Raikkonen İngiltere'de Sıkı Mücadele Bekliyor

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, bu haftaki testlerin son gününde Hamilton’un en üstte yer aldığını gördükten sonra Silverstone’de yapılacak yarışta Ferrari ve McLaren arasında özel bir mücadelenin olacağını düşünüyor.

Fransa’nın Ferrari’nin egemenliğinde geçmesine rağmen Raikkonen, BMW Sauber’in öndeki mücadelenin bir parçası olmayacağından emin olmasına rağmen Silverstone’de yarışla ilgili bir şey söylemek için erken olduğunu düşünüyor.

Ferrari’nin Magny-Cours’da olduğu kadar Silverstone’de hızlı olup olmayacağı sorulduğunda Raikkonen: "Umarım öyle olacak. McLaren burada her zaman güçlüdür ve bunu, gelecek hafta sonu da bekliyorum"

"Çok yakın olacağımızı düşünüyorum ve galibiyet için bir başka takımların yeteri kadar yakın olacağını görmüyorum. Ama onlar (McLaren), çetin bir mücadele olacak"

Bu hafta Ferrari’nin güçlü bir hız göstermesine rağmen Raikkonen, Fransa’daki egzoz sorunu sonrasında bir galibiyet elde etmek için sadece hızlı olmanın yetmeyeceğinin farkında.

Raikkonen: "Elimizden geleni yapacağız ama son yarışta gördüğümüz gibi size karşı gelişebilecek ya da yardım edecek çok şey var"

"Burada iyi bir araca sahip olmayı bekliyorum ve şüphesiz eğer kazanabilirsek puanlarda bize yardımcı olacaktır ama güçlü bir hafta sonu geçirmemiz ve nerede bitireceğimizi görmemiz gerekiyor. Yakın bir mücadele olacak. Bir başka iyi ve umarım sorunsuz hafta sonu için çalışıp iyi bir sonuç alacağız"

Raikkonen ayrıca takım arkadaşı Felipe Massa’nın şampiyona liderliğinde bulunmasından rahatsız olmadığını belirtti.

Raikkonen: "Bu sene bir çok lider oldu ve gidilecek hâlâ uzun bir yol var. Şu anda veya daha önce kimin lider olduğu gerçekten mesele değil. Sadece son yarışın sonundaki durum hesaba koyulu"

"Herkes oldukça yakın ve son bir kaç yarışta gördüğümüz gibi işler çabucak değişebilir. Umarım geri dönebilir ve gerçekten mesele olduğunda şampiyonada lider konumda yer alırız"


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Evet düşüncelerimde yanılmıyorum bazılarının f1 le hiç alakası yok yine bazı arkadaşların düşündüğü gibi FIARRARI zihniyetinden hareketle sadece ferrari varsa yoksa o ,eeee ne anladım bu f1 den her yarışı ferrari kazanacaksa ,desteklediğin takımın kazanmasını istemek kadar doğal bir şey yoktur fakat öyle her yarışı kazanalım denildiğinde rekabetten ve mücadeleden bahsedilemez ve bu gelişimler belki desteklenen takıma azıcık bir fayda verir ,o takımında içinde olduğu f1 e zarardan başka birşey getirmez ve daha sonrasında bu spor takip edilsin diye kural değişikliklerine gidilir sc periyodunda pit kapatılırki belirsizlikler artsın ve sonucu belirsizlikler belirlesin

  2. Şener SALİH beyfendi ben Ferrarinin geçenki yarışta double yapmasını şansızlık olarak nitelendirmiyorum.. Seri bir şekilde double yapmamasını şansızlık olarak görüyorum.. önümüzedeki 3-4 yarış bu böyle devam edecek taki macaristana kadar double bekliyorum.. oke.. ayrıca kimi ve massa olduğu müddettçe ben her yarıştan double bekliyorum.. aksini iddia eden etsin.. bu benim görüşüm..

  3. raikkonen ingiltere'de duble bekliyorum dememişmiydi şimdi neden ağız değiştirdi peki. tolga ewet BMW'ciyim ama eski arabam mercedes olduğu için mclaren mercedes'te hoşuma giden bir takım(mercedes'ten kaynaklanan bir sevgi) mclaren bizim rakibimiz olduğu gibi sizinde rakibiniz şuan mclaren ve BMW'den hızlı olabilirsiniz. ama bu her yarış değişe biliyor mesela avustralya'yada monaco'da ve kanada'da olduğu gibi.

  4. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    niye garip karşılıyorsunuz ki son testlerde belki gerçekten mclaren'in gelişim katdettiğini hissetmiştir ve ardından böyle bir açıklama yapmıştır. Bu yaptığı yorumlarda çelişki olduğu anlamına gelmez…

  5. tolga soydan avatarı

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/3139.html

    bu haberdede kimi 1-2 olucaz dememiş.ferrari biraz daha baskın olabilr demiş.zaten röportaj fransadaki olayla ilgili konusulmuş

  6. tolga soydan avatarı

    kiminin söyledikleri ağız değiştirmekmi.mclaren gelişmiş olabilr yada sonuçta bunlar test boş depoyla atılmış bi tur gelişmemişde olabilr.tahsin BMW ciym diosunda senin asıl rakibin mclaren.her haberde ferrariyi massayı kimiyi söylediğin olumsuz sözler çok fazla.mclarenciler inşallah gelişirde takımınız daha renkli yarışlar izleriz.böyle hemen bi testte söylediğiniz sözler ters etki yapabilr yarıştan sonra.bekleyelim yarışı diorum

  7. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Çok şanssızlıklar yaşandı dur demek lazım ,double yapmak şanssızlık olarak nitelendiriliyorsa ben mclarenin her yarış şanssız olmasını temenni ediyorum :))

  8. raikonenden silverstoneden birincilik bekliyorum hiç şüphem yok.. artık yeter çok şansızlıklar yaşandı.. kimi ve massa buna dur demek zorundalar.. go Ferrari go raikonen go massa..

  9. Güzel pist İngiltere, akıcı bir yer. Eğer akıcı ve çekişmeli bir yarış izlersek herkes mutlu olur.

  10. Testlerin sonucundan ürkmüş biraz…

  11. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    F1 de herşey 1 günde değişebilir :)) eskiden bu sözü sık sık duyardık belkide öyle birşey olabilir ve nostalji yaşayabiliriz fakat bunu yarıştan sonra konuşmak daha iyi çünkü mclaren taraftarlarının bu testlere dayanarak yazacağı tüm yazılar ingiltere gp.sindeki aksi bir sonuç durumunda yüzlerine vurulacaktır

  12. gülün siz gülün 🙂

  13. daha geçen gün ingilterede duble bekliyorum diyordu şimdide ağız değiştirdi:)) galibiyet hasreti kiminin başına vurmuş.

  14. her zamanki gibi düzgün ve öz bi acıklama yapmışş.. 1. ol artk Kimii! umarım şanssızlıklar peşini bırakırr !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir