Mercedes, Lastik Değişiminden Faydalanmayı Umuyor

yazar:

kategori:

Pirelli gelen eleştirilerin ardından İspanya’ya daha sert hamurlu lastikler getirecek.

Rosberg “Yeni sert lastikler, orta sert hamurların çalışma aralığına yakınlar. Eski sert lastikler en sorunlu lastiklerdi. Özellikle kış testlerinde çok aşınıyorlardı. Buradaki koşullar bize yardımcı olacak.”

“Burada herkes aşırı ısınma sorunu yaşayacaktır.  Şu anda olan sıcaklıklar herkes için çok aşırı. Serin koşullarda lastiklerin çalışma aralığını ayarlamak önemli.”

“Çalışma aralığını daha düşük sıcaklığa getirmek lastiklerin normal bir şekilde çalışmasını ve çok fazla aşınmamasını sağlar.” dedi.

Hamilton “Kesinlikle farklı olacağını hissediyorum. Bahreyn’de arka lastikler konusunda sınırdaydık.”

“Garajın benim tarafı özellikle yarışın ikinci yarısında oldukça olumluydu. Bu yüzden yarışta öğrendiklerimizden ve buraya getirdiklerimizden dolayı heyecanlıyım.”

“Burada ön ve arka aşınma arasındaki dengeyi bulmak önemli olacak. Özellikle Sol ön ve arka lastiklerin durumu ilginç olacak.”

“Yeni sert lastikler olacak ve onların bizim lehimize olması lazım. Ancak herkes için durum aynı. Yine de pist koşullarıyla daha iyi şansa sahip olacağız.” dedi.

İspanya’dan itibaren sert lastikler değişecek ve geçen seneki sert hamurlu lastiklerin maddesi kullanılacak. Bu değişiklikle sert lastiklerin daha dayanıklı olması bekleniyor.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir