Alonso: "En Hızlı Paket Hâlâ Bizde Değil"

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, ikinci sıradaki Kimi Raikkonen’in 12 saniye önünde damalı bayrağı gördü; şampiyona lideri Vettel ise yaklaşık yarım dakika uzaktaydı.

Barcelona’daki bu sonucun, Ferrari’ye gelmesinden bu yana en iyi şampiyonluk şansına sahip olduğunu kanıtlyıp kanıtlamadığı sorulduğunda Alonso: “Muhtemelen evet; aracın performansı açısından. Gerçi 2010’da da kazanmamız gerekirdi ki o zaman Abu Dhabi’de Seb’in 8 puan önünde gitmiştik.”

“Orada kaybettik. Şimdi bunu değiştiremeyiz. Geçen sene kazanamadık; bir saniye yavaştık ama Brezilya’daki yarışa kadar mücadele edebildik.”

“Bu sene de en hızlı pakete sahip değiliz ama üzerine çalışıyoruz”

“Pazar günleri kesinlikle rekabetçi bir paketimiz var. Tek turda en hızlı değiliz; belki yarışta da en hızlı turu atmıyoruz. Ama muhteşem pitstoplar, kalkışlar yapıyoruz; lastikleri iyi idare ediyoruz. Yani şampiyonluk mücadelesi için gereken birçok etken”

“Ferrari’deki son yıllar düşünülünce şimdi kendimize en çok güvendiğimiz dönemdeyiz ama performanstan memnun değiliz. Önümüzdeki yarışlar için iyi ve agresif bir gelişim programı istiyoruz”


Yorumlar

“Alonso: "En Hızlı Paket Hâlâ Bizde Değil"” için 42 yanıt

  1. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    lastiği patladı ama o sezon mc laren durdurma için tek lastık olayı vardı aynı yarıştan bahsediyorsak alonsonun son turda kazandığı yarış sa kimi nin hatası değil pite alabilirdi takım ,motor patlatmada aynen o sezon hızlı ama dayanıksız bir maclaren vardı yanılmıyorsam aynı sezonlardan bahsediyoruz
    ((mc laren durdurma konusu nu pirelli lastik değiştirme kısmında da yazdım ))

  2. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    doğru yeterince hızlı araç verildiğinde gerekeni yapan insanlar ama alonso az ve öz konuşssa bu kadar seveni yanında bu kadar sevmeyenide olmaz bencil olmayı bırakmalı yoksa iyi pilot ben acıkcası sırf egosundan dolayı sevmiyorum

  3. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    burç olayını bilmemde ralli daha yetenek isteyen ve daha efor sarfettiren bir spor yararı bencede oldu birde olgunlaşma var eskiden arabaları son hızda kullanıyor ve parçalıyor denen kimi istikrar abidesi oldu 😀

  4. donnie darko avatarı

    Bence bazen bazı kalıp cümleler çeviriden kaynaklanıyor. Yani aslında çeviriler mükemmel, ancak anlamları ingilizcedeki kadar mükemmel olmuyor.

    Bence de Alonso'nun söylediği doğru birşey, ancak mercedeslerin her daim böyle olduğu düşünülürse, sıralamalarda onları çıkardığında zaten ilk iki çizgiden kalkmış gibi oluyorsun her halikürda. bence tek tur performansı o kadar da yerlerde değil, ki red-bull, lotus ve ferrari çok çok yakın birbirine, eğer benzer bir yarış ayarı yapmışlarsa, sıralamalarda oldukça yakın oluyorlar.

  5. Raikkonen tamamen ralli'den edindiği yeni bilgileri kullanıyor. Geçen sene döndüğünde buralarda "En iyi halindeki Raikkonen ile karşı karşıyayız" diyordum.

    Ha bir de komik bir olay olacak ama terazi burcu erkeği geç olgunlaşır. Mika Hakkinen de böyleydi, Raikkonen de böyle oldu.

  6. suphe yokki raikonen olmasa son iki sezonun hali berbat olurdu. alonso ve raikoneni izlemek bir başka keyif bir baska ayricalik sadece onların viraj giriş çıkışlarında diger tüm pilotlardan farklı sürüşünü gormek bile sporda hala ümit var umudumuzu korumayı saglıyor lastikti aerodinamiydi suydu buydu hepsi hikaye hala bu iki eski moda pilotlar var oldugu muddetce sporun keyfi bitmez !!

  7. Little Bambi avatarı

    Yaş ve olgunlukla alakalı da olabilir. Net hatırlayamasam da Raikkonen 2002-2005 lider giderken arası aracı zorlarken 9. turlarda motor, son turda lastik patlatan adamdı. Ama şimdi bir anda lastik kullanımıyla alakalı öne çıkan bir pilot oldu.

  8. heikki 1088 avatarı

    " Ben o kadar iyi pilotum ki bak aracım en iyisi değil ona rağmen kimlere karşı savaşıyorum. Bak tekrarlıyorum o kadar müthişim ki, aracım en iyi değil ama ben birinciyim." Aha size eziklik psikolojisi. Her zaman hem en mağdurdur hem de en güçlü olmayan araçtadır. Ama unutmuşum o Alonso. Tersi düşünülemez. Düşünülse bile zaten elinin tersiyle iter ben şampiyonluğu istemiyorum der. O kadar da gururludur…

  9. Al benden de o kadar..

  10. he canım he.zaten hiç bir zaman sizde olmadı olmazda renault yıllarından beri durum bu.2.ye 10 sn fark açmış hala en iyi ben değilim.yok doğru en yi benim ünnüğü tünnüğü olmayan jet man fernando ağam sen gitsende gelen paşam

  11. alonso nun klasik demeçleri:) geçenlerdede geçen yıl diğerlerinden 1,5 sn yavaşız demişti :))))) yaw mgp dese neyse:)) hadi sıralama dese ondada o kadar değildide sezon başı bir iki yarış hariç birde yarış için diyor yarısta geçen yılda rekabetçiydi rekabeti de bırak 1,5 sn ne oluyor yaw caterham mı sürdüğünü sanıyor nedir.Hele bu yıl yarış da en hızlı araç ferrari bi geçen yarış sanssızlık yaşadılar onunda araç hızıyla ilgisi yoktu bu sene masallah roket gibi ferrari lotus bir pit eksik yaptı gene nafile arada o kadar fark var neyin kafasını yaşıyor alonso anlamak güç.

  12. Alonso'nun saçmaladığı yok.En hızlı paket bizde değil demiyor,tek turda en hızlı değiliz diyor.
    Bence başlık tek turda yeterince hızlı değiliz şeklinde olsaydı,provokatif olmazdı.

    Fernando Alonso: “We are not the quickest over one lap…” başlık bu,doğrusu da bu.

  13. Alonso ve Raikkonen tek turda yeni nesil pilotlar (Hamilton, Vettel, Rosberg için konuşuyorum) kadar iyi değiller. Tecrübeleri sayesinde yarışlarda öne çıkıyolar. Ben Lotus'ta ya da Ferrari'de yukarıdaki 3 pilottan biri olsa bu araçların da pole alabileceğini düşünüyorum.

  14. Helal olsun yeğen. Tebrik ediyorum fazla konuşmadım ışte bu yüzden sen kazan nazar olmasın diye. Bugün yarışı izlerken evde bağırıyorum alónsô orada tabi ıspanya aksanı var düz alonso değil. Drs.i aç alonso, hadi ciğerim massa hadi olacak helalin var massa, alo rai'yi geçerken bas bas owwhohohow 322 müthişsin alónsô diye diye ilginç bir yarış izledim dışarıdan gören deli sanacak beni. Ama ilginçtir 2 ve 4. yarışlarda işim çıkmıştı İzleyememiştim, 1, 3 ve 5. yarışlarda alonso diye diye 2 kere 1. 1 kere 2. yaptırdık adamı. Bu adamla benim telepatik enerjim var abi. Massayıda severim bugün massayada az yağ çekmedim. Hadi gözüm, hadi kurban olduğum bi tik daha tempo diye diye ancak 3. yaptık darısı galibiyete.

    Totalde ferrari kazandı mutluyum, mutluyuz, mutlu akü selçuk üniversitesi 🙂 🙂

  15. Alonso gene saçmalamış. Klasik ağlak tavırlar kazanıyor ağlıyor kaybediyor ağlıyor her zaman her koşulda ağlıyor.Oğlum ben sana iyi pilot olamazsın demedim büyük pilot olamazsın dedim:)

  16. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    ferrari gerçekten en hızlı araçtı rai nin massayı geçip 2. olması büyük bir avantaj bir pit stop eksik yapmamıza rağmen ferrariyi geçmek imkansız gibiydi ferrari fazla pit yapmasına rağmen araç çok hızlı oldugu icin rai nin 1 eksik pit stopunu telafi ettiler ferrarinin düzlük hızı da çok iyi oldugu icin atakları cabuk yapıp zaman kaybetmediler bakalım sezonun devamında red bull ne yapıcak böyle giderse şampiyon olma ihtimalleri hiç yok diyebilirim takımların yapacagı gelişmelere göre alonso ve raikkonenin sampiyonlukta çekişeceklerini düşünüyorum ama newey şapkadan tavşan cıkarmazsa:) .

  17. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Elma ile armut yine karışmış.Ya da millet yine işine geleni anlamış.

    "Aracın tek tur performansı, diğerleri kadar hızlı değil."
    "Ama uzun sürüşte diğerleri kadar iyi; hatta daha iyi."
    İyi yarış çıkaracak bir aracımız var"

    Alonso dün bunları söylemişti.Geçen yıllara baktığımızda aracın sadece pazar günleri iyi çalıştığının yetmediğini görmekteyiz.Alonso bundan bahsetmiş.Pazar temposu iyi ama malesef şampiyonluklar son yarışta kılpayı kaçmakta.

  18. Katılıyorum.Ayrıca En hızlı paket diye birşey de yok.Lotus İyi lastik saklıyor.Red-bull lastikleri daha erken yiyiyor.Ferrari ise bu 2 sinin ortası.Lotus gelişim yarışında geride kalmazsa sene sonuna kadar götürüler şampiyonluk umutlarını

    Ayrıca Sıralamalarda en hızlı paket Mercedesi tebrik ederim.1-2 yap sonra tur başına 2 sn ye güzel araç tasarımı

  19. opps rb7 olacakti yanlis oldu.

  20. ne istiyor anlamadimki . rb8 i getirsek altina versek yinede sikayet edecekmis gibi geliyor.

    Ferrari bir mutlu edemedi bu adami. ne yapsalar olmuyor..

  21. en hızlı olmak demek ya F2002 F2004 ya da Rb 7 gibi bişey olmalı. Ama cidden bunu anlamayan kafalar için bu kadar uzun yorumlar yazıp zamanınıza ve enerjinize yazık ediyorsunuz. Nato kafa nato mermer. sen istersen lugat yaz durum aynı

  22. ALonso nun ikinci kız arkadaşı sen misin ki kişilğini felan öğrenmişsin.Karaktesiz olan sizin gibilerdir ki tanımadığınız insanlar hakkında üstelik onun taraftarlarının okuyacağı yerlere yazıyorsunuz.Şuna deseneki canım kaşınmak istiyor.Haysiyetsiz yaratık…

  23. alonso'nun altında şu an en hızlı araç yok,ideal bir araç var.herkes lastiklerin değişmesini istiyordu geçenlerde unuttunuz mu?neden,çünkü rb en hızlı araç olduğunu ve bundan lastik yüzünden tam verim alamadığından yakınıyordu.ve burdaki f1i bildiğini sanan ahali destek vermişti.şimdi o gün en hızlı araç rb diyenler,bahreyn de vettel'i geçemezdi diyenler,bugün neden altında en hızlı araç olduğunu iddaa ediyor?alonso aracım bu sezon yavaş hiç demedi aksine araç iyi dedi.en hızlı olmak ne demek bir bakalım.açıkça en hızlı olabilmenb için öncelikle;sıralamada sonra yarışta en iyi araca sahip olman lazım.ortalama olarak da zaten sezon boyu istatistikler tutuluyor.pistten piste değişen performansları izleyeceğiz bu sezon da.çünkü her aracın karakteristiği farklı,her piste gelen lastik farklı.dün rb en hızlı diyen bugün ferrari diyor akıl alır gibi değil.güç dengeleri çok çok yakın.bu pistte bugün ferrari tutulamazdı hepsi bu.bahreyn de red bull uçtu,avustralya da kimi.şimdi kim en hızlı?sıralamada tek gerçek var o da en hızlı mercedes.yarışta ferrari,rb ve lotus dengesi sürekli piste ve koşula(lastiğe veya hava muhalefetine göre)değişiyor.saf hız anlamında en hızlı araç onu bilemeyiz

  24. burak evmez avatarı

    İnsanlar paket lafını yanlış anlıyorlar.Paket demek arabanın tüm bakımdan iyi olması demek ama bizim insanlarımız paketten yarış hızını anlıyorlar.

  25. ee tabii haberi okumayınca yöneticiler de tam sizin istediğiniz gibi(araç yavaş,alonso hızlı) başlık atıcan bu tür yorumlar normal

    'Pazar günleri kesinlikle rekabetçi bir paketimiz var. Tek turda en hızlı değiliz; belki yarışta da en hızlı turu atmıyoruz. Ama muhteşem pitstoplar, kalkışlar yapıyoruz; lastikleri iyi idare ediyoruz. Yani şampiyonluk mücadelesi için gereken birçok etken'

  26. Başlık uzun yazıla bilse ALonso şu şekilde zaten söylemiş : 'Pazar günleri kesinlikle rekabetçi bir paketimiz var. Tek turda en hızlı değiliz; belki yarışta da en hızlı turu atmıyoruz. Ama muhteşem pitstoplar, kalkışlar yapıyoruz; lastikleri iyi idare ediyoruz. Yani şampiyonluk mücadelesi için gereken birçok etken'

  27. Alonso'm bırak bu işleri.Sıralamada değiliz ama yarışta en hızlı biziz.Ve bugün ezici bir üstünlüğümüz vardı.

  28. Araç sadece sıralamada iyi değil. Onu da her iki pilot kalkışlarda çözüyor. Videolardan izleyin, Alonso ve Massa uçar gibi kalktılar. Biraz daha boşluk bulabilselerdi daha erkenden lider olacaklardı.

    Sadece bu yarışa özelmidir bilemiyorum ama araç fazlasıyla iyiydi.

  29. kesinlikle doğru ama tabi kazandığı 2 yarışta da arkasındakilere fark attığı için şimdi burda çoluk çocuk gelir abuk sabuk yorumlar yapar..En hızlı paket RB'da tabiki ama tüm potansiyelini gösteremiyolar lastiklerden dolayı ki artık lastik konusunda da pirellinin de lastikleri sertleştirme politikalarıyla ferrariyle aynı seviyeye geldiler sonuç olarak az da olsa RB daha iyi gözüküyor..

  30. ulan adam sıralamada iyi değiliz demıs doğruda…. 0,5s yavaş kalıyor sıralamada.

  31. Yine kendini yüceltme çabaları.Bakın araç iyi değil farkı ben yaratıyorum ayakları…
    Vazgeç bu ayaklardan araç iyi.. Niye kendine extra bir şeyler katmaya çalışma…Nasıl bir ego bu…

  32. oda olur inşallah alocum 🙂

  33. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    yaw tamam sıralamada o kadar iyi değil ama geçen seneki gibi de değil. Yazmayım diyorum ama mercedes'İ zaten saymıyorum. Ona yetişmesende olur. RBR'ye 0.2 saniyeden daha yakındı, bahrainde'de öyleydi. Çinde daha hızlıydı. Mercedes'İ saymazsak tek turda da kötü sayılmaz.

  34. Little Bambi avatarı

    En hızlı paket RB7 gibi olur. Ferrarinin sıralamalarda büyük eksiğinin olduğu açık ve net. Ama yarışlarda da özellikle bugün rakipsizdi.

  35. fernando doğru konuşmuş f138 in gelişecegi çok yer var galibiyet aldı diye havalanmıyoişine bakıyo…

  36. ahahah bunu yapma işte.karışıcak şimdi burası 😀

  37. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    yorumsuz 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir