Avrupa Sezonu İle Birlikte Şampiyonluk Mücadelesi Kızışacak

yazar:

kategori:

Şu anda son şampiyonlar Red Bull ve Sebastian Vettel lider ama yakın mücadele, her an her şeyin olabileceğini gösteriyor; özellikle de Barcelona’daki yarışa getirilecek büyük güncellemelerle birlikte.

Pirelli lastikleriyle de sıkıntı yaşayan takımın arkasında Lotus, Ferrari ve Mercedes hata kolluyor.

Red Bull Takım Patronu Christian Horner, lastik meselesini çözmelerinin, şampiyonluk yolunda kilit unsur olduğunu belirtti.

Horner: “En büyük meselemiz, gelişmek ve bu lastikleri anlamak olacak. İyi bir aracımız var; çok iyi bir araç ama şu anda lastikler Formula 1’in baskın etkeni.”

“Farklı bir yarış şekli var. Çünkü asıl mesele, lastiklerin ömrünü uzatmak; tempo, önemli bir etken değil”

“Bu yüzden ayarlama lazım. Bridgestone’dan Pirelli’ye geçerken ayarlama yapmak zorunda kaldık; yakıt ikmalinden yakıtsız yarışlara geçerken; egzoz beslemeden yasaklı döneme vs… Buna da uyum sağlayacağımıza inanıyorum ama bu, zaman alacak.”

Lastikler konusunda aşama kaydetmesi gereken tek takım Red Bull değil. Mercedes de mesela arka lastiklerinin kullanım sıcaklığı aralığını düşürmek zorunda; Lotus’un da sıralamalarda neden bütün hamurlarda istikrarı yakalayamadığının cevabını bulması gerek.”

Ferrari için durum farklı. İtalyan takım sıralama ve yarış arasında rakiplerine kıyasla daha iyi bir denge bulmuş gibi; sadece bir iki soruya cevap vermesi gerekecek.

Ama onların da başına bazı talihsizlikler ve teknik sorunlar geldi; örneğin Alonso’nun Malezya’daki ön kanat meselesi, Bahreyn’deki DRS sorunuç

Takımlar lastiklerle ilgili daha çok şey öğrenmek isterken McLaren, bunun yanında ön grubu yakalamak için ciddi gelişimler kovalıyor ve bu hafta sonuna büyük bir paketle geliyor.

 


Yorumlar

  1. vettele güvenimz tam avrupa sezonunda da asya sezonunda da hep önde olacaktır

    en önemli şey istikrar yarışların hepsinde ilk 10 girmek gerek………………………………….Şalu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir