Rosberg: "Bu Durumun İzahı Yok"

yazar:

kategori:

Alman pilot, ilk virajı lider dönmeyi başardı ama 12. turda gerilemeye başladı. Önce Alonso’ya geçilen Rosberg, hemen ardından Vettel ve Raikkonen’e de engel olamadı.

Lastik idaresinde yine sorun yaşayan Mercedes pilotu, sonlarda Paul di Resta’ya geçit vermeyerek 6.lığı korudu.

Rosberg: “Bu kadar zor olmasını beklemiyordum. Daha iyi bir yerde olacağımızı düşünmüştüm.”

“Çok zordu. Ama neden? Neden tek turda çok hızlıyız da uzun sürüşte çok yavaşız. Garip. Konu sadece bir dingil; ön veya arka değil. Her iki tarafta da sıkıntı yaşıyoruz ve herhangi bir izahı da yok”

Rosberg devam etti: “İlk bölümden sonra ‘Kim bilir, belki de bütün gün onları arkamda tutabilirim’ diye düşünüyordum. Onların daha hızlı olduklarını biliyordum ama istediğimi yaparken rahattım”

“Ama sonrasında çok kötü bir şekilde geriledim. İnanılmazdı”

“Çok garip; izahı yok. Hem de yarışa yönelik ayarlar yapıyorum; sıralamaya değil. Tek turda çok hızlıyız ama yarışta çok yavaş”


Yorumlar

  1. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Alonso'nun durumunu izah edebiliyorsun da, Mercedes'in durumunu mu izah edemiyorsun?

    Mercedes'i, ben izah edeyim;

    ''ama mercedesin durumunda sezon başında fena gitmeyen durum bi anda tepe taklak oluverdi''

    aslında sezon başında da işleri pek de iyi değildi. Malezya yarışını örnek vermişsin ama, o yarışta ki mücadeleyi, Red Bull'a karşı verdiler. Yani gridin lastik kullanımı konusunda en kötü 2 takımı mücadele etti. Bu yüzden Mercedes, yarış performansı konusunda herkesi şaşırttı.
    Çin yarışında da, Lotus ve Ferrari'ye oranla lastikleri erkenden bitti.

  2. royal hunt nerelerde diyor yani 🙂

  3. hava şartları ve lastikler dersek ortak payda çıkmış oluyor gerisini sizler tamamlayın

    yarış kutuplarda olsa sanırım rosi hep liderdi.

  4. Onun izahı vardı. Ferrari o zamanki sert lastiklerden verim alamıyordu ama mercedesin durumunda sezon başında fena gitmeyen durum bi anda tepe taklak oluverdi

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    2011 de kendi seyircisinin önünde 20 tur lider gidip de tur yemiş olarak yarışı bitiren Alonso vardı.Çabuk unutulmuş.F1 de izahı olmayan birçok şey varken..

  6. Malezya'da nasıl bu kadar güçlü yarış tempoları vardı yahu bunların. Cidden sezon başlarında bazı şeyleri anlamlandırmak çok zor oluyor. Geçen senenin başında da çogu şey anlaşılamıyodu. Hatta Pirelli her yarış hafta sonu başka bi takıma dayanıklı lastik getiriyor diye bi komplo teorisi bile çıkmıştı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir