Button: "Güncellemeler Kesinlikle Yeterli Değil"

yazar:

kategori:

Sergio Perez sıralamalarda son seansa kalıp 9. olurken Button, lastik basıncı sorunu yaşadığını söyledi ve 14. sırada kaldı.

Button “Lastik basınçları çok aşırı yüksekti bu yüzden bir sorun mu vardı yoksa yanlış mı ayarlandılar bilmiyorum. Şu anda bu durumu inceliyoruz.”

“Güncellemeler çok az fark yaptı ancak önde mücadele etmekten çok uzaktayız. Herkes yeni parça getirdiği için bizim yakalamamız çok zor.”

“İyi olan şey, Sergio’nun aracının performansını ve geliştiğimizi göstermesi oldu.” dedi.

Perez son seansa kalsa da pek mutlu açıklama yapmadı.

Perez “Zor bir araçla son seansa kalmak kendisini iyi hissettiriyor.”

“Ancak Mclaren gibi kazanan bir takımda sürücüyseniz önde olmak istersiniz. Ancak sonunda maksimumu çıkardığınız için mutlu olmalısınız.” dedi.

 


Yorumlar

“Button: "Güncellemeler Kesinlikle Yeterli Değil"” için 9 yanıt

  1. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Bu yarışta da telsizden "oh guys come on" benzeri tam bir ingiliz edasıyla isyan çekmeni bekliyorum Jenson.Bir cümle kurdun kanım ısındı sana,Perezi yenersin sen be koskoca Jenson Button

  2. f1technical sitesinde okumuştum. Malezya ve bahreynde sidepodun arkalarına doğru ur gibi çıkıntı ile yarışmaya başladı mclaren. Hatta o kısımı da kaplayan bir karbonfiber yüzey de kullandı. okuduğuma göre Mercedes'in tekniğini örnek almışlar. Anladığım kadarı ile oradaki havayı döndürerek bir etki yaratmaya çalışılmış.
    Bugün de sidepodların kenarlarının yukarıya doğru uzatıldığını gördüm. Aynı şekil mercedeste de var. Birşeyler keşfetmişler mercedesle ilgili, onu bulmaya çalışıyorlar belli ki.
    Sdepod aracın en önemli yerlerinin başında geliyor. En ufak bir değişiklik çok büyük fark yaratır. Williams'ın coanda etkisini yakalayamaması sidepodların tasarımından dolayı olduğu söyleniyor.

  3. ''Ama bakın bunu da not alın bence McLaren bu seneyi 2014 de ki araca şasi geliştirmek için kullanmak için böyle bir yola başvurdu. ''
    çok mantıklı bir tespit. Ben de böyle bir ihtimal olduğunu düşünüyorum.

  4. 2013: A McLaren  Odyssey (spa2000) avatarı
    2013: A McLaren Odyssey (spa2000)

    sidepod lar sanki biraz büyümüş. ve sanki daha küçülmesi faydalı olacak gibi imiş.
    araç içine alınan fazla havanın daha fazla drag etkisine yol açacağı aşikar.
    aracın yüzeyinden geçmesi gereken havanın araç içinde yok edilmesi + kayıp. tabi sidepoddan giren havayı bir yere downforce için yönlendirmiyorsak.

    ———————————-
    sidepodun içindeki radyatörü zemine dikey pozisyondan yatay pozisyona çevirsek sidepod aralığını zemine kaydırsak, sidepodu arka kısmın önündeki bir engel olmaktan çıkarsak……..
    motoru soğutma işi bundan sonrasında daha zor hal alacaktır. tabiki radyatör parçalarını araçta yerleştirilebilecek farklı yerleri kullanmak ile beraber. birde ortaya atılıp üstü örtülen peltier mevzusu var. o da radyatör boyutlarını düşürmek açısından…………………..

    yeni radyatör yerlerine öneri olabilecek yer; burun konisinin altı olabilir mesela, radyatörde meydana gelen yüzey kaybına ufak bir telafi olabilir…..

    bu yorum nereden çıktı. takımlar sidepod alanına özel ilgi gösteriyor gibi. araç üzerinde oyun oynanabilinecek son yerlerden galiba.

  5. Aşikar artık 2009'un bir tekrarını yaşayacağız Mclaren taraftarları olarak. Hayal kırıklığı yaşıyorum açıkçası. Perez'e gelince potansiyeli ortada neler yapabileceğini biliyoruz ama işte araç yavaş olunca…..

  6. Button adamın dünyada senin kadar çekilemeyen bir adam daha yok tur eminim. Aha burayada yazıyorum sonuncuda olsan seninleyim kardeş.

    Aynı şekilde Perez de gözüme girmeye başladı helal onada.

    Araca gelecek olursak ben güncelleme görmedim araçta açık konuşayım. Konsept aynı.

    Daha önceden dediğim gibi aracın arkasında yapılması gerekenler yapılmış ama birşey değişmemiş açıkçası. 2009 da ki aracın bir farklı tipi gibi adeta bu araç.

    Ama bakın bunu da not alın bence McLaren bu seneyi 2014 de ki araca şasi geliştirmek için kullanmak için böyle bir yola başvurdu.

    Yakında çıkacak kokusu bakın görün!!!!!!

    Ama yinede bu yolu sevmedim!!!! (doğruysa tabi)

  7. Button takımın sözcülüğünü sürdürmeye devam ediyor. Whitmarsh'ın sesi mi kısıldı?

    Perez de garibim geçen senenin en hızlı aracına, üstelik "DC v2" Button'ın yanına geliyorum, 2013'de kesin şampiyonum diye seviniyordu, şansına araba mantar çıktı. Ben olsam kafayı yerdim 😀

  8. button iyi oldugu belli pistler var.avustarlya spa sao paulo gibi.bunun gibi belki 1-2 tane daha çıkar.onların dışındaki bütün yarışlar fazla vasat.aptal bi sezonda dünya şampiyonu oldugu için şanslı

  9. "İyi olan şey, Sergio'nun aracının performansını ve geliştiğimizi göstermesi oldu." dedi.

    bazı f1 pilotlarındaki inanılmaz ince politik laf oyunlarına hasta oluyorum.

    hani adamı deli edecek cinsten, suya sabuna dokunmadan, kendini gizleyerek, diğerinin de gizli kalması için uğraşarak, çaktırmadan hedef saptırarak, milleti ***** yerine koymaya çalışarak…

    bunun çok örneğini gördük. çok meşhurlarını.
    hepinizin aklına geliyor elbette, tekrar tekrar yazmayalım.

    bu arkadaş da aklınca takım arkadaşının başarısını küçümsüyor, başarıyı aracına bağlamaya çalışıyor. ama yiyor muyuz, elbette hayır. yıllarca lastik kumarları ve lastik stratejileriyle sayısız galibiyet alan button, lastik basıncının yanlış olduğunu koca seansta anlamayacak öyle mi?

    yazık, bir de bu adamlar dünya şampiyonu sıfatı taşıyorlar..

    zamanında "paralel evren" diye laf sokan button'a selam olsun. büyük bir hızla o evrende ilerliyorsun, iyi yolculuklar. tencere dibin kara, seninki benden kara oynarsınız bundan sonra belki =)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir