Silverstone Testlerini Hamilton Zirvede Tamamladı

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Silverstone’deki son test günün sonuna kadar geçilmezliğini sürdürdü ve zaman tablosunun en üstünde yer aldı.

Onun en yakınında ise Toyota aracı ile etkileyici bir tempo ortaya koyan Timo Glock oldu. Raikkonen ise sabahki derecesiyle günü tamamladı ve 3. hızlı isim oldu.

Fin pilotu, Renault’un İspanyol pilotu Fernando Alonso takip etti. Alonso, sabah seansında motor sorunu yüzünden neden olduğu kırmızı bayrağın öğleden sonra bitime 5 dakika kala attığı spinle yine çıkmasına neden oldu.

Silverstone Test Süreleri

1 L. Hamilton McLaren Bridgestone 01:19.170 88
2 T. Glock Toyota Bridgestone 01:19.815 79
3 K. Räikkönen Ferrari Bridgestone 01:20.321 60
4 F. Alonso Renault Bridgestone 01:20.862 78
5 N. Heidfeld BMW Bridgestone 01:21.011 93
6 K. Nakajima Williams Bridgestone 01:21.059 70
7 A. Sutil Force India F1 Bridgestone 01:21.331 71
8 R. Barrichello Honda Bridgestone 01:21.367 94
9 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso Bridgestone 01:21.432 76
10 D. Coulthard Red Bull Bridgestone 01:22.232 31

Sabah Seansı

Lewis Hamilton, bir sonraki yarışın yapılacağı Silverstone pistindeki testlerin 3.gününün sabah seansında en hızlı isim oldu.

McLaren pilotu, takımların öğle arası nedeniyle çalışmalara ara verdiğinde zaman tablosunun en üstünde 1 saniyenin üzerinde bir farkla yer alıyordu.

Hamilton, çıktığı öğleden önceki bölümde toplamda 43 tur attı.

İlk saate pistte farklı olaylar yüzünden 3 defa kırmızı bayraklar sallandı. İlki motorla ilgili bir sorun yaşayan Fernando Alonso’nun yüzündendi. İspanyol pilotun Renault aracı, Stowe virahından önce Hangar düzlüğünde durdu.

Bu olay sonrasında pistteki yağlar temizlendikten sonra yeniden başlayan seans, Stowe’de Timo Glock ile David Coulthard arasındaki çarpışma nedeniyle tekrar kesintiye uğradı. Glock burada arka kanadını kaybetti. 

Daha sonra Kazuki Nakajima, Brooklands’da Williams aracıyla çakıl alana doğru spin attığında kırmızı bayrakların sallanmasına neden oldu.

Yerel saate göre 11 civarlarında seans tekrar momentumunu kazanmışken erkenden tempoyu ortaya koyan Hamilton, iki hızlı tur attı. İlkinde 1.19.384 elde etti ve ardından bu süreyi 0,2 saniye daha geliştirdi.

Bu performansı öğleden önceki seansta kendisinin en hızlı olmasına yetti. En yakınındaki Kimi Raikkonen ise  1.20.321 yapabildi. Fin pilotun garajda geçirdiği zaman pisttekinden daha fazlaydı.

BMW’den Nick Heidfeld, sabah seansında toplamda 50 tur eden bir seri kısa sürüş gerçekleştirdi. Derecesi liderinkinden 1,8 saniye yavaş kaldı.

Nakajima, attığı spini telafi etti ve en hızlı 4. isim oldu. Daha sonra Alonso, temponun iki saniye gerisinde 5. oldu. İspanyol pilot, sabah seansında piste geç geri döndü.

8. hızlı isim Timo Glock, ancak öğle arasına doğru ciddi sürüşler gerçekleştirebildi ama erkenden çarpışma yaşadığı David Coulthard, yaşadıkları temasın ardından geri dönemedi.

Sabah çalışmaları, Adrian Sutil’in Abbey’de çakıl alana spin atması ile sallanan 4. kırmızı bayrağın ardından erkenden, 12 dakika evvel, tamamlandı.
 

Sabah Dereceleri:

1 HAM 1:19.170 43
2 RAI 1:20.321 26
3 HEI 1:21.011 52
4 NAK 1:21.059 33
5 ALO 1:21.297 28
6 BAR 1:21.367 49
7 SUT 1:21.564 45
8 GLO 1:21.666 22
9 BOU 1:21.961 36
10 COU 1:22.306 18

Gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz…

Silverstone Test Fotoğrafları

*Tüm dereceler resmi olmayan kaynaklardan alınmaktadır.


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    ''Çok insanlar gördüm üzerlerinde elbiseleri yok ,çok elbiseler gördüm içinde İNSANLAR yok''

  2. Mustafa Sar avatarı

    Ferrari hafta sonu tam gaz basar geçer… ferrari mc laren in kocasıdır.

  3. tamam kardeşim anladım teşekkür ederim eline sağlık :)))

  4. kaan kaanhan avatarı

    http://www.motorsport-total.com/f1/bilder/show.php?c=08f1testsil&b=1214487038&d=3

    daha yakından çekilmiş bu resimde, hamiltonun sağ tarafındaki hava girişne bak. alt kısım komple kapalı. monacoda hava girişleri sanki V10 motorlar zamanındaki gibi büyüktü.

  5. kaan kaanhan kardeşim ben tam anlamdım nereden bahseddiğini ayrıntılı bir resmi paylaşırsan sevinirim kardeşim. bu arada mclarenin ön kanadı harika gözüküyor.

  6. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Mclarenin dayanıklılık olarak değilde öndeki aracın hava boşluğunda kaldığında ,düşük hızlardan kaynaklanan soğutma sorunlarında diğer takımlardan bir adım belki daha fazla önde olduğu her zaman söylenen ve yazılan birşey arasıra aksilik olmuyor değil gerçi monacoda raikkonenin başına gelen gibi :))

  7. evet doğru tespit yapmışsın zaten forumdada bahsetmiştim bundan bu gösteriyor ki takım dayanıklılık konusunda kendine baya güveniyor tank gibi aracımız var maşallah 🙂 Bacalardan bitanesinide yarışlarda kapatıyorlar..

  8. kaan kaanhan avatarı

    sanırım 4 parçadan oluşan yeni ön kanat hepimizin dikkatini bu yöne çekti ve başka bir noktayı kaçırdık, üstteki resimdede açıkca görüldüğü üzere hava girişlerinin daha önce hiç görmediğim kadar küçültülmüş olması,nerdeyse el kadar açıklık kalmış ama sol girişte aynı daralma yok gibi. belkide sadece bu yarışa özeldir, sonuçta ingilterede hava çok sıcak olmaz.

  9. en ıyı cumleyı sen soyledın apocan nokta koydun

  10. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Lewis Hamilton senin hakkında bu kadar çok atılıp tutulması, bu kadar kati eleştirilmen, kıskanılman bile senin ne kadar iyi bir pilot olduğunu gösteriyor.

  11. sonuçlar hep beklenildiği gibi hiç bi süpriz isim falan yok geridekiler hep geride öndekiler gene hep önde değişen bi şey yok yani

  12. mclaren gelişmemiş hamiltonun evinde piste çıkmasının +0.5 getirisi bu 😛

  13. emin falan değiliz.sizin gibi bekliyoruz bizde. benimde sorduğum ogun nun nası bu kadar emin olduğuydu… !

  14. kimi_ecem bazı arkadaşlar mclaren fark atınca boş depoyla tur atıyorlar dedi ondan ogun bu benzetmeyi yaptı. bu arada ferrarici arkadaşlar galibiyetten nasıl bu kadar emin anlamak mümkün değil. burası F1 kimin kazanacağı son tura kadar belli olmaz.

  15. Ferraricilerin etekleri mi tutuşmuşş 😀 nerden böyle bişeyee vardın acaba ?? 😀

  16. tolga soydan avatarı

    umarım kimsede sorun olmazda bi ferrari mclaren çekişmesi izleriz.bunu bu sene hiç izleyemedik

  17. geçen yıl Hamilton 2 tur az benzinle polü almıştı Kimiye oranla o 6 turluk benzin farkı 2 pit stoplarda olmuştu ve Alonsoyu geçmişti o 6 turda halbuki takım biraz daha uzun tutsaydı Alonsoyu 1.liği alabilcekti az tuttular fark açsın diye ama trafik yüzünden yeterli farkı açamamıştı…Alonso Kimiden sıralamalarda 0.050 farkla gerideydi ama Kimi 2 tur erken girmişti Alonsodan pite..Massada Alonso ile aynı yakıt yüküne sahipti sıralamalarda ama 4.olmuştu..Hamilton yarış boyunca sorun yaşamıştı yanlış set-up yüzünden bu hafta öyle bişi olmicaktır..

  18. tolga soydan avatarı

    hayr =)

  19. O zaman bana dedin dimi tolga.:)

  20. tolga soydan kardeşim tamam anladım o zaman şöyle diyelim iyi yarışan kazansınsın :)))))

  21. tolga soydan avatarı

    yusuf ben sana demedm onu.=)

  22. yaa tekrar yazıyorum ben duble konusunda bu kadar emin olmayın dedim siz hala sözlerimi saptırtmaya çalışıyorsunuz lewis ferrarilere yedirmez demek lewis bu yarışı kazanır demek mi oluyor o zaman şöyle bir anlam çıkar sanki her yarışı ferrari kazanıyor bu sefer lewis buna izin vermeyecek gibi bir şey oluyor. son kez yazıyorum duble konusunda kimse bu kadar emin olamaz benim demek istediğim bu. eğer fıa mclarene ceza yağdırmazsa mclaren burada iyi bir şeyler yapar bence. şimdi bu sözümde çok mu iddA var yaa lütfen arkadaşlar tekrar okuyun yazdıklarımı 😀 (kimi üzdüysemde özür dilerim niyetim kimseyise sataşmak ve üzmek değil) saygılar……

  23. tolga soydan avatarı

    ben hiç bi zaman emin konusmalar yapmadım.arkadaşlar lewis çok iyi alır bu yarışı %100 deyince ben öyle dedim.

  24. umutbg ben o tura boş depoyla attı demedim ferrari de boş depoyla turlar atıyor malezyada kimi antremanlarda kalmadımı yakıt bittiği için. ben bu söylemek istedim. mclaren gibi her takım boş depoyla tur atıyor ama siz öyle bir diyorsunuz ki sanki ferrari tarihi boyunca boş depoyla tur atmamış gibi oluyor.

  25. tolga diyor bence duble yapacagız sen diyorsun bence hamilton ferrarilere yarışı yedirmeyecek sonuçta 2 cümlede de emin konuşma var.

  26. umarım renault dolu depoyla çalışma yapıyordur. alonso ya göre problem dolu depolu renault. buna çözüm bulsalar iyi olur

  27. umutbg ben duble yapacaz diye bir şey demedim mclaren burada ferrariyi fransadaki gibi rahat bırakmaz. geçmiş yarış derken fransayı kastedmedim türkiye kanada ya bakarınız anlarsınız. benim yorumumda çok çok iddalı bir şey yok tekrar oku. burada mclaren fıa tarafından engellenmesse iyi bir sonuç alır dedim. mclaren taraftarlı hiçbir zaman biz bu yarışta duble yaparız gibi bir şey demedi bundan da çok eminim ama bazı ferrariciler her yarış öncesi duble yaparız diyor ben buna kızıyorum.

  28. tolga soydan avatarı

    kimiden 6 turluk bi yakıt farkı ve kiminin son virajda hata yapmasıyla polü almışlardı

  29. tolga soydan avatarı

    lewis 30 sny mi gerideydi.öle bi durum vardı geçen sene.

  30. yusuf sence bu tur boş depo ile mi atılmış 1:20.321 komik olma.

  31. tolga soydan avatarı

    monzada ferrarinin evi ama mclaren duble yapmıştı.burasıda ferrariye uyan bi pist.duble olması şansı yüksek.

  32. yusuf geçmiş yarış derken geçen seneki yarıştan mı bahsediyorsun he eger ondan bahsediyorsan Ferrarinin kazandıgını hatırlatırım sana.millete emin konusmayın diyorsun kendin emin konusuyorsun işe bak…

  33. sanki ferrari boş depoyla tur atmıyor bari mclaren pit yoluna kadar getirmiş arabayı ferrari pist üstünde bırakıyor :DD. ne kadar çok kıskanılırsa kıskanılsın lewis harika bir tur atmış bravo lewis arkandayız bastır koçum

  34. tolga arkadaşım o kadar emin olmayın duble konusunda. nasıl bu kadar emin oluyorsunuz şaşırıyorum. burası mclarenin ve lewisin evi burada çok daha büyük oynayacak mclaren. tabi fıa mclareni cezalarla engellemezse burada mclaren çok iyi işler yapar. yarış performasında ferrari o kadar önde değil bunu geçmiş yarışta gördünüz. bence lewis bu yarışı ferrarilere yedirmez……

  35. raikonenin zaten 1 test günü vardı neden bu kadar az turlamış anlamadım

  36. tolga soydan avatarı

    ferraricilerin eteklerinin tutuştuğu falan da yok.bu altı üstü test.mclaren her testte iyi gözüküo.yarışa gelince ferrari rüzgarı şovu başlıo.

  37. tolga soydan avatarı

    ne var olmuycak bişeymi alonso yaptı ilk test zamanlarında.tahsin sen çok anlamlı yorum yaptından millete laf söyle.boş depoyu bizmi söyledik araç durmuş yakıtı bitmiş.dolu depo olucan yakıt bitmez anladın.duble yaparz yine merak etmeyn

  38. Yarışta içinde neredeyse boş depoyla atılan turlar en kritik turlardır çoğu zaman. McLaren veya diğer takımların bunun üzerinde çalışması kadar doğal ne olabilir? Ayrıca Formula 1 gösteriş amaçlı tur atmak için oldukça pahalı bir spor. 1 turun takıma maliyetinin 1000 dolara yaklaştığını düşünürsek.

  39. ogun savaş avatarı

    Ferraricilerin etekleri tutuştu şimdiden Lewis %100 galibiyet için faworim !!!

  40. ogun savaş avatarı

    Ferraricilerin etekleri tutuştu şimdiden Lewis %100 galibiyet için faworim !!!

  41. gösteriş yapıyormuş bu kadar anlamsız yorum görmedim herkes farklı şey deniyor. ferrari en iyi yapınca en hızlısı mclaren en iyi yapınca boş depo biraz saygı duyun.eğer saygı duynayacaksanız yorumlarınızı kendinize saklayın. bahsettiğiniz takım mclaren force india değil.

  42. tolga soydan avatarı

    geçen sene alonso 1.19.152 yapmış Q2 de.lewisde Q2 çalışmış olabilr.

  43. tolga soydan avatarı

    bütün günde 3 turda yapar bunu sonra istediğini yapabilir.kötü bişey değilki bende ingiliz olsam ingilterede test yapsam yaparım yani nolcak =)

  44. Nerden biliyorsun bizde emin konuşmadık.

  45. alakası yok sonuçta test yapılıyor adamın gösteriş yapıcak zamanımı var her turun büyük bir önemi var testlerde..Herkes farklı şeyler deniyor kimin ne denediğini kimse bilemez..

  46. evet öle bir planı olabilir.

  47. tolga soydan avatarı

    bide testler ingilerede lewisde ingiliz o yüzden 1.garanti olsun diye de yapılmş olabilr.alonso renoyla çıktıı ilk testte ispanyada yapmıştı =)

  48. Ne demişler gülme komşuna gelir başına.:)

  49. belkide sorun başka bişidir ama benzin bittiğini söylemiş olabilirler bundan önce ferrarinin baya kez benzini bitti testlerde ne kadar doğru onu bilmiyoruz..

  50. tolga soydan avatarı

    ii bi derece olsada arac pite dönememiş.

  51. ogun savaş avatarı

    Hamilton bu derecesiyle geçen seneki yarış hafta sonunun derecesini bile geliştrmiş 0,2 saniye ile.Şöyle kaba bi hesap yaparsak her yarışta gördüğümüz geçene seneye göre 0,3 0,4 kayıp yaşanırken bu yapılan derece mevkalade iiyi.Hafif de olsa geçen sene bile bu tur atılmamıştı dikkatinizi çekerim ferraricile :D:D:D

  52. tolga soydan avatarı

    glocklada coultardı tebrik etmek lazım.nası becerdiler testlerde çarpışmayı =)

  53. ahmet özkan avatarı

    1 lite benzinlede olsa gene en yakın rakibine 1.2 sn fark atmış. güsel bi derece dewamı gelir inşallah

  54. bende merak ediyorum ferrarinin ön kanadının 2 katı kadar planya var araçta benim bildiğim kadarıyla ekstra downforce sağlıyor planyalar zaten McLaren bayadır 3 planyalı ön kanat kullanıyordu sonra BMW de kullanmaya başladı bakalım F1.com teknik analizinde çıkarsa anlarız ne işe yaradığını..Whitmarsh son röportajında Fransaya getirdikleri yeni parçalarla 0.26sn kazandıklarını söylemiş İngiltere yarışınada yeni parçalarla gitceklerini söylemişti ve hedeflerinin her yarış için 0.15sn gelişim olduğunu söylemiş..

  55. Saka bi yana 1:19.170 cok iyi bir derece, bos depo ile atilmis olsa bile.. Yeni on kanadin etkisi ne derece acaba..

  56. Rai sicak diye cikmamistir, keyif yapiyodur arabanin icinde serin serin faniyla, adamin teste ihtiyaci yok ki 🙂

  57. tolga soydan avatarı

    zaten 26 tur atmıs.

  58. tolga soydan avatarı

    evet onu çeviremedim iyi.=)

  59. raikkonen günün çoğunu garajda geçirmiş onu atladın 😀

  60. tolga soydan avatarı

    alonso motor problemi yaşamış.nakajima sutil spin atmış.glockla couldatada kırmızı bayrak çıkmış.hamilton ilk turunda 1.19.384 daha sonra 1.19.170 yapmıs. =)

  61. Bargeboard gözükmüyorki yaw göremedim ben.:)

  62. burak şaka yapıozz be kardeşimmD: ciddiye mi alıoon snde yhaaa:D

  63. ferrarinin de birkaç testte benzini bitmişti…fazla yadırgamayın…boş depoda olsa derece çok iyi…kimin dolu kimin boş oldupunu bilemeyiz..

  64. williamsın badgeboardları süper olmuşşşşş:D haa herifler ne badge board yapmıs

  65. :D:D pite gelemyck 1 tur bile atılmyacak benzinle cıkmıs bız en aazından 17-18 turluk benzınle atıoz:D

  66. Ferrari her testte yaptığını denemişler.En azından pite girebiliyor!

  67. oldumu sımdı yasın haksızlık etme bunlar olur her takımın basına gelır!!!!!!!!!!

  68. mclarenler bugunlerde ıyı gıdıyor hadı hayırlısı yalnız bos depo ısı hıcte ıyı olmadı

  69. hahahhaha hamilton 1 litre benzınle cıkmıss galıba:D:D: bide renoya derler hafif diye:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir