Ferrari Sıralama İçin Yarış Temposundan Taviz Vermeyecek

yazar:

kategori:

Pazar günkü yarışta Fernando Alonso, gridde ilk iki çizgide olmamasına rağmen 4 pitstop stratejisi ile zafere ulaşmıştı.

F138’in lastiklerine kötü davranmaması ve yarış içindeki temposu, Alonso’nun galibiyetine önemli katkıda bulundu.

Cumartesi günleri ise takım için şimdiye kadar istenilen düzeyde olmamasına rağmen Domenicali, yarış temposunu riske sokmayacaklarını belirtti.

Domenicali: “Benim için öncelik çok net. Aracımızın şu anda sahip olduğu dengeyi bozmamalıyız. Ama sıralamada da gelişmeliyiz. Çünkü geçişin çok daha zor olacağı yarışlar var”

“İspanya’da stratejinin kilit noktasının, hamle yapıp trafiğin önüne geçmek olduğunu biliyorduk. Ama bunu her zaman yapamazsınız”

“Bu yüzden, yarış içindeki sağlam performansımızı dengesizleştirmeden, önümüzü açmak için sıralamada gelişmemiz gerek.”

Bununla birlikte Domenicali, bundan sonraki gelişim yarışında çok büyük adımların atılacağına inanmıyor.

Domenicali: “Bana göre bu hafta sonu, diğer takımların performans olarak attıklarını adımları anlama adına önemliydi.”

“Şimdiden Temmuz sonuna kadar bir veya iki büyük adım görme ihtimali var; sonrasında ise yok”

“Bazı takımlar ise 2014 aracı üzerine çalışmaya odaklanacak. Çünkü gelecek sene, yeni projenin büyük zorlukları var.”

“Sezonun gerçekten hayati önem arz eden bölümü”


Yorumlar

  1. Faruk Altun avatarı

    Genel anlamda geçiş görmeyeceğiz belki ama sanırım bu sene lastik aşınması nedeni ile erken pite girip hızlı tur atan pilotları önündeki rakiplerini geçebilecek. Rosberg ve Hamilton dan biri polü alsa bile yarışı domine edeceklerini sanmıyorum. Podyumda maksimum 1 mercedes aracı olur diye düşünüyorum

  2. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Monaco'da Sıralamada Vettel'in Önünde Kalmak Şart 🙂 Geçiş Neredeyse İmkansız Çünkü 🙂

    Rosberg – Hamilton – Kimi Şeklinde Bitecek Diye Düşünüyorum Monaco 🙂

  3. araçlar sıralamalardan sonra kapalı parka girdikten sonra ayar değişikliği yapılamıyor diye biliyorum ben. dolayısıyla sıralamalar süresince serbest olması lazım. senin dediğin f1 oyunundaki kural.

  4. Bu RAİ-ALO 'nun yeni nesil pilotlarla tek turda kapışamadığı olayını da nerden çıkardıysan her haberin altına yazıyosun ben de ona anlam veremedim mesela ..

  5. Aracın ayarları Q1'in başında yapılır,bir daha değiştirilemez.Q3'ün ortasında ayar değiştirmek diye bir şey yok yani.

  6. ki zaten ok gibi fırlayan startlarımız da cabası

  7. Domenicalli kesinlikle haklı sıralama için yarış hızımızdan taviz vermemeliyiz. Haa hiç yarış ayarlarına dokunulmadan sıralamada gelişebiliyorsak tamam ama Bu mükemmel yarış temposunu getirisinin ne olacağı belli olmayan bir macera için yok etmemeliyiz.

  8. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    bknz. bahrain rosberg : "sıralamaya fazla odaklandık"

    yani teknolojinin zirvesinde herşey basitçe değiştirilir adamlar boşunamı mühendis olmuş 🙂
    Kanımca şöyleymiş yok böyleymişle olmaz bu işler.

  9. Bu sıralama-yarış ayarı konusundaki dengenin bir ayarla ya da basit bir şekilde değiştirilebilceğine inanmıyorum. Yok o yarış ayarı yaptı yok bu sıralama ayarıyla piste çıktı. Bu bence bu kadar basit bir konu değil. Hele Q3'ten önceki 5 dakikalık bir sürede değiştirilebilcek kadar asla basit değil. Aracın sıralamalarda veya yarışlarda hızlı olması aracın karakteristiği ve pilotun sürüşüyle alakalı kanımca. Aynı sorunu Lotus da yaşıyor ve benim görüşüm ne Alonso ne de Raikkonen tek turda yeni nesilin pilotları Vettel, Hamilton ve Rosberg ile başedebilecek güçte değiller.

  10. Heh allahtan çok geç olmadan uyandılar.Ben de bunu soyluyodum bu güzelim yarış temposunu da kaybedecekler sıralamaya odaklanıp diye.Her yarışa en kötü 5 başlasalar zaten startlarda ve ilk birkaç turda alonso gerekeni yapar sıralamayı telafi eder

  11. Monaco'daki asıl amaç Vettel'in önünde tamamlamak olmalı.Mercedesler'den biri mutlaka kazanacaktır zaten yarışı,bizim onların hemen arkasında olmamız gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir