Kubica: "BMW Yeteri Kadar Hızlı Gelişemiyor"

yazar:

kategori:

Robert Kubica, BMW Sauber’in sezon başından bu yana rakiperi kadar iyi gelişmediğine inanıyor ve en kısa zamanda daha fazla tempo bulmadaıkları sürece Ferrari ve McLaren’le temas halinde olamayacaklarından endişe duyuyor.

Kubica’nın Kanada’da BMW Sauber’e ilk zaferini kazandırmasına rağmen takım, Polonyalı pilotun şampiyona liderliğini kaybettiği Magny-Cours’da tempo açısındansıkıntı yaşadı.

Kubica, BMW Sauber’in sezonun başından bu yana Ferrari ve McLaren karşısında yer kaybettiğini belirtti ve ayrıca Red Bull ve Renault gibi rakiplerinin kendilerini yakalıyor olduklarına inandığını belirtti.

Polonyalı pilot, şampiyonluk takibinde rakiplerinin sorunlarından faydalandıklarıın farkında ama Ferrari ve McLaren’in sorunsuz yarışlar çıkarmaya başladıklarında teması kaybetmelerinden çekiniyor.

Kubica: "Dürüst olmak gerekirse aracımızla, tam performansta bile 5. olabiliriz. Bu yeterli değil"

"Ama şükür ki bazen McLaren ve Ferrari teknik sorunlar yaşıyor, bazen de pilotlar hata yaparak bize yardımcı oluyor ve bizim hala buralarda olmamızın nedeni de bu"

"Ama eğer onlar sorun yaşamaya ve hata yapmamaya başlarlarsa, onlar birlikte olmak çok zor olacak. Daima mümkün olduğunca çok puan almaya çalışacağım"

BMW pilotu, takımının kısa sürede daha fazla hız bulmadığı sürece Ferrari ve McLaren’e ulaşılamayacağına inanıyor.

Kubica: "Avustralya’dan bu yana diğer herkesten daha az geliştiğimizi düşünüyorum. Bu yüzden neden de bu"

"Ayrıca Renault ve Red Bull, bize sezonun başından daha yakın. Bu yüzden bize daha iyi hakimiyet, daha iyi azami hız ve daha iyi tempo sağlaması için bazı parçalar bulmamız gerekiyor. Eğer gelecek bir kaç yarışta tekrar kaybedersek, Ferrari ve McLaren’l aradaki fark… onları asla yakalayamayacağız"

"Avustralya’da Ferrari’den hızlıydık. Malezya ve Bahreyn’de McLaren’den hızlıydık. Barselona’da zaten Ferrari ile arada büyük fark vardı ama yine de McLaren’e yakın kalabiliyorduk"

"Ve sonrasında McLaren bazı elverişli durumlarda Ferrari’ye katıldı. Ferrari gelişti ve biz onlar kadar yapmamış görünüyoruz. Fark oldukça büyük ve Magny-Cours’da neredeyse 1 saniyeydi."

Polonyalı pilot, Fransa’daki yarış için takımı bazı parça seçimlerinde yanlışlık yaptığını belirtti ama BMW’nin gelecek hafta sonu Silverstone’de 3. hızlı takım olarak geri döneceğini söyledi.

Kubica:"Magny-Cours için bazı yeni parçaları seçerken bazı yanlışlıklar yaptığımızı düşnüyorum"

"Barselona’da bazı şeyleri test ettik ve bazı şeyler gördüm. Ama farklı şeyler seçtik. Çünkü takım bunun doğru yol olduğundan emindi ama öyle değildi"

"Tamam, errari kadar hızlı değiliz ama Magny-Cours’da Toyota, Renault ve Red Bull gibi takımların gerisine düştük"

"Kısmen bu GP için seçtiklerimizle de ilgili bir durum ve bu testt bunun ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz"

"Ve Silverstone için, normal tempomuza geri dönmeliyiz. Bu da, Ferrari ve McLaren ile olan farkın hâlâ büyük olduğu ama diğerlerinin önünde olduğumuz anlamına gelir"


Yorumlar

  1. seneye kers sistemine geçilecek, acaba 2005 de renaultun yaptığını bmw de yapabilirmi diye düşünüyorum. çünkü tamamen bir bilmece, hangi takımın ne kadar iyi performans göstereceğini tahmin etmek zor.

  2. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    Tebrik ediyorum seni kubica,doğru ve dürüst yorumlarından dolayı böyle devam edersen F1 in en sevilen pilotlarından olacağın kesin.

  3. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    bmw nin böle bi sorunu olacağı bu sene çok açıktı zaten zamanla takım tamamen oturdukça bu sorunu aşıp şampiyonluğa oynarken kimsenin şüpheyle dönüp bakmayacağı bir takım olacaktır.sezon içi gelişimde en azından bu sene yetişebilmeleri zor hatta imkansız gibi görünüyor.

  4. kubica sana baıyılyrmmm mükemmelsinnn alonsodan sonra grdde destekledgım ıkıncı pilotsun bu dobra dobra yorumların seni herkesin kalbine oturtuyor kubicayı sevmeyen tek kişi yok 😀 belki nick kıskanıyodur :D:D flnn:D gereksiz konusmuyor sadece işini yapıyor gridde en mükemmel kişiliğe sahip birkaç pilottan biri :D:D hatta fisico ve heikkiyle beraber üç kişiler diyeblrm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir