FIA Geçici 2009 Takvimini Açıkladı

yazar:

kategori:

FIA, ABD yarışının olmayışını ve Abu Dhabi GP’nin gelişini doğruladığı 2009 sezonu için geçici takvimi açıkladı.

Sezon yine Mart ayının sonlarında Avustralya’da başlayacak ve Kasım ayında Abu Dhabi’de son bulacak. 2009 takviminde 19 yarış olacak.

Bu sene takvimde bulunmayan Amerika GP, Indianapolis patronlarının bir sponsor bulunması durumunda Formula 1’in geri gelmesini hoş karşılayacak olduklarını söylemelerine rağmen gelecek sene de yerini almayacak.

Takvimdeki değişkliklerden biri de ülkemizde yapılan yarışın bu sene alındığı Mayıs ayından Ağustos’a geri alınması. Bunun yanında Britayna GP, Fransa’daki yarışın önüne alındı.

Fransa GP’de 2009’da takvimdeki yerini alacak. Son zamanlarda çıkan söylentiler Magny Cours’ta artık yarışın olmayacağı yönündeydi ancak gerekli düzenlemelerin yapılması ile pistin gelecek sene de takvimde yer alması ve Fransa GP’ye evsahipliği yapması bekleniyor.

Geçici 2009 Takvimi:

29 Mart - Avustralya 
5 Nisan - Malezya
19 Nisan - Bahreyn
10 Mayıs - İspanya
24 Mayıs - Monako
7 Haziran - Kanada
21 Haziran - İngiltere
28 Haziran - Fransa
12 Temmuz - Almanya
26 Temmuz - Macaristan
9 Ağustos - Türkiye
23 Ağustos - Avrupa (Valencia)
6 Eylül - İtalya
13 Eylül - Belçika
27 Eylül - Singapur
11 Ekim - Japonya
18 Ekim - Çin
1 Kasım - Brezilya
15 Kasım - Abu Dhabi


Yorumlar

  1. Artık şu İstanbul Park'a gitmek gerek.Okul, ders, Antalyada tatil falan gidemiyordum. 2009da ÖSS derdi de bitecek artık Ağustosta gitmek lazım. 🙂

  2. forzaferrari avatarı

    evet neredeyse nisanda başlıyo, ama kasım ortasında da bitiyo, uzun geçicek bayaa.türkiye nin ağustosa alınmasına çooook sevindim.son yarışın abu dabide olması kötü olmuş sonuçta yeni bir pist nasıl geçiceğini kestirmek zor, brezilyadaysa çok coşkulu ve zevkliydi, ayrıca amerika kıtasındaki yarışlar saat farkından dolayı avrupada prime time da yayınlanıyodu ve çok izleyen oluyodu kötü olmuş son yarışın abu dabide olması.

  3. Bülent  SOLMAZ avatarı
    Bülent SOLMAZ

    "oo iyi 20 yarışa çıkmış inş indirmezler ne kadar fazla yarış o kadar keyif.:)" Diyen arkadaşım bi daha say istersen…

  4. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    türkiye gp ağustos'a alınması iyi olmuş. abu dhabi son yarış olmasaydı keşke 🙁

  5. harbiden yaww sezon neredeyse nisanda başlıyor olurmu öyle şey alın şunu bari 22 martta bir f1 zevkimiz var onuda almayın elimizden. geçiçi takvim olduğuna göre yarış tarihlerinde değişiklikler yapılacağını düşünüyorum. inşallah olur bu sezon 1 hafta üstüste ilk 2 yarış vardı diğeri taaa eylül ayında 🙁 inşallah bu 2009 yılında düzelir.

  6. ooo ağustos çok sıcak oluyo.geçen sene çok kötüydü. hava çok sıcaktı. gerçi ben bu sene ana tirübünde neredeyse dondum. ama yine mayıs olsa iyi olurdu.

  7. sezon nerdeyse nisan da baslıcak kotu olmus demiş mutlu arkadasımız: yok yok walla böle iyi:D malum öss:D hatta bana kalsa hepsini sınawdan sonraki haftalarda tek tek, sıra sıra birer haftayla duzenletirdim:D ahh öss adamı ne hallere sokuyosun şimdiden:D

  8. bizim yarışı merak etmeyin kimi sıralamalarda hafif olmassa zaten massa kazanıyo…:D

  9. mutlu kökçü avatarı
    mutlu kökçü

    iki yarışın arası cok oluoo artık,bu senede öle ama bunun nedenide yarışların artmasıı :)….bi de nerdeyse sezon artık nisan da başlıcakkkk, bu kötüü olduu işteee….

  10. iyi olmuş iyi seneye öğretmen olunca yarışa gelemezdim mayısta 😀 tabi ağustosun erken zaamanlrında olması da iyi, malum fındık zamanı 😛

  11. tolga soydan avatarı

    serhan acar en iyisi bu işin.bu arada yarışlar fazlalaşmış.bizim için iyi =)

  12. yeri değişen tek yarış bizimki olmuş galiba 😀 Ya biraz oynayın şu takvimle her sene aynı mevsimler aynı yarışlar, seneleri karıştırmaya başlıyorum 🙂

  13. Okay Karacan NTV den ayrıldıktan sonra NTV nin almasını istemem açıkçası. Moto GP yi sunan spiker tam bi felaket. Ducati Desmosedici deyip durmasına sinir oluyorum. Anladık biliyosun motorun şasi kodunu. Sürekli tekrar etmenin anlamı yok. Serhan nerdeyse F1 de orada olsun.

  14. evet ii olmus ağustos'a alınması ama nası bekliycezz o kadar ya :(( 2 ay daha fazlaa off 😀

  15. bu f1'i eurosport neden yayınlamıyor Türkiye'de.

  16. eurosport'da motorsiklet federasyonu başkanı'da yayına katılıyor. adamlar gerçekten işini süper yapıyor birde sipiker full heyecanlı anlatıyor özellikle doktorun geçişlerini. :))

  17. alırsa ntv alır ya ntv de yada ntvsporda yayınlar..okay karacan sunamaz,o habertürkte spor müdürü..serhan geçip sunsun adam gayet iyi bu konuda…yanlız ntv moto gp yi veriyor,hem sunucu hemde yapılan yayın çok kötü…eurosport ta veriyor motogp yi adamlar yayına 1 saat kala piste bağlanıyorlar çeşitli dosyalar hazırlıyorlar sunucular gayet iyi…

  18. karacan diyecektim :)))))

  19. alsın şunu NTV yaww özledik valla birde okay aracanla serhan acar sunarsa deymeyin keyfimize :)))

  20. cnn türk ün sözleşmesi bu sene bitiyor biliyorum…

  21. o emre tilev ve yanındaki 3 sahısı bulsam …… :))) adam 2005 yılında schumacher kazanır dedik kimi sürpriz yaptı diyor. adam bilmiyorkki o sezon schumi'nin araç kötü favorinin kimi olduğunu. :))

  22. Yayını Kanaldde yapmasınlar nerede yaparlarsa yapsınlar ve şu Emre Tilev ve saz arkadaşları sunmasın nedir bu yıl ki yarış anlatımı.

  23. ohh bee türkiye GP'si mayıstan ağustosa alınmış böylelikle daha fazla seyirci gelir gibi çünkü mayısta öğrenciler okula gidiyor insanlar işinde oluyor bir hafta sonları var onuda heba etmek istemiyorlar ama 2009 yılında ağustosta olması daha mantıklı insanlar tatilde yaz olmasından dolayı daha fazla turist vs. ama bu seyirci sıkıntısını aşmak lazım bu yıl 40.000 kişi izlemiş yarışı 32.000 kişisi yabancı kendi pistimizde yabancılık çekiyoruz en azından bu sayı 80.000 kişi olması lazım ve reklamda çok önemli tabii sadece CNNTÜRK ve KANAL D reklam yapıyor. otomobil dergilerinde bile reklam bulmakta zorlanıyorum malezyada bile pistimizin reklamı yapılıyor eccelstone sayesinde ama türkiyede tınlayan yok bu sporu düzenlemek isteyen onlarca ülke sırada ve eccelstone gibi bir türkiye hayranı olmasa bu takvimdeki yerimizi çoktan kaybedebilirdik. insanlardan ricam bu sporu yılda birkerede olsa gidin yerinden seyredin o atmosfer o fantastik motor seslerini dünyanın en iyi pilotlarını yakından görün seneye allah izin verirse istanbul parktaki yerimi alıcam diğer arkadaşlarında orda olması ümidiyle. 🙂

  24. oo iyi 20 yarışa çıkmış inş indirmezler ne kadar fazla yarış o kadar keyif.:)

  25. abu dhabi:D bu pist ferrari ye adanmıs bir pist:)

  26. iyiki agustos:D hayır bu yıl öss ye giriorum hafta sonu dersane bırakır mı be bizi:D nereye cocugum? hocam :istanbul gp ye nolur:D bn biliorum bu istegin dewamını::)))))

  27. begüm kültür avatarı
    begüm kültür

    bizim yarışın ağustos a alınması ii olmuş daha çok insan gidio

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir