Kazuki Nakajima İle Söyleşi

yazar:

kategori:

Japon Formula 1 yıldızı Kazuki Nakajima ITV Sport muhabirlerinden Loise Goodman’in sorularını yanıtladı.

8 yarışta 7 puan toplayan ve takım arkadaşı Nico Rosberg’den fazla geride kalmayan Williams pilotu hem Formula 1, hem de özel hayatı hakkında konuştu.

Loise Goodman: Brezilya’da ilk startını aldığından bu yana ne kadar geliştiğini düşünüyorsun?

Kazuki Nakajima: Çok fazla. Gerçekten çok fazla geliştiğimi düşünüyorum. İlk 8 yarışta 7 puan topladım. Bu umduğumdan çok daha fazla. Hem sıralama hem yarış performansım her geçen hafta artıyor. Bu sezon benim için çok iyi gidiyor.

LG: Bu sezonki en iyi yarışın hangisiydi?

KN: Monako olabilir. Çok zorlu koşullardaydı ve çok heyecanlıydı. O yarışta çok eğlenmiştim.Pit stopta saçma bir hata yaptım ama yarışta bunu telafi edip puan almayı başardım. Monako’dan puan çıkarmak bütün pilotlar için çok özeldir.

LG: Formula 1’de beklediğinden farklı olan neler oldu?

KN: Kesinlikle F1 beklediğimden çok daha farklı. Çok daha fazla rekabetçi, tur zamanları beklediğimden çok daha yakın, geçen senekine göre araçlar çok yakın ilerliyor. Bu nedenle bir çaylak için çok daha zor. Ancak ben rahatça kendimi geliştirdiğimi söyleyebilirim.

Ve pist dışı sorular…

LG: Pilot olmasaydın padokta hangi görevi yapmak isterdin?

KN: Mühendis veya mekaniker kesinlikle olmazdım çünkü matematikte çok iyi sayılmam.Belki muhabir olabilirdim. Yarışmayı sevdiğim kadar diğer serileri izlemeyi de severim. Belki gazeteci olabilirdim. Çünkü Televizyon için fazla utangaç sayılırım.

LG: Schumacher mi? Hill mi?

KN: Sanırım Schumacher. Bay Hill hakkında çok fazla şey bilmiyorum çünkü o zamanlar ben çok küçüktüm. Ama Schumacher’i izlemeye fırsatım oldu ve onun hakkında çok şey biliyorum ve ona hayranım.

LG: F1 dışında hangi spor dalında altın madalya almak isterdin?

KN: Baseball diyebilirim.Bu sezon Olimpik oyunlarda son kez madalyalar dağıtılacak.Bu nedenle Baseball.

LG: Hangisi daha iyi? Monza mı? Melbourne mu? Monte Carlo mu?

KN: Monza. Çünkü hızlı virajları severim, ve Monza’da bunlardan fazlasıyla var. Monako diyemem çünkü bir F1 pisti için gereğinden fazla ağır virajlara sahip. Melbourne da aynı Monako gibi. Hızlı düzlükler ve ağır virajlar var.

LG: Seni çok güldüren hatırladığın son şey neydi?

KN: Gerçekten çok gülmek mi? Sanırım arkadaşlarımla saçma resimlere bakıp dalga geçtiğimiz zamandı. Arkadaşlarımla bir geziye gitmiştim ve yaklaşık 500 kadar saçma ve komik resimler vardı. Gülmekten kendimize gelememiştik.

LG: Hangisi sana daha uygun? Şehir içi mi? Bir sahil mi? Sessiz bir dağ mı?

KN: Hepsini hayatımın farklı zamanlarında isteyebilirim. Şu anda sahil diyebilirim. Çok yoğun çalışıyorum ve boş, huzurlu bir sahilde dinlenmek istiyorum.

LG: Kareoke’de hangi şarkıyı seçerdin?

KN: Mr. Children diye güzel bir Japon grubu seçerdim. Bütün şarkılarını beğeniyorum. Hard Rock tarzı değil, rock ve pop arası.

LG: En son kimile ve nasıl kaba konuştun?

KN: Hiç bilmiyorum. Hatırlayamıyorum. Normalde fazla kaba kelimeler kullanmam. Ama bazen arkadaşlarımla olduğumda kendi karakterimden çıkabiliyorum ve konuşma tarzım değişiyor.

LG: Kendi ihtiyacın olmadığı zaman 1 milyon doların olsa kime verirdin?

KN: Bu çok zor bir soru. Üzerimde büyük bir baskı olurdu. Sanırım babamın yarış takımını geliştirmesi için yardım ederdim.

LG: En son ne zaman ağladın?

KN: Aslında hatırlamıyorum ama bazı filmleri izlerken ağladığım olur. Biraz fazla duygusalım.

LG: Takvimin kısılması gerekseydi hangi pistten vazgeçerdin?

KN: Sanırım Bahreyn. Çünkü orda F1 ile ilgilenenler yeteri kadar fazla değil. Seyirci yetersiz. Ayrıca oradaki sonucum pek iyi değildi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir