Formula 1 Takımları Sezon İçi Testler Konusunda Emin Değil

yazar:

kategori:

Takımlar bu hafta Sportif Çalışma Grubu toplantısında gelecek senenin test programını masaya yatıracaklar. Görüşmelerin ana konusu ise yeni sezon öncesinde ilk testlerin ne zaman ve nerede gerçekleştirileceği üzerine olacak.

Mclaren’den Jonathan Neale “Pist testlerinin tekrar gelmesi konusunda çok dikkatli olmamız lazım. Testler geri gelirse o alanda çok fazla baskı oluşur.”

“Sene içerisinde 9 ya da 12 test günü olursa o zaman tekrar bir tür test takımı oluşturmak gerekir. Bu da Formula 1’de yapmaya çalıştığımız harcama düşürme çalışmalarına karşı bir durum.” dedi.

Testlerin sınırsız olduğu zamanlarda takımlar test takımları oluşturmuşlardı. Ancak sproa gelen harcamaları kısıtlama çalışmaları kapsamında sezon içi testler kaldırıldı.

Geçen sene Mugello’da sezon içi testler yapıldı ancak takımlar, tek bir haftanın gereksiz olduğunu hissettiklerini söylediler.

 


Yorumlar

  1. her pistte test yapmak istemez takımlar. bunun dışında sezon zaten 20 yarış ile oldukça kabarık. bir çok yarış ise art arda oluyor.

    bir de motogp ile aynı şartlarda olmaz sanırım formula 1. 2 formula 1 aracını hafta sonu için toparlama ile formula 1 aracını toplama açısından oldukça fark olduğunu düşünüyorum.o açıdan mevcut mekanikerler için de oldukça yorucu olabilir.

  2. MotoGP'de arada rastlıyodum yarıştıkları pistte yarış bittikten bir gün sonra yani Pazartesileri test seansı düzenliyolardı ya da daha da uzun oluyodu da ben tam hatırlamıyorum. 2 hafta ara olan bi zamanda pzt-salı-çarş diye test seansı olamaz mı acaba ? İki tarafta kazanır böylece . Fazla maliyet çıkarmadan gelişme imkanı

  3. Mustafa Sar avatarı

    Testsiz spor mu olur ya..
    idmansız futbol takımı olabilir mi…
    Kondüsyon için ciddi bir idman programı lazım..
    testsiz formula 1 çok eğrelti duruyor…

  4. bu sezon içi testler gelirse red bull formula 1 takımı olarak hapı yutarız……………………….Şalu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir