Pilotlar Artık Pit Alanında Hız Nedeniyle Ceza Almayacaklar

yazar:

kategori:

Grand Prix Sürücüler Birliği, bu sene başında süper lisanslarda yapılan büyük zam nedeniyle bu tür para cezalarının kaldırılmasını talep etmişlerdi. FIA da bu anlaşmayı kabul etti.

Pilotlar geçtikleri her bir km/sa hız için 200 dolar ödüyorlardı. Ancak mevcut anlaşma kapsamında artık pilotlar değil, takımlar ceza alacaklar ve her bir km/sa hız aşımı için takımlar 100 dolar ödeyecekler. Maksimum 1000 dolar ceza ödenecek.

Bu uygulama Bahreyn’de başladı ve Lotus, Raikkonen İspanya’da ikinci antrenmanlarda pitten 93.2 km/sa hızla geçtiği için 1000 dolar ceza ödedi.

Buna karşılık Valtteri Bottas sezonun açılış yarışı Avustralya hafta sonunda 73.8 ile yakalandığı için 2800 dolar ödemek zorunda kalmıştı.

 


Yorumlar

  1. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    3.8 km/h 1.000 veya katları miktarlardan çok çok değerli 0,300 lü 0,200 lü saniyenin 4 de birleri hayati öenm arzaderken bukadar aptalca bir cezanın kaldırılmasını bırak ortaya konulması bile ahmaklıktı zaten, arkadaşaım herkes hız limitni aşssın aynı veririm 5.000 liramı geçerim abi mi desinler lan sıcıp ustune sıvamayın bari ya.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir