Honda: "Formula 1'e Dönüş Kararında Yeni Kurallar Etkili Oldu"

yazar:

kategori:

Honda, bugün yapmış olduğu açıklamada 2015’te Mclaren’in motor tedarikçisi olarak Formula 1’e döneceğini duyurdu. Honda, 1.6 litrelik turbo motor teknolojisinin yol araçlarına aktarılabilecek olması nedeniyle geri dönüş kararı verdiklerini söyledi.

Honda’nın Başkanı Takanobu Ito “Formula 1 turbo beslemeli ve enerji geri dönüşüm sistemli küçük motorları tanıtmaya hazırlanıyor bu da seri üretim araçların çevreci teknolojilerine uyuyor.”

“Sonuç olarak geçmişten daha fazla yol araçları için Formula 1’den geri bildirim bekliyoruz. Aynı zamanda yol araçlarından da yarış araçlarına geri bildirim sağlayabiliriz.” 

“Kurulduğundan beri Honda yarışlara katılan ve yarışlar kazanan bir üretici oldu.”

“Kişisel olarak Formula 1’den memnunedici sonuçlar almadan çekilme çok büyük hayalkırıklığıydı. Taraftarlarımızın beklentilerini karşılayamadığımız için üzgünüm.” dedi.

 


Yorumlar

  1. "Sonuç olarak geçmişten daha fazla yol araçları için Formula 1'den geri bildirim bekliyoruz. Aynı zamanda yol araçlarından da yarış araçlarına geri bildirim sağlayabiliriz."
    Evet olabilir ancak noktadan sonrası daha fazla olacak gibi. Zaten zihniyet olarak binek kültürüne yönelik bu downsize'ı uygulamalarından belli.
    F1 öncesinde yarış araçlarına referans olurdu binek otomobillere ise ya bir referans sağlamaz yada dallana budaklana serilerden yukarıdan aşağıya doğru sıyrılarak sağlar idi. Bundan sonra ise yarış makinelerinin çoğuna bile referans olamayacak (üst serilerin birçoğu sport, supercar araçlardan homolog edildiğinden) hatta kuralların koyuluş amacı ve biçimiyle binek otomobillerden referans alabilecek.

  2. Honda, 1.6 litrelik turbo motor teknolojisinin yol araçlarına aktarılabilecek olması nedeniyle geri dönüş kararı verdiklerini söyledi.

  3. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    2014 için mini bir takımla anlaşabilseydik iyi olurdu.En azından 2015 yılına bir prova olur.

  4. 1.6 litre motorlar mevcut f1 motorlarında honda ve renaultun uzmanlık alanı yol otomobillerindeki teknolojiyiden çok faydalanacaklar.yalnız hondanın handikapı 2014 te değil 2015 te girmesi ve 1 senelik motor gelşiim kaybı demek olabilir.2014 için maliyeti karşılayacak şekilde bir f1 takımı ile anlaşıp motoru anlama ve geliştirmeye başlamaları daha mantıklı geldi bana

  5. elvan dalton avatarı

    2009'da buz gibi şampiyonluğu bırakıp gittiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir