Alonso İncelemeden Cezasız Kurtuldu

yazar:

kategori:

Yarışı kazanan Alonso, pite dönüş yolunda bir hakemden İspanya bayrağı almıştı. Yarışın ardından Alonso, dışarıdan bir obje alması nedeniyle hakemler tarafından çağırıldı.

Formula 1 Sportif Kuralları’nın 43.3 maddesine göre bu bir kural ihlali.

Yapılan görüşmelerin ardından Alonso’ya bir ceza verilmediği açıklandı.

 


Yorumlar

  1. Farkettiniz mi bilmiyorum.Bir ara bayrak hava emiş deliğine çekiliyordu.Oraya kaçsaydı ne olurdu?Muhtemelen motor stop eder ve Raikkonen havalara zıplardı.

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Güvenlik gerekçesiyle Fia bu tür davranışları istemiyor.O bayrak Alonsonun elinden kayabilir ve arkadaki pilotun kaskına dolanıp görüşünü engelleyebilir.Bir de bu araçların mekanikerlerin dışındaki insanların yanına bu derece yaklaşması tehlikeli olabilir.O insanlar bu araçlara ne kadar yaklaşılacağını veya kendilerini nasıl koruyabileceğini bilmeyebilir.Sonuçta araç çalışır vaziyette.

    Bu her zaman olan bişey değil.Pilotun memleketinde insanlar sevinçlerini görsel şov ile süslemek isterler.İsterler ki ülkelerinin bayrağı dalgalansın isterler ki o pilot tam tribünün önünde lastik yaksın.Hamilton silverstone da her sene aynı yerde donuts yapıyor.Seyirci kendinden geçiyor.Muhtemelen stowe virajının biletleri kapış kapış karaborsaya düşüyordur.

  3. Neyi incelemişler acaba bayrağı nasıl aldığını ve nasıl salladınımı 🙂 Fianın işi gücü yok bunlara takıyor.ama alonsoya bi tavsiyem bu kadar abartmasın sevincini başına iş alacak.

  4. Bekir Abdullah avatarı
    Bekir Abdullah

    Kurallar olsun ama işin …nuda çıkarmamak lazım , yanlış anlaşılmasın bu sözüm FIA aya.

  5. evet olmamış bence ömür boyu müebbet iyi giderdi.

  6. arkadaş milli eğitimde öğretmenle öğrenci, askeriyede komutanla er arasındaki farkı minimuma indirdiler, nedir Formula 1'deki bu aşırı ciddi tutum? nascar pilotlarının koca araçlarıyla donut yapmalarını, araçlarından takla atarak inmelerini imrenerek izliyoruz bazen. bırakın eğlensinler, eğlendirsinler bizi.

  7. Arkadas bu isin adi gosteri degilmi? sacma sapan islerle ugrasmayin, birakin adam bayrak da sallasin, lastikte yaksin, show da yapsin. Yapsin ki daha ilgi cekici olsun. Hey Allahim Fia sana ne demeli..

  8. F1'deki bütün dertler bitti,pilotların yarıştan sonra bayrak sallaması kaldı bir tek.

  9. adam sankı patlayıcı madde mı aldı obje almıs buda bayrak nihai

  10. Geçen sene Valensiya yarış bitiminde aynı durumu görmüştük ve bu sene bazı kural değişimleri yada uyarıları gibi bir şey vardı .Aynı soruşturmadan geçen senede geçmişti ama bu sene ceza verileceğinden bahsedilmişdi.Buna rağmen ALonso nun bayrağı alması benimde dikkatimi çekti fakat ceza yokmuş…

  11. Kolaysa versinler komediye bak 🙂

  12. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    bunlar normal şeyler, kazanan pilotların araçtan inip şow yapmasıda lazım rossi'nin motordan indiği gibi

  13. Yarışlar daha ilgi çekici olsun diye uğraşıyorsunuz, sonra adamların lastik yakmasına, bayrak taşımasına soruşturma açıyorsunuz. FIA ne işlerle meşgul merak ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir