Pirelli de Sezon İçi Testlerin Dönmesini İstiyor

yazar:

kategori:

Bazı takımlar, özellikle de Ferrari, Formula 1’de sezon içi testlerin geri gelmesini istiyorlar. Pirelli de özellikle büyük değişikliklerin olacağı gelecek sezon içerisinde mümkün olduğu kadar az sürpriz olması için sezon içi testlerin dönmesini istiyor.

Yeni kuralların lastiklere olan etkisinden endişe duyan Paul Hambery “Yapısal içerikte sorun olmayabilir ancak pistlere tamamiyle yanlış lastikleri getirme ya da motorların lastikler üzerine farklı etkisi gibi sorunlar olabilir.”

“F1’den daha az bilinen bazı şampiyonalarda bu tür şeyler oldu ve lastiklerle ancak 10 tur atılabildi ya da bu tür şeyler oldu.” 

“Gelecek sezon bize 2011 aracı verseler bile bunun hiç bir şeye faydası olmaz çünkü çok farklı motorlar olacak.”

“Takımlar tekrar bir araya gelip yasağı değerlendirmeliler. Anlaşmada mantıklı bazı ödünler verilebilir ve sınırlı sezon içi testleri olabilir.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Bu sene red bull şampiyon olsun eşek gibi anıracam. At gibi kişneyecem. Gerekirse Mark webberi kazalara karıştırırız yinede red bull şampiyon olamaz. Bundan sonra mark webber vettel'in önünde olmadığı yada onu 1 sıra geriden zorlamadığı her yarış potansiyel kaza yapma riski taşır. Yarışlara heyecan gelsin ferrari boyunduruğu kalksin dediler 2008'ten sonra biraktik bence 2000'li yıllarda şu an 7-6 ferrari önde ve 8-6 yapacaktır çünkü denge geldi. Mclaren adına üzüldüm gönül isterdiki red bull'un şampiyon olduğu 3 yıl keşke bir mclaren şampiyon olsaydı, hazır ferrari rolantiye almışken ama olmadı. Artık bu kadar avans yeter 3-4 yıllık yeni bir ferrari imparatorluğuna herkes hazır olsun.

  2. Doğru Ferrari Pirelli şampiyonu olacak. Çünkü hangi takım şampiyon olursa olsun, sezon sonunda Pirelli "Ben bu kadar yarışta bu kadar şampiyon oldum" diye artistlik yapıyor. Tek lastik üreticisi olan Bridgestone için de geçerli bu durum.

  3. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Bizim umudumuz kesilmez.Ama umudu olmayanlar 3 senede çok şey yasaklattı yinede şampiyon olamadılar bu senede olamayacaksınız.

  4. bu sene redbuldan pek umudunuz yok herhalde.onun içinde b.k at izi kalsınmı .

  5. ferrari ne diyorsa o demeye getiriyor pirelli,
    ferrari bu lastiklerle şampiyon olursa kesinlikle ünvanı PİRELLİ ŞAMPİYONUdur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir