Red Bull Patronu Mateschitz Masaya Yumruğunu Vurdu

yazar:

kategori:

Bu sene Pirelli lastiklerinin çok daha etkili olması ile Mateschitz, Red Bull araçlarının yüksek lastik bozulmasından etkilenmesi karşısında rahatsızlığını izah etti.

Autosport’a göre Mateschitz, Pazar gecesi Bernie Ecclestone ile 45 dakikalık özel bir görüşme yaptı ve daha sonra Pirelli’nin çok ileri gittiğini açıkladı.

Mateschitz: “Herkes burada neler olduğunu biliyor. Artık bu yarış değil. Lastik idaresi üzerine bir rekabet var”

“Gerçek otomobil yarışları farklı. Şartlar göz önüne alındığında ne aracımızda ne de pilotlarımızdan azami fayda sağlayabiliyoruz.”

“Artık gerçek bir sıralama veya pol mücadelesi yok; herkes yarış için lastik saklıyor. Aracımızdan en iyisini elde etmeye kalksak, piste göre 8-10 pitstop yapmamız gerekecek.”

Red Bull patronu, Pirelli’den daha fazla pitstop ile yarışları heyecanlandırmasının istendiğini kabul etti ama sınırın aşıldığını belirtti.

Mateschitz: “Evet, lastik değişimi için daha fazla pitstop ile yarışlara heyecan katmak hedefti ama bu kadar fazla değil.”

“Şu anda asıl niyetten farklı bir durum var”

Gelişmelerin ardından Red Bull takım patronu Christian Horner, Pazar geceleri katıldığı düzenli medya görüşmesini iptal etti.

Red Bull Motor sporları Danışmanı Helmut Marko ise lastik meselesinin artık güvenliği de tehlikeye atacak boyuta geldiğini dile getirdi.

Marko: “Bizden pilotlarımıza sürekli olarak ‘Dikkatli olun; lastiklerini korumak zorundasınız’ dememizi isteyebilir misiniz?”

“Lastiklere uygun şekilde ayarlarımızı değiştirmek zorunda kalıyoruz. Lastik sorunlarının ciddi bir kazaya sebep olmasından endişe ediyorum”

“Bunun olma riski altındayız. Biz ancak bu konuyu Pirelli’ye bildirebiliriz.”

Pirelli, Pazar gecesi yaptığı açıklamada Barcelona’daki 4 pitstoplu yarışın bir adım fazla olduğunu ve Britanya GP’den itibaren lastiklerde değişiklik yapmayı gözden geçirdiklerini belirtti.


Yorumlar

“Red Bull Patronu Mateschitz Masaya Yumruğunu Vurdu” için 40 yanıt

  1. takım patronlarının basın toplantılarını filan takip etmiyorum da, bir kişi de sormuyor mu bu adamlara geçen iki sezonda bu lastikleri en çok destekleyenler sizlerdiniz, şimdi ne oldu diye?

  2. kardeşim bu yarışlar 60 tur ortalama . yarışların yarısı pit,te geçiyor

  3. aha yarışı kazansaymış redbul yine söylermiymiş .ferrari nasıl geçti redbul,u pitte geçti . aynı senaryo sezonun ilk yarışında yine aynıydı .

  4. FerrAlonso . avatarı

    yarışı kazansaydınız boyle konusurmuydun acaba adını bile yazamadığım beyfendi ? 🙂

  5. arkandayız reyiz…………………………..Şalu

  6. Yine hatirlatayim, o zaman zorlayabiliyordu takimlar, yarislari izliyormusun? 3 telsiz mesajindan 2 si lastiklerini koru! Mevcut lastiklerle birak zorlamayi hiz bile yapamiyorsun, fark bu..

    isinize geleni hatirliyor, isinize gelmeyeni hatirlamiyorsunuz, ben Redbull taraftari degilim, onlarin geride kalmasi en cok benim isime gelir, ama ortada bir gercek var, bu lastiklerle F1 pistinde yarisamazsin..

  7. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Meğer yanlış masaya vurmuş yumruğu =D

    Aşağıdaki haberde geçen takım adlarına dikkat, sanırım Red Bull ikinci sırada Pirelli ile anlaşma imzalayan takımlar içinde:

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/31768-takimlar-pirelli-ile-anlasma-imzalamaya-basladilar.html#.UZHQtqKNinA

  8. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Evet ya 30 tur dayanan yumuşak lastikler geri gelsin, 1 pit stopla başladığı gibi biten yarışlar geri gelsin yoksa Ahmet ve Hami eğlenemiyor

  9. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    2004'te lastikler böyle değildi, benzin ikmali de vardı. O zaman çok zevk alıyordunuz eminim. Bu lastikler olmasa başladığı gibi bitecekti yarış, 2011e kadar İspanya yarışlarında geçiş ortalaması yarış başına 2'den az. Sıfır geçiş izleyerek daha mı çok zevk alıyordun kardeşim?

  10. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Hafızadan bahseden arkadaş, geçen sene de bu lastikler vardı ondan önceki sene de. O zamanlar yarışları alıp giderken hiç sesleri çıkmıyordu, bilmem hatırladın mı?! Kurallar herkes için aynı kardeşim, en önde kopar giderken hiç bağırmıyorlardı. Hafıza herkesten çok sana lazım gibi duruyor

  11. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Bu seneki sinsice ilk gülüşüm .) hatta hahahahah :))) Mateschitz, masaya yumrugunu vurmusmus duvara vuruncada ses cıkıyor emin ol .) ben dahil herkes aynı fikirde düne kadar hoppala paşam malkara keşan dı, bugün se hayt huyt olamaz olmamalı nayn hayır kıl tüy birazcık ter dökün, solundan Alonso, sağından Raikkonen geçerkende şu efsane yapacağınız pilotun kolları titresin de öyle puan kazanın biraz, ondan sonra f1 neymiş anlayın.

  12. F1 artık bir spor değil tv showudur.ha ali kazanmış ha veli.arabaların birbirini sollamasını izleyin işte.ne farkeder.eğlence.

    F1 2008 Brezilyada öldü.O eski f1 bir dahada geri gelmeyecek.

  13. Ferrari ve lotus farklı bir lastik kullanmıyor aynısını takıyorlar bizden kopyalama yapacağına lastiklerle ilgilen

  14. Konu disi ama su Mateschitz fena halde Tuncel Kurtiz'e benziyor ya 😀

  15. Mateschitz bir yerde haklı,bir yerde haksız.

    Haklı olduğu taraf; Pirelli, ispanya'ya en sert 2 hamurunu getirdi.(Med+Hard). Opsiyon lastikleri bile Medium ise burada en fazla 3 pit olması lazım. Hard lastikleri yol aracı gibi kullanarak sürdüğünüzde 24 tur gidiyor. ama yarış temposunda önde kalmak isterseniz 13-15 tur gidiyor. bunun böyle olmaması lazım. ayrıca işin saçmalığı, sauber'deki Gutierrez, Hard lastiklerle en hızlı turu atmış. normalde en hızlı turun opsiyon lastiğinde atılması gerekir mantıken. Ayrıca artık formula 1'in kim daha uzun süre lastiği dayandıracak oyununa dönmesi sporu gerçekten sıkıcı hale getirdi.

    Haksız olduğu taraf; RedBull şuan downforce üretme açısından en üstün takım. Pirelli motorspor sorumlusu P.Hembery'nin açıklamasına göre şuan 2013 araçları, 2010-2011 deki Duble difüzör ve egzoz üflemeli difüzörlü araçların ürettiği downforce seviyesine ulaşmışlar. bu da tabiki lastikleri kötü etkiliyor çünkü lastikler artık daha hassas. E redbull da avantajını kullanamıyor ve sızlanıyorlar malesef. ayrıca kimse 2011 deki gibi 5.pilota bile tur bindirilen bir yarış istemez.

  16. Levent gözaydın avatarı
    Levent gözaydın

    Kendisini yaratan şeye karşı çıkıyor, eğer lastikler gibi takımları dengelemeye yönelik kurallar olmasaydı redbull diye bir takım olmazdı, lastikler işine yaramadığı zaman mı karşı çıkmış

  17. Doğru tabi adam haklı dağılalım,işin zevki bozuldu red bull kazanacaktı her yarışı bir an önce eski kurallar gelip tek pit stop yapılması lazım vettel polü alıp gitmesi lazım allah korusun sebastian arkalarda kalıp da tur bindirirken veya geçiş yapmaya çalışırken oraya buraya toslamasın,bunlar hep risk tabi

  18. Redbull bu yarisi kazanamadi da ondan sikayet ediyor diyen hatta iki yuzlulukle suclayan arkadaslarim, sakamisiniz abicim? Daha 1 yaris once rahat kazanmadilarmi bu adamlar Bahreyn de? Adamlar o zamanda sikayet etmisti hatirladinizmi? Nasil bir hafizadir bu..

  19. fatih kılıç avatarı
    fatih kılıç

    vursa ne olur vurmasa ne olur. 3 şampiyonluk kazandı diye f1 in köklü takımı olmadıya. ismi bu sporla bütünleşmiş etle kemik olmuş takımlar ( ferrari,mclaren,lotus, williams ) sesini çıkartmıyor sana ne oluyor mateşiz efendi. herşeyin para olmadığını bu sene görmeye başladı redbul. Emek eğer uğrunda alın teri döküyorsan güzeldir mateşiz gardaşım.

  20. Abi kazanan takım nasıl kazanıyor peki? İyi iş çıkarıyorlar ve beceriyorlar. Sizde becerin. Ve kazandıkları hafta hiç bir şey yok Sebastian zorlamıyordu bile istese daha iyi yapardı diyorsunuz, burada da yapsaydı o vakit. Anlamıyorum yani. Tamam lastikler harbi kötü ama doğru zaman da yapmanız lazım bu açıklamaları. Ağlamamak gerek..

  21. Orcun Madanoglu avatarı
    Orcun Madanoglu

    İyi takip etmişsin, tebrik ederim, güzel analiz, güzel bilgilendirme.

  22. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    bende sonuna kadar zorlanılan araç,limitlere vuran ibreler.kora kor mücadeleler görmek istiyorum.le lastiklerden ne drs den nede kers ten haz etmiyorum.yarısı ızlerken rahat rahat çayımı içiyorum.alonso pitten yeni çıkmış uçuşa geçmiş.o sıra kimi lider.alonso tur başına neredeyse iki sn fark kapatıyor ve 3-4 turda farkı kapatıyor.ben heyecanlanmıyorum.ne olacak kiminin lastikleri eski.alonso şimdi onu rahatça gçer diyorum.ben de isterim pilotumun mücadele etmesini.ne olursa olsun rakıbını arkasında tutmasını beklerim.ama kimi start duzlugunde yarış çızgısınden milim çıkmadı.tur bindirmeler bile daha zor olur normalde..kimi de çıkıp haklı olarak mücadele etmem anlamsız olurdu diyor.

    sezon başlamadan once lastıklerın bunlar olduğu belliydi.araclar bu lastıkler uzerıne araçlarını ınşa ettiler.beceren oldu beceremeyen oldu.şimdi beceremeyenlerin hatırına degıstırıp becernelerı cezalandırmanın nalamını bılemıyorum…..tum bunlara rağmen.kesınlıkle ama kesınlıkle bir degısıklık olması su ankı vahım durumdan daha vahım olacaktır. ne olursa olsun mevcut lastiklerle sonuna kadar gıdılır ama o pilot ama bu pilot sampıyon olur.sezon bıtırılır.yenı sezonda nasıl lastık yaparsanız yaparsınız.takımlarda o lastiklere gore araç uretır.dereyı geçerken at degıstırlmememlı…nokta.

  23. Ağa haklı ama yanlış zamanda konuşuyor 🙂 2011'in başında konuşulmalı, bu işin daha kötüye gideceği anlaşılıp gereken yapılmalıydı. Spor açısından boşa giden 3 sezon var. Heyecan var gibi ama yok. Yalan çünkü herşey.

  24. Ya bi …git işinize gelince yarışları kazanınca sıkıntı yok güzel demeçler. İşler istediğiniz gibi gitmeyince F1 nereye gidiyor böyle olmaz. Madem şikayetcisin bunları yarış kazandıktan sonra da söylesene o zaman. Saçmalık resmen!

  25. Raikkonen06  avatarı

    İşinize gelmedi tabi masaya vurursunuz ama dün Vettel efendi kazansaydı gıkınız çıkmazdı zaten bu sezonun başından beri çeneniz hiç kapanmadı anlaşılan lastikleri anlamak yerine etki altına almaya çalışıyorsunuz işte sizin gibi bir takımdanda bu beklenirdi bırakın gidin kirletmeyin F1'i.

  26. ya arkadaş di montezemelo "yarışlar aerodinamik üzeri kurulu biz motor sporlarında yarışıyoruz günümüzde aerodinamikler yarışıyor" dediğinde hepiniz ağlıyor diye dalga geçiyordunuz ne oldu da şimdi ağlama moduna geçtiniz işinize gelmedi tabi o kel kafa beynini 2 saniye fazla çalıştırsın sen de yap be kardeşim ama yoook ağlayıp baskı altına almak varken ne gerek var çalışmaya

  27. Ayrıca yakıt ihmalini sen kaldırırsan o kadar yüklü araçla lastik nasıl dayansın be adam, aerodinami nasıl dayansın,baştan aşşağı zamanında ferrariyi durdurmak için başlanılan bu gidişat şimdi redbull u durdurmak için devam ediyor,lastikmiş yakıtmış hiç farketmez,amaç her zaman bizans oyunlarıyla lideri yavaşlatmak…

  28. Arkadaş sen pilota lastiklerin anasını ağlatması için fırsat vermiyorsan o adam ne yapsın ya,pilotluk mu yapsın lastik bakıcılığı mı,eskiden yarışlardan sonra spinler patinajlar şovlar görürdük,şimdi herkes tıpış tıpış aman lastiğime bişey olmasın diye pite koşturuyo,rezillik ya gelinen nokta bu…

  29. Yalniz adam 4 pitstop fazla demiyor, araci zorlamaya kalksak 8-10 pitstop yapmak zorunda kalirdik diyor, arada boyle bir fark var..

  30. burak evmez avatarı

    red bull yarışı kazansaydı böyle konuşmazdı ikiyüzlü

  31. "Çok iyi işler çıkararak en hızlı araçla fakat hiç mücadele etmeden 3 değersiz şampiyonluk aldınız"

  32. Mesut Güneş avatarı
    Mesut Güneş

    keşke yakıt ikmali kalkmasaydı. O zamanlar da farklı stratejiler uygulanabiliyordu ama en azından "lastikler aşınacak, aman şurada zorlamayalım, aman mücadele edip lastikleri aşındırmayalım" gbi saçma sapan bir durum yoktu. Ne yazık ki lastiklerdeki iyileşme Red Bull' a daha çok yarayacak bu aşikar ama böyle de olmaz. Yarış ruhu diye bir şey kalmadı resmen. Gider kamyon yarışı izlerim daha iyi.

  33. Mesut GÜNEŞ avatarı
    Mesut GÜNEŞ

    Dünkü yarış gerçekten çok zevksizdi. Artık saf anlamda hız göremiyoruz resmen. Sürekli lastik koruma çabası söz konusu. Yahu pilotlar lastikler aşınacak diye mücadele etmiyorlarsa, rekabet ortamı piste yansımıyorsa ben daha niye izleyeyim , niye takip edeyim ki F1i. açıkçası dün o güzel havada gezip eğlenmek yerine yarış izlediğim için pişman oldum. Umarım aynı şeyler tekrar yaşanmaz

  34. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Sen brazilyadaki boğa şovu görmedin galiba unuttuysan avatarıma bak hatırlarsın mutlaka.

  35. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Mateşiz efendi , 5. sıradaki pilota dahi tur bindirdiğiniz 2011 ispanyada kaç pitstop yapıldı haberin var mı?
    2011 ispanya ile 2013 ispanya pitstop sayısında değişen bişey yok.4-4
    Madem ki bu kadar pitstopun sınırı aştığını iddia ediyorsun peki 2011 de neden gıkın çıkmadı?
    2011 de de 4 pitstop yapıldı..
    Unuttuysan ben sana vettelin 2011 de hangi turlarda pitstop yaptığını da yazayım
    ilk pit 9. tur
    2. pit 18.tur
    3.pit 35.tur
    4.pit 49.tur.
    Sonuç: Redbull 5.sıradaki araca dahi tur bindirdi..

  36. Aslinda Pirelli Ispanya`ya bir kademe daha yumusak lastik getirmek uzereydi, son anda fikir degistirip bir kademe sert lastikleri getirdiler, buna dayanarak eger lastikler degistirilmeseydi Ispanya yarisini Kimi`nin kazanacagi muhtemeldi. Lotus bu saatte degisiklik adil olmaz diyor, kendilerince haklilar da, Nehirin ortasinda sandal degistirilmez, degistirilmemeli..

    Tum bunlara ve kendi pilotumun bu durumdan avantaj saglamasina ragmen diyorum ki BU LASTIKLERLE OLMAZ..

  37. aynen katılıyorum

  38. 2011 de Ferrari nin amortisör sistemi mevcut Pirelli lastiklerini ısıtmada yetersiz kalıyordu ve ısınmadığı için performans vermek bir yana daha fazla yıprandığından zaten yerlerde sürünen performansına rağmen olanıda kaybettiriyor ve yarışın başında lider giden Ferrari nin2011 aracı yarışın sonunda tur yiyordu ve pekçok F1 izleyeni Ferrari nin İtalyan olduğunu ve İtalyan olan Pirelli nin Ferrari ye destek çıktığını söylüyorlardı.
    Sene 2013 ve RBR nin arka süspansiyon sistemine geçen Ferrari ,RBR ile aynı sayıda pite girerken lastiklerden daha fazla hız çıkarıyor.RBR de aracının en hızlı olmasından ödün versin ve lastiklerden daha fazla verim alsın.F1 bir mühendislik kısmıdır… yani ne istedğinize göre kabüller yaparak ona göre bir sistematik hazırlarsınız ve bunun verimini alırsınız.Allahın ortalıkda buran havasını alıp aracınızın daha hızlı olması için kullanabiliyorsunuzda altınıdaki lastikleremi çözüm üretemiyorsunuz. Motorsa Lotus da aynı motoru kullanıyor… yok hızınızın ana kaynağı Renault motor un farklı bir haritasından yararlanmaksa… sizde diğer sistemi seçiniz.En fazla; süper yetenekli pilotları diğer düşük seviyeli pilotlarla mücadele ederek başarıyı kazanmak zorunda kalırlar o kadar.Yani hep en hızlı olmanıza gerek yok birazda mücadele ederek yarışlar kazanın ki biz seyircilerde zevk almak zorunda olalım.Bakın… Senelerin takımı olan McLaren yerlerde sürünüyor ve belkide lastikler aşkına sistematiğini değiştirmek zorunda kaldı ve geçen senenin Ferrarisi gibi sorunlarla yüzyüze kaldı ve itiraz edeceğine işine bakıyor.Ferrari ,kaç senedir bu lastik davasından ötürü kaybettiklerini bir kenara koydu ve orta sıra takımı haline geldiği zamanlarda dahi birilerine tehditler savurmanın yanında işine ve pilotlarına odaklandı.Mercedes in lastikler üzerine 3 senedir yaşadıkları hepten ortada ama yinede sağa sola tehditler savurnuyor.
    Çok iyi işler çıkararak en hızlı araçla fakat hiç mücadele etmeden 3 şampiyonluk aldınız.Bu senede mücadele edinde birazda biz zevk alalım .Şu takımın itiraz ettiğinde dahi şu anda hem pilotlarda hemde markalarda lider konumda olan takım RBR dir.Her sene en hızlı araçla mücadele etmeden öne atlayıp gitmek değil… Raikonen, Hamilton,Alonso gibi kurtların arasında boğuşunda sizide görelim.

  39. Sezon içi yakıt ikmali uygulması gelsin ne rezalet bu ya lastikler ısındı yavaşla ne demek.Sorun kimin şamiyon olduğu yada olamadığı değil.Sporun ruhuna ters düşen bir durum var son 2-3 sezondur rezalet ötesi lastiklerle kimin ne yaptığı belli değil.2012 ve 2013 yarışlarındaki durumdan utanç duymaya başladım.

    Bu yakıt ikmalinin yasaklayıp lastikleri peynir gibi yapmayı düşünenlerin gökmenin gazatesi

  40. Red Bull kazanınca:"Lastikler yarışa eğlence katıyor."
    Red Bull kazanamayınca:"Lastikler değişmeli."

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir