Hamilton: "Tekrar Yaşamak İstemediğim Bir Tecrübeydi"

yazar:

kategori:

Takım arkadaşı Nico Rosberg, ilk cepten kalkıp sonunda 6.’lığı kurtarabilmesine rağmen Hamilton çok daha gerilere düştü.

Hamilton: “Gerçekten tekrar yaşamak istemediğim bir tecrübeydi.”

“Bahryen’de ne yaptıysam bugün de kesinlikle aynısını yapıyordum. Ama hiç tutunma yoktu. Zorlayamadım. Zorlasaydım da lastikler birden gidiyordu”

“Bugün kesinlikle kayıplardaydım. Neyin yolunda gitmediğini de bilmiyorum”

Mercedes pilotu, Bahreyn’den sonra takımın lastik konusunda daha fazla ilerlemiş olacağını umuyordu.

Hamilton: “Diğerleri bu hafta sonu bizden daha büyük bir adım atmış gibi görünüyor.”

“Güncelleme getirmemize rağmen, lastik bozulması konusunda ilerleme kaydedemedik.”


Yorumlar

  1. Sorun Hamilton Schumi Rosbergte değil sen 3 senedir neredeyse öndeki 3 takıma yakın para harcayıp sene sonunda Caterhamla yarışıyorsan senin devrisn geçmiş demektir.Ros Brawn ve şasiyi hazırlayan bölüm kimse takımdan gitmeleri gerek.

    Sıralamalarda bu kadar hızlı olupta yarışta bu kadar geri düşmek sadece lastikle açıklanabilicek bir durum değil.Mantıken lastik daha yeni takılı olduğu ilk 5 turda diğerleriyle aynı dereceleri yapmları gerek ama gene 1 sn fark yiyorlar.

    Aracın temposu yavaş,lastiklere iyi davranmıyor.Az yakıt yüküyle nedense en hızlı araç mantıklı bir açıklamasını bulmakta zorlanıyorum.Takımda bazı kellelerin gitmesi gerek.Tek mantıklı açıklama Mercedes motoru fazla yakıt tükketiği düşüncesi olurdu ama geçen sene Mclaren Mercedes motoruyla dayanıklılık sorunları olmasa sezonun en başarılı aracıydı.

    Monaco sonrası Kopyalama benzeri birşey gelmezse Mercedes için sezon bitmiştir.Ros Brawn yerine Lowe yeni takım patronu olur seneye.Bence bu değişiklikte yeni bir hava katabilir.Bu beceriksiz takım yüzünden Schumininde 3 senesini yediler.Yeni 3 sene yenicek kişi Hamilton gibi gözüküyor.Rosberg in ise tüm kariyerini bitirdi adamlar.

  2. Şimdi sadece sessizce takip ediyor (lar) :)Hamilton ne zaman azcık öne geçer peydah oluverir (ler).Bu holiganlığı yapan (lar) belli. adam gibi Hamilton taraftarları da var onlara saygı duyarım.Adamın biri dilini yuttuya o bile yeter…

  3. Kötü pilot endişesimi kimden bahsettiğinin farkındamısın dostum 🙂 44 ünde bile sıralama ustası rosberge kafa tuttu yaşlılığında bunları yaptı tabiki en iyi olduğu zaman da elde ettiği başarılara şaşmamak gerek hatta bence bu eşsiz kaliteye göre elde ettikleri az bile.Kimse onun yaşında senna gibi bir pilota kafa tutamadı zaten öyle bir sürüs bugün yok malesef.Kendisinin ikinci kariyer dönemindede yoktu doğal olarak yaşlı bir pilot olarak döndü tekrar ama bütün pilotaj pistlerinde pilotaj isteyen tüm koşullarda hep diğerlerinden sıyrıldı mesele budur.

  4. Hamilton takıma geldiğinde endişelenmiştim 'acaba Schumacherin kötü bir pilot olduğu mu anlaşılacak' diye ama bu yarışta gördüm ki olay mscde değil mercedeste. Artık gönül rahatlığıyla msc iyi ki emekli olmuş diyorum. Adam kaçıp kurtarmış kendini.

  5. Geçen sezon Schumacher bu şeyleri yaşayınca döşemeyi biliyordunuz. Aha çıtır Hamiltonda yaşıyor aynı şeyleri. Demek ki neymiş, bu işler öyle kolay değilmiş.

  6. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    şalular kovalasın seni

  7. Schumi akıllı adam bu işten anlamayan insanlarla bir sene daha geçirmemekle ne kadar akıllı olduğunu ve işi ne kadar iyi bildiğini bir kere daha ispatladı

    Bin beter olsun MGP….
    Schuminin lanetii….

  8. yarıştaki lastik sorunlarından sonra sıralamalara fazla odaklandığını farketmekle takım arkadaşının polüne cevap vermek için yarışı boşverip sıralama kasmak aynı şey değil.

  9. "Güncelleme getirmemize rağmen, lastik bozulması konusunda ilerleme kaydedemedik." Buna benzer bir cümleyi 3 sene boyunca her hafta sonu duyduk, hala aynı şey devam ediyor.

  10. bahreyn'den sonra bazı heyecanlı hamilton fanboyları lewis şampiyon, nico sonuncu olmuş gibi konuşuyorlardı. hatta nico'nun tek derdinin hamilton'ın çin'deki polüne cevap vermek olduğunu, bu yüzden özellikle sıralamalara yönelik ayar yaptığını söyleyecek kadar saçmalayanlar olmuştu. halbuki nico daha hızlıydı ama bir pit stop fazla yaparak lewis'in önünde kalabilecek kadar hızlı değildi. mesele bundan ibaretti.

    bu haftasonuysa hamilton doğru ayarları bulamadı ve 3 gün boyunca nico'dan yavaş kaldı. yarıştan sonra bahreyn'de ne yaptıysa burda da aynısını yaptığını ama lastiklerin yok olduğunu söyledi. aklımda kalan iki telsiz konuşması var:

    peter bonnington: nico 3. virajda sol ön lastiği korumak için gazı büyük oranda kesiyor. sen de aynısını yap. (saçmalığa bakın. eskiden 3. viraj tam gaz geçilemezdi çünkü daha az yol tutuş ve daha güçlü motorlar vardı. şimdiyse özellikle yavaş gitmeye çalışıyorlar.)

    pb: arka lastikler maksimum sıcaklığa ulaştı. lastikleri korumamız lazım.
    lh: daha yavaş gidemem

  11. doğru söze ne hacet……………………………Şalu

  12. fatih çalışkan avatarı
    fatih çalışkan

    valla bence mercedeste hız da yok diğer takımlarda arac ayarlarını değiştirse lastik aşınmasını göze alsa herkez hızlı olur ama bunu yaptıklarında lastik dayanmıyor mercedes sıralamalarda neden tek turda hızlı tek turda lastiği cabuk ısınıyor diğer araclardan ama yarışta lastiğini koruyamıyor arac bence arac ayarlarıyla ilgili

  13. hamilton ayarlarda geride kaldıgını zaten söylemişti.açıkcası geriye düşmeyi bekliyodu ama en azından rosberg gibi puan almayı düşünüyodu

  14. 1-2 başlayıp 6-12 bitirmenin affı olamaz gerçekten.

  15. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Gerçekten çok kötü bir gün oldu Mercedes için.. Araç çok hızlı ama lastikler, Geçen seneki gibi Mercedes'in önünü kesiyor..

    Bu sonuçlar gelmeye devam ederse Brawn'ın Mercedes'deki son senesi olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir