Kovalainen Hâlâ Kendine Güveniyor

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen, Mclaren ile sezona zor bir başlangıç yapmasın rağmen kendisine olan güvenin zarar görmediğini söyledi.

Mclaren’u bu sezon katılan Fin pilot ilk 8 yarışta 20 puan kazandı. Bu, 4 podyum ve 2 yarış galibiyeti alan takım arkadaşında 18 puan daha az. Kovalainen ise sadece Malezya’da elde ettiği 3.lüğü sayesinde çıktı.

Kovalainen yeteneklerine olan güveninde bir sarsılma olmadığını ve sorunsuz bir hafta sonu geçirmesi halinde daha iyi sonuçlar alacağına inandığını söyledi.

Kovalainen "Bu sorunlar nedeniyle güvenimde bir düşüş olduğunu düşünmüyorum. Bazı zor yarışlarım oldu ancak genel olarak sıralamalarda güçlü oldum ancak daha sonra mekanik sorunlar yaşadım ya da Barcelona’da kaza yaptım."

"Tam sorunsuz bir yarış çıkaramadım. Magny-Cours’ta ise tam tersi oldu. Cumartesi günü ceza aldık ancak pazar günü araç güçlüydü."

"Bu yüzden bunun benim yeteneklerime olan güvenimde eksilmeye neden olacağını düşünmüyorum. Takım içerisinde herkes güçlü sonuçlar almamı istiyor kesinlikle ve bunu geliştirmeyi deneyebiliriz. Tüm hafta sonunu iyi götürüp iyi sonuçlar alabiliriz." dedi.

Aldıkları cezalar hakkında konuşan Kovalainen "Çok fazla penaltı aldığımızı düşünmüyorum. Hata yaptığımızda ceza alıyoruz."

"Ve buna çok fazla takılmamız gerektiğini düşünmüyorum. Hata yapmamayı garantilemeliyiz ve böylece daha ceza almayız. Mclaren’e diğerlerinden daha fazla ceza verildiğini düşünmüyorum."

"Bazı hatalar yaptık, ben hata yaptım ve bunları tekrar yapmamalıyız ve böylece daha iyi olacağız." dedi.

Fin pilot ayrıca gelecek hafta yapılacak İngiltere GP’de güçlü olacaklarını düşünüyor.

Kovalainen "Aracın performansından oldukça memnunum ve aracın güçlü olduğunu hissediyorum. Testlerde diğer takımların neler yaptığını söylemek zor ancak Ferrari burada da güçlü olacak."

"Ancak bundan pek endişe duymaya gerek yok. Biz aracı ve paketi geliştirmeye çalışacağız ve böylece rekabetçi olacağız. Diğer takımların neler yapacağını bilmiyorum." dedi.


Yorumlar

  1. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    hadi heikki su hamitonu bir geç de…o zaman tam kanıtlarsın kendini.yarışta neden hamiye yer verdi anlayamadım ki hami'de piquet'i geçemedi.

  2. sebnem sünersoy avatarı
    sebnem sünersoy

    güveniyoruz sana heikki sen iyisi sen olucksn ins.ilgilterede iyi bir sonuc cıkarırsın

  3. Ömer Hamzaoğlu avatarı
    Ömer Hamzaoğlu

    adam efendi konuşmuş ama webber in bile onu engellemediğini düşündüğü bi olay yüzünden ceza aldığı için,içinden fia ya karşı sert konuşmak geçiyordur bence. 2.lik gitti heikkinin bu şaçmalık yüzünden…

  4. ben renodan ayrıldığına acayıp uzuldum cok sevıodum heıkkıyı ama cok sanssız bee abii gridin en iyilerınden ama en sansızlarından bu finladyalıların kaderı hep aynı:D

  5. bu adam fransadaki gibi kullanmaya devam ederse mükemmel bir şekilde hayran kitlesi yaratır kendine. bu adamı çok seviyorum efendi ve dürüst.tipik bir finlandiyalı. :)))

  6. Ben de güveniyorum sana.

    İyimser konuşmuş, hata yaparsak ceza alırız. Hata yapmamamız gerek demiş. Orta yolu bulmuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir