Formula 1 Pilotları İçin "Ceza Puanı Sistemi" Devreye Giriyor

yazar:

kategori:

Bugün İspanya’da yapılan görüşmede takımlar, Sportif Çalışma Grubu toplantısında bu fikri masaya yatırdılar. Takımların çoğu öne sürülen fikri kabul ettiler ve artık kararın Dünya Motor Sporları Konseyi tarafından onaylanması beklenecek. 11 takımdan bu fikre destek vermeyen takımlar Red Bull, Toro Rosso, Williams ve Lotus oldular.

Planlanan sistemde hakemlerin sürücülerin lisansına ceza puanı vermelerine olanak sağlanacak. Hakemler, sürücülerin yaptıkları hatalar karşılığında onlara ceza puanı verecekler.

Bir sene içerisinde toplam 12 ceza puanı alan sürücü bir yarıştan men edilecek. Ceza puanları her sene sıfırlanacak.

Takımların çoğu bu fikre destek verse de Lotus ve Williams gibi takımların destek vermemesinde sürücüleri Romain Grosjean ile Pastor Maldonado’nun etkili olduğu düşünülüyor.

Felipe Massa “Gördüklerime göre uygulanacak olan sistem şu ana kadarkinden çok farklı değil. Sorun çıkaran sürücüler diğerlerinden daha fazla etkilenecekler. Ben kariyerim boyunca bu tür şeylere pek bulaşmamaya çalıştım, bu yüzden sorun yok.” dedi.

Takımlar ayrıca pitten geçme cezası yerine 5 sn daha yavaş tur atma cezası fikrini de tartıştılar ve bu öneriye sıcak bakılmadı.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir