Alonso İstatistikleri Aşıp Zafere Ulaşabileceğini Düşünüyor

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, bu sezon şimdiye kadar ilk çizgide yer alamadı ve Barcelona’daki antrenmanlarda hızlı görünmesine rağmen burada da grdin 5. sırasından öteye geçemedi.

Alonso: “Bugün takımdaki kimsenin şaşırmadığını düşünüyorum.”

“Son iki üç yarıştır pol pozisyondan 0.3-0.4 saniye yavaştık ve buraya bazıları yeni parçalar getirdik; şimdi yarım saniye gerideyiz.”

“Bu yarım saniyeyi telafi etmemiz gerek.”

Ama Alonso, Ferrari’nin yarış temposuna güveniyor.

Alonso: “Aracın ter tur performansı, diğerleri kadar hızlı değil.”

“Ama uzun sürüşte diğerleri kadar iyi; hatta daha iyi.”

“Bu, bizim güçlü yanımız ve yarın karşımıza çıkacak her fırsatı değerlendirmeliyiz.”

“Yarın iyimser olmalı, podyum ve hatta daha iyisini yapmaya çalışmalıyız. İyi yarış çıkaracak bir aracımız var”

İspanya GP’nin geleneksel olarak önlerde başlayanın kazandığı bir yarış olduğu hatırlatıldığında Alonso: “Bunun değişme zamanı geldi”

Ferrari pilotu, ilk iki cebin sahibi Mercedes’in yarınki yaışta zafer kovalayacağından emin değil; asıl rakip olarak Vettel ve Raikkonen’i görüyor.

Alonso: “Her yarış ayrıdır. Ama bu şampiyonada yarışlara baktığınızda, Mercedes’in yarışlarda çok sıkıntı çektiğini görürsünüz. Kimi ve Sebastian yarışta Mercedes’e kıyasla daha bir hedef gösterilebilir. Ayrıca şampiyonada Sebastian 1., Kimi 2.”

“Yarışı onların önünde tamamlamak güzel olur. Ve eğer onların önünde olursak, burada zafere de yaklaşmışız demektir.”


Yorumlar

“Alonso İstatistikleri Aşıp Zafere Ulaşabileceğini Düşünüyor” için 28 yanıt

  1. asdadhfhgjkş avatarı
    asdadhfhgjkş

    Allahtan sorunu kaale alıp da düşünmemişim,gerek yokmuş

  2. Görüşme varmış, geldik

  3. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Alaka kuramadım ama,"önümden çekin" diye uzun süre diretmişti.Zaten olan birşeyi söylüyorum "iğneliyorum".Ha sizi üzdüyse bu cümlem kusura bakmayın,bazen terbiye düzeyini aşabiliyorum.

  4. Nevadia Alonso hem saygı gösteriyorum diyosun hem de vettel yalvarıyodu diyosun ne ayaksın sen??????

  5. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Arkadaşım sen kimsin ki benim yorumlarım hakkında yorum belirtiyorsun.Ben kimseye kişisel hakaret etmiyorum sonuçta.Bu ülkede fikir ve görüş özgürlüğü var.Ayrıca bu sitede yorumlar kısmı herkes fikrini belirtsin diye var.Birazcık sakin olun ve saygı göstermeye çalışın.Teşekkürler

  6. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Start diyorum sevgili kardeş.Yarış içinde hızlı olduğunu belirttim.

  7. şu sondan gelip şampiyon olduğu yarışmı vaybe ne hafızan varmış

  8. arkadaşım bir şey bu kadar düzgün ifade edilemezdi eline sağlık

  9. alonso,cular hamilton,cular raikonen.ciler artık bu vettel paranoyasından kurtulun . bu pilotlarınızada yansıyor yapmayın bunu 🙂

  10. Ahmet elimde değil şu nevadi efendinin yorumlarını gördükçe kan beynime sıçrıyor neyse sabır sabırrrrr

  11. yarıştan sonra görüşelim canlar

  12. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Hahaha, bunu her zaman gördük.Brezila 2012 en güzel örneğidir.Çokta tepelere çıkarmayın pilotunuzu,iki yarış önde pit duvarına yalvarıyordu önümdekini çekin diye.

  13. sakin ol rambo 😀 knk her şeyi yarışa sakla

  14. Sebatian Vettel startlardan ziyade yarış içinde sıra kazanıyor. cümleye bak bizim vettel senin canını baya yakmış yarışta görcez

  15. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Alonso zamanında herkese haddini bildirdi,gene bildiriyor ve bunu çekemiyorlar.Sağolasın kardeş bütün aklımdaki şeyleri kelimeler dökmüşsün

  16. hocam yemin ediyorum üzüldüm. senin şu arkadaş böyle açıklama yapmana giden emeğine ve zamanına üzüldüm. o kadar gereksiz ki senin yazdıklarının onun cevap olarak kabul etmesi bile bir lütufdur onun için.Bu tarz klişe yorum atanlar (çocuklar) için cidden bu kadar uğraşmaya zaman harcamaya gerek yok

  17. Aracın ön kanadı tahrip oldu ve ön grupdan uzaklaşmama adına iyi görünen tur derecelerine bakılarak yazrışa devam ederken kırılan kanat aracın altına girdi ve tüm direksiyona bağlı yön değiştirmeleri cevapsız bırakıp kum kısma giren araç hareket kabiliyetini yitirmesiyle yarış dışı kalması araç sorun yaşadı diye ağlanacak cinsden bir münasebetmidir.DRS gibi arka kanada binen havanın baskı gücünü çok eksilten bir sistemin açık kalmasına rağmen virajlarda dahi aracını pist üstünde tutan araç ve pilot başarısızmıdır?Pist üstünde kalması bir erken pit yapmak hakeza fazladanda bir pit daha yaparaktan ve düzeltilememiş DRS sorununa rağmen yarışı puanla bitirmesi ağlamakmıdır? pite normalden 1 tane eksik gelenler yarış kazanıyorken fazladan bir pi daha yapmak ve sonucunda o pozisyonda olmak ağlamakmıdır?
    Önümdeki olmasa hızımın farkı nedir diye sorduğunda 0,5 sn cevabını alan pilotun…. birşeyler yapında önümü açın diyebilmesi sonucunda hala bu pilotun savunucusu olabilirsiniz ama hiç birinizin ALonso ya dil uzatmaya kalkışması olmamalı.Önündeki araçdan 0,5 sn hızlı araca rağmen onu geçemeyip her seferinde pit duvarından yardım isteyip üstüne üstelik duvar ekibinin kurmacasını sözde dinlemeyip işgüzarlık eden kişilerin taraftarları buraya gelip bu kelimeleri yazamıyor olması gerek.Buraya bu kelimeleri yazmanız… birincisi etik değil içincisi biraz dahi utanıp kendi halinize bakıp haysiyet heline getirebilirdiniz. Bu pozisyona rağmen kendinizin edep ve haya duvarının yıkılmışlığını böylesine ileri atabildiğiniz durumu göz ardı ederek haysiyetsiz pozisyona girerseniz birilerinin kişiliği gibi konularıda ele alamayacağınız aşikardır.

  18. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Çok çok büyük ihtimalle şöyle olur.Sebatian Vettel startlardan ziyade yarış içinde sıra kazanıyor.O yüzden Alonso ilk virajda hem Raikkoneni hem Vetteli geçer,Raikkonende kendini Vettelin önüne atarsa dahi Vettel zorlar olayı.Ama Alonso ve Raikkonenin Mercedesleri ne kadar çabuk geçebileceğine de bağlı bu olay.Hamilton ve Rosberg ayrıca çekişecekler.Aynı şekilde arkalardan uzun zamandır başarıya aç bir Felipe Massa kalkacak.

  19. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Hocam alonso zaten Renault'da da böyleydi.Tek turda yavaş ama genele yayarsak çok hızlı bir pilot.

  20. Ferrari%100 avatarı

    Yarın starta hamilton kesin rosbergi geçmeye çalışacak inşallah kaza falan olmaz
    Yarın Alonso agresif kalkıp kaza falan olursa kazaya karışırsa sonuç kötü olur

  21. şimdi yarışı alonso kazanır diyenler bakalım tersi olunca ne diyecekler yarın . şimdiden ben söyleyeyim yok araç yavaş,tı yok sorun yaşadı vs vs

  22. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    mercedesleri garanti geçecekte o karmaşadan kimin avantaj sağlayacağı önemli olan

  23. El_Gran_Senor avatarı
    El_Gran_Senor

    Kimse de demiyor ki, sıralamalarda neden yavaşsın a Fernando?

    Adamın yarış temposuna diyecek yok ancak, sıralama özürlü maalesef.
    Biraz da üzerinde baskı olsun, 3.seans derecesi genellikle 2.seanstan kötü olur.

    Yani diyeceğim:
    Sıralamadaki sorunu araçtan önce kendinde aramali.
    Tek tur performansı gelişime oldukça açık.

  24. ama bakal amca bnm arabam cok yavaş bnm lastiğimde yok ama ben yinede birinci oluyorum bakkal amca 😀

  25. Sıralamada uzun süredir iyi olamadı zaten ferrari. Kısa sürede sorunu çözebileceklerini de düşünmüyorum. Ama yarışta gerçekten iyiler. Alonso nasıl olduysa bu kez araç iyi demiş 🙂

    Catalunya'nın yapısı gereği önde başlayan kazanır, ama lastikler işi karıştırıyor. 2011'de de ilk virajdan sonra Alonso öndeydi ama sonra lastik yüzünden ne hale düştüklerini gördük. Bu sene o kadar fark yok gerçi.

  26. start çok belirleyici olacak yine harika start alacağını düşünüyorum alonsunun…yarış içinde de vettel ile çekişecektir sorun yaşamadığı takdirde 1 veya 2 olacaktır alonso

  27. Değişen hiç bir şey yok.Hala çekiş isteyen virajlarda yavaş kalıyoruz,yüksek hızlı virajlarda en hızlı araç biziz.3 haftalık ara pek bir şey değiştirmemiş.

  28. hahahaha 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir