Formula 2 Yeniden mi Canlanıyor?

FIA, Formula 1’e genç yetenekleri yetiştirmek amacıyla Formuşa 1 ismini yeniden canlandırma kararı aldı.

Bugün yapılan Dünya Motor Sporları Konseyi toplantısının ardından yapılan açıklamada yeni, düşük harcamalrı seri ile ilgilenecek kişilere çağrıda bulunuldu.

Açıklamada "FIA, Formula 1’i besleyecek yeni seri için ilgilenenlere davette bulunacak. Formula 2 olarak adlandırılan bu şampiyona 2009’da başlayabilir ve Formula 1 için ortaya çıkacak pilotları yetiştiren daha ucuz bir seri olabilir. Bunun bir araç için yıllık 200,000 Pound bütçe ile başarılması umuluyor." sözlerine yer verildi.

FIA, araç başına senelik 200 bin Pound bütçe ile bu durumu rahat şekilde başarabilecek mi henüz bilinmiyor. Bu fiyat GP2 ve F3 serilerinde yarışmaktan daha ucuz gibi görünüyor.

Henüz, planlanan bu seri yeni, F1’e destek serisi mi olacak yoksa GP2’nin yerine mi gelecek bilinmiyor.

GP2 Patronu yaptığı açıklamada "Bizim araçlarımız şu anda 190 Bin Avro tutuyor. Bu motor fiyatı hariç. Bu eğer Formula Ford gibi küçük Formula serisi olacaksa iyi bir şey ancak o paraya çok iyi bir şey yapılmaz. Örneğin Formula BMW’de bir araç yarıştırmak 300 bin Pound’dan çok az bir ücrete denk geliyor."

"Onların 200 Bin Pound’a ne tür araçlar yarıştıracaklarını bilmiyorum çünkü Avrupa’da o parayı karting için harcayanlar var." dedi.


Yorumlar

  1. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    "Onların 200 Bin Pound'a ne tür araçlar yarıştıracaklarını bilmiyorum çünkü Avrupa'da o parayı karting için harcayanlar var.

    olayın garipliğini en iyi özetleyen cümle sanırım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir