Salo: "Sıkı Mücadeleler Cezalandırılmamalı"

yazar:

kategori:

Auto Motor Und Sport’taki haberde kış döneminde yapılan gizli bir toplantıda alınan kararla komiserlerin, pist üzerindeki mücadelelerde daha yumuşak tavır sergilemeleri sonucuna varıldığı yazıyordu.

Bahreyn’de eski F1 pilotları kontenjanından komiserler kuruluna dâhil olan Salo: “Bahreyn’de gerçekten iyi yarışma izledik. Cezalandırılmaması gereken bu tipteki sıkı mücadelelerden cesaretlendim.”

“Button, Perez ona çarptığında sinirlendi ve evet, elbette yarışları mahvolabilirdi ama Perez çok agresifçe sürdüğünde iyi bir yarış ortaya çıkmıştı.”

Bahreyn’deki yaruşta Fernando Alonso’nun DRS’si açık kalmıştı ama uygunsuz kullanım olarak düşünülebilecek o durumda da ceza çıkmamıştı.

Salo: “Teknik bir sorundu. Bu yüzden incelenecek bir şey yoktu.”

“Bizden böyle bir şey istenmedi de. Diğer takımların hiçbirisi bu konuda bir şey söylemedi. Aslında Alonso’nun kazanma şansı yüksekyi ama o arıza yarışını mahvetti.”

Öte yandan Salo, düna şampiyonluğu yarışında güçlü konumda olan vatandaşı Kimi Raikkonen hakkında da konuştu.

Salo: “Kimi, diğerlerinden bir tane az pitstop yaptı ama diğer takımların lastikleri kullanmayı kısa zamanda öğreneceğini düşünüyorum. Lotus’un (Lastikler konusunda) avantajının uzun süreceğinden şüpheliyim.”


Yorumlar

  1. Son yarıştaki durumdan gayet memnundum , ancak kasıtlı bi şekilde yarış dışı bırakmaya teşebbüs olur ve başarılı olursa ceza verilsin, sert mücadeleler F1 için çok önemli. Startlar ile beraber yarışların en heyecanlı kısmı.

    Salo: "Kimi, diğerlerinden bir tane az pitstop yaptı ama diğer takımların lastikleri kullanmayı kısa zamanda öğreneceğini düşünüyorum. Lotus'un (Lastikler konusunda) avantajının uzun süreceğinden şüpheliyim."

    Haklılık payı olabilir. Lastik koruyabildin mi Lotus gibi korumak lazım , eger lastikleri 1 pitstop az daha yaptıramayacak kadar koruyamıyosan yani rakip takımla aranda sadece 2-3 tur falan fark oluyorsa pite daha geç girdigin için pist üstünde de yer kaybediyosun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir