Çaylak Pilotlar İçin Ekstra Lastik Planı Reddedildi

yazar:

kategori:

Force India serbest antrenmanlarda çaylak pilot yarıştıran takımlara uzun ömürlü ekstra bir set lastik tedarik edilebileceği fikrini ortaya atmıştı.

Daha önce F1’de yarışmamış çaylakların antrenmanlarda daha fazla tecrübe elde etmelerine imkan tanıyacak bu düşünce yeterince destek alamadı.

Lastik tedarikçisi Pirelli ilk serbest antrenman için ekstra lastik tedarik etmek için hevesli ve tüm takımlar cuma günkü ilk antrenman seansında daha uzun ömürlü prototip bir hamuru test edebilecekler.

Pirelli’nin motorsporları direktörü Paul Hembery: “Kurallar dahilinde ekstra bir set prototip sert lastik getiriyoruz ve tüm araçların bu lastiği test edeceğini ümit ediyorum.”

İspanya GP takımların yenilenen sert lastikleri ilk deneme şansına sahip olacakları yarış olacak. Bu lastikler geçen senenin lastikleri ile benzerlik göstererek takımlara yardımcı olmayı hedefliyor.

Hembery bu lastiklerin takımlara stratejilerde daha rahat davranabilmeleri imkanını verecek.

“Yeni lastikler daha geniş çalışma aralığına sahipler ve saf performans olarak bir miktar daha yavaşlar. Fakat takımlara çok daha geniş strateji imkanı vermemiz gerekiyor.”

“Bu adım ilk dört yarıştan elde edilen veriler kapsamında Formula 1’i daha de ileriye götürme amaçlı bir karar.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir