Raikkonen: "Alonso ile Mücadele Etmenin Bir Anlamı Yoktu"

yazar:

kategori:

3 pit stop yapan Raikkonen, 4 pit stop yapan Fernando Alonso’nun önünde yer alırken İspanyol sürücü kendisini geçmeyi başardı ve son pit stoplar öncesinde avantaj sağladı.

Galibiyetin mümkün olup olmadığının sorulması üzerine Raikkonen “Belki yarışın yarısında liderken mümkündü ancak o zaman eski lastiklere sahiptik, o ise yeni lastiklere sahipti.”

“Geçiş yapmak çok kolaydı bu yüzden gerçekten tekrar savaşmanın bir anlamı yoktu çünkü onu arkamızda tutamazdık.”

“Biraz daha yakın olsaydık şansımız olabilirdi. Eski lastiklerle onun arkasında kalabilseydim yine olabilirdi. Ancak sonuç olarak onlar çok hızlıydı.” dedi.

Raikkonen, yarışın başında yavaş kalmasının ardından Alonso’nun geçmesinin yarışın belirleyici noktalarından birisi olduğunu söyledi.

Raikkonen “İyi bir kalkış yapamadık ancak orası sonucu belirleyen yer değildi. Kazanamadık ve sadece kazanırsak mutlu oluruz. Ancak şampiyonadaki durum açısından Vettel’e yaklaştık ve Fernando beni yakaladı. Yine de mücadelenin içerisindeyiz. Umarım biraz daha fazla kazanabiliriz.” 

“Bazen kötü günler geçirirsiniz ancak durumdan maksimumu çıkarıp galibiyet mücadelesine girebilirsiniz.”

“Bunu sık sık yağarsanız şampiyonluk mücadelesi için iyi şansa sahip olursunuz. Henüz 5 yarış kaldı… Neler olacağını ve sonunda nerede tamamlayacağımızı göreceğiz.” dedi.

 


Yorumlar

“Raikkonen: "Alonso ile Mücadele Etmenin Bir Anlamı Yoktu"” için 19 yanıt

  1. Alonso için herşeyi söyleyebiliriz. Hırslı, hızlı, lider pilot, şampiyon vs vs ama asla karakterli kelimesiyle Alonso kelimesi yan yana gelemez. Doğru bir iki cümle kurması karakteri hakkında bilgi vermez. Karakterini yaptıklarınız belirler …

  2. burak evmez avatarı

    o zaman burdan alonsonun ne kadar doğru konuştuğunu ve ne kadar karakterli bir pilot olduğunu söyleyebiliriz adam içinden geleni söylüyor, yalan söylemiyor

  3. Raikkonen06  avatarı

    ahh be keşke altında gerçekten hızlı bir araç olsaydı o zmaan neler olurdu düşünemiyorum

  4. bu uyarımdan sonra resim değiştirilmiş. teşekkürler 🙂

  5. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    kardeş paket bu bu bütçeye göre en iyiside bu alkışa değer dediğinde haklısın ama 1.olmasada sürekli podyum ve puan ilede şampiyon olunabilir zaten şimdiye kadar bile yaptıkları ile hem takım hem kimi alkışı haketti bence ,aslında direnirdi ama kendide demiş baya eskimiş latikle yakalandık diye az daha sağlam olsa lastikler bence direnirdi

  6. donnie darko avatarı

    O zaman yarışları yapmanın bir anlamı kalmadı desene…

  7. Bekir Abdullah avatarı
    Bekir Abdullah

    dediklerine katılıyorum , şu andaki takımın ve Rai nin performansı ancak şampiyonluk potasında olmasını sağlayacaktır , ta ki sezonun son yarışlarına kadar.Ondan sonra Rai nin mükemmel olması bile şampiyon olmasına yetmecektir.Şampiyonluk bir takım oyunu ;her bir unsurunun çok iyi çalışması gerekiyor ; pilot , teknik patron , teknik ekip , patron v.s. Ben pilot ve teknik ekip konusunda Lotusun diğer üst düzey takımlardan geri olduğunu düşünmüyorum ama teknik patron ve patronlarının yetersiz olduğuna inanıyorum özellikle de takıma maddi kaynak sağlama açısından. Geçen seneki başarılarını maddiyata tahvil edemediler.Bu gidişlede yapacaklarını sanmıyorum.Ama bütün olumsuklara rağmen Lotus sezona büyük bi renk katacaktır.

  8. Kim ne derse desin bu sekilde sampiyon olamazsiniz, evet Rai ile Lotus iyi ve istikrarli ama agresif degil, sampiyon olmak icin yaris kazanmaniz lazim..

  9. herkes ordinaryus olmuş
    starta kaybetmiş kimi öhöhööö ee sonra

    startda önde olsa kaç yazar yarış momentumu ve maksimum hızda ne yapabilirdi hiç..

    lotusun tek yaptığı lastikleri iyi çalıştırmak

    bakınız biri 4 yaparken diğeri 3 yapıyor

    yinede farkı görün anlayın gerisi teferruat.

  10. geçen sezon ve önceki sezon alonsoya sorduklarında en büyük rakiplerin kimlerdi diye rai aralaraında yoktu ama bu sezon var.bu rai nin geçen sezon kötü performanss sergilediğini göstermez geçen sezon lotus yeteri kadar iyi değildi ha bu sezon 1 eksik pit stopla ii götürüyor ama rai elinden geleni ortaya koyuyor
    sen busun işte şampiyon

  11. haberin manşetine koyacak başka fotoğraf bulamadınız mı? adamın elleri görünüyor sadece 🙂

  12. ferrari team avatarı

    Alonso , Massa ve Kimi yarışın hakedenleriydi bence..Geri kalanlara koy gitsin .

  13. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    rai nin yapabilecegi buydu bu araca schumiyide bindirsen bi baskasını yinede yarışı kazanabilecek birisi yoktu bence o yüzden galibiyet kadar sevindim ben bu sonuca podyum serimize devam ettik şampiyonluk için podyum dan inmeyip 3-4 yarışta bir galibiyet almamız gerekli lotus un lastik idaresi iyi ama gelişmeye devam etmesi gerekiyor en baştada aracın düzlük hızının artması lazım.

  14. Şahsen ben sıralamaların her zamankinden daha çok önemli olduğunu düşünüyorum Lotus için bu sezon. Araç lastiklere iyi bakıyor fakat ilk turları lider geçemedikten sonra eksik pit stratejisi podyum için yeterli oluyor yarışı kazanmak için değil. Avustralya'da kazandık kazanmasına ama o ilk yarışın getirdiği karambol sayesinde oldu birazcıkta. Ama dediğin gibi Monaco bambaşka bir öneme sahip lastik avantajı sayesinde belki ilk 3 ten kalkarsak yarışı alabiliriz diye düşünüyorum 🙂 Bu arada İspanya değilde Çin'deki gibi bir sıralama turları daha makbul geçer gibi geldi bana 🙂

  15. Aslında Renault motorlu araçların çekişleri her zaman iyi olmuştur. Bugün gördüğün ve üzerinde durduğun durum sanırım biraz lastik korumak için yapılan bir taktikti. Yani şu anki Formula 1 de kimse tam güç gidemiyor ancak Renault'un bir açıklaması vardı yanlış hatırlamıyorsam motor haritası ile lastik kullanımına müdahale edilebilir diye. Belki de takım virajlarda canavar gibi çekişi olup lastikleri bitiren bir araç yerine daha nazik çekiş ve aynı şekilde lastik kullanımı sağlayan bir motor haritası kullanıyordur. Tabi benim ki kafamda yazdığım bir senaryo ama mantıklı olarak bakınca neden olmasın diyorum yine de çünkü gerçtiğimiz yıllarda hep gördük ki Renault motorlu araçlar çekişlerde en iyi araçlar. Viraj çıkışlarında çok iyi dediğin Mercedeslerin lastiklerini ne hale getirdiğini görünce sanırım bu iş biraz lastik korumak için Lotus Renault'un seçimiyle alakalı.

  16. çok daha farklı ayarları olucak araçların.değişebilir durumlar

  17. Monacoda kazanacamızı sanmıyorum.Çok yüksek çekiş gücü istiyen bir pist ve ben bugünki viraj cıkışlarındaki cekiş gücünü gördükten sonra umudumu kaybettim monaco için.Mercedeslerden biri alır o yarışı.

  18. Monako'da çogu kişi 1 pit yapar muhtemelen. Yani bu sefer o taktik işe yaramaz tabii diskalifiye edilmeyi göze almazsa 🙂 Şaka bi tarafa sıralamalar belki de bu sezon için ilk defa bi anlam ifade edecek. İspanyadaki gibi bi sıralama turları geçirmesi lazım Raikkonen'in

  19. Bence de gerçi bir ara düşündüm de niye acaba pit stoptan önce biraz mücadele edip Alonso'nun lastiklerine bir nebze olsun etki etmek için mücadele etmedi diye ama yarış sonuna bakınca gerçekten bugün ilk virajda Hamilton sayesinde kaybettiği momentum ile Alonso'ya geçilmesi yarışı kaybetmemize neden oldu. Ama Kimi'yle gurur duyuyorum. Lastiklerine gerçekten bebek gibi bakıyor. Önümüzdeki yarış Monaco'da eğer orada da bir pit eksik yaparsak kazanmamamız için hiçbi neden yok. Son bölümde Massa yaklaşmaya teşebbüs ettiği anda hemen Massa'nın tur zamanlarını yakalayarak yine herşeyin kontrolü altında olduğunu gösterdi.
    Şampiyona da çok önemli zamanlar yeni araca odaklanmadan önce Lotus gerekli son bir kaç güncellemeyi getirebilirse bu sezon Kimi gerçekten şampiyon olabilir. 2007'deki gibi 3 lü final göreceğimizi düşünüyorum. 3 farklı takım 3 farklı şampiyon gerçekten eğlenceli bir sezon finali olabilir. 2 sezondur gösterdiğimiz istikrarı umarım bundan sonraki yarışlarda da gösterebiliriz…
    Ama Lewis gerçekten bu yarışı elimizden alan isim oldu malesef…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir