2014 Formula 1 Testlerinin Ocak Ayında Başlaması Bekleniyor

yazar:

kategori:

Gelecek sene 1.6 turbo V6 motorlara geçilecek. Bu yüzden takımlar, ilk yarış öncesinde yeni motorları mümkün olduğu kadar çok öğrenebilmek için ilk testleri erken yapmayı planlıyorlar.

Henüz resmi bir tarih belirlenmiş olmasa bile Autosport, takımların ocak ayında test için hemfikir olduklarını belirtti. İlk testlerin 20 ya da 27 Ocak’ta başlaması bekleniyor.

Ocak ayındaki testlerin İspanya’nın güneyinde Jerez’de olması planlanıyor. Daha sonrasında ise Orta Doğu’da, büyük ihtimalle Katar’da test yapılması bekleniyor. Bahreyn sezonun ilk yarışı olursa testler Bahreyn’de de yapılabilir.

Mevcut kurallara göre ocak ayında test yapmak mümkün değil ancak FIA’nın bu kuralı değiştirmek için çalıştığı biliniyor.

Ocak ayının erken olması nedeniyle bazı takımların geçici araçlarla çalışabileceği düşünülse de, kaynak kısıtlaması nedeniyle bu düşüncenin geçerli olmayacağı tahmin ediliyor. Takımlar, yeni kurallara uygun aracı mümkün olduğu kadar erken tamamlaması için gelecek seneki araca çok erken yoğunlaşmaları bekleniyor.

Normalde takımlar Şubat ayının başlamasıyla birlikte yeni sezon araçlarını tanıtıyorlardı. Ancak önümüzdeki sene lansman tarihlerinin Ocak ayının ortasına kadar gerilemesi bekleniyor.

 


Yorumlar

  1. kar yağmur izin verirse yaparlar jerezde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir