Lotus, Pirelli'nin Yapacağı Değişikliklerden Şikayetçi

yazar:

kategori:

Pirelli, bu haftanın başında yaptığı açıklamada, Kanada yarışından itibaren daha az pit olması için lastiklerde değişiklik yapacağını duyurmuştu.

Red Bull ve Mercedes gibi lastikler konusunda daha fazla sorun yaşayan takımların bu durumdan avantaj sağlaması bekleniyor.

Eric Boullier “Sezon içerisinde bu tür önemli değişikliklerin yapıldığı çok fazla spor yoktur. Hayal edin, bir futbol takımı rakibi kadar hızlı koşamadığı için futbol sahası devre arasında yarı yarıya küçültülsün!”

“Yapılacak olan değişiklikler sinirbozucu ve umarım çok aşırı olmazlar. Pirelli’nin zor durumda olduğu ve belli kesimden baskı altına alındığı açık.” dedi.

Boullier, araçlarını Pirelli’nin lastiklerine iyi bakacak şekilde tasarlayan takımların bu durumdan dezavantajlı olarak çıkacağını söyledi.

Boullier “Geçen sene 2013 aracımızı tasarlarken tüm takımlar Pirelli’den bilgileri aldılar ve herkes şasiyi lastik karakteristiklerine göre en iyi şekilde hazırlamaya çalıştı.”

“Geçen sezonun sonunda deneme lastiklerini bile kullandık ve geliştirme yolumuzu doğruladık.”

“Her sezonda olduğu gibi bazı takımlar diğerlerinden tasarım açısından daha iyi iş çıkardılar ve bazı sürücüler hem lastik hem de araçtaki değişikliklere diğerlerinden daha fazla adapte oldular.”

“Aracınıza herkes için aynı olan lastik özelliklerine göre hazırlayıp sonrasında lastiklerin sezon ortasında değiştirileceğinin söylenmesi sinir bozucu.” 

“Yetenekli tasarımcılardan ve mühendislerden oluşan bir takımımız var. Bu değişikliklere en rekabetçi şekilde ayak uydurmak için iki kat fazla çalışacağız.” dedi.

 


Yorumlar

  1. lotus haklı

  2. …. tüm takımlar Pirelli'den bilgileri aldılar ve herkes şasiyi lastik karakteristiklerine göre en iyi şekilde hazırlamaya çalıştı."

    Al işte F1 in geldiği son nokta. Artık bu Formula 1, lastiklerin en tasaruflu kullanıldığı spor dalı. Başka hiçbir şey değil !

  3. o zaman sene başında lastiklere göre araç yapacaktı redbul.ona kalırsan ferrari ve mercedes motor gelişimini görmezden gelsin motorları geliştirsin sen o zaman gör redbulun esamesi okunuyormu.

  4. heikki 1088 avatarı

    Bu lastikler F1 tarihinde kara bir leke ve yarışma ruhunu bitiriyor ama diğer yandan da Eric Boullier haklı. Sezon başlangıcında eğer araçlar bu lastiklere göre tasarlandıysa ve bunun üzerinde çalışıldıysa, sezon ortasında bunu değiştirmek gene saçma bir karar. Evet bu lastiklerle olmaz evet gerçekten eşitsizlikler yaratıyor ve çok büyük bir piyangoya dönüştürüyor yarışı fakat bu da sezon ortasında cart diye değiştirilmez. Sezon sonu çok daha sağlam lastik yapar yola devam ederseniz. Bu şekilde bir sonuca varılacağına inanmıyorum.

  5. Lastik sayısının kısıtlı olduğunu unutuyorsun.Red Bull tam gaz gitsek on onbeş pitstop yapmamız gerekirdi diyor.

  6. Lotus`da hakli ama bu lastiklerle olmaz be Boullier..

  7. yanlış örnek.yarışta lastiği bitene lastiksiz git demiyorlar.tekrar kramponu giyer ve devam.senin verdiğin örnekten yola çıkarak halı sahada maç yapıyorsun halı saha ayakkabısıyla çıkmışsın ayakkabın parçalanmış sen adama krampon veriyorsun.olay budur yani

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Boullier "Geçen sene 2013 aracımızı tasarlarken tüm takımlar Pirelli'den bilgileri aldılar ve herkes şasiyi lastik karakteristiklerine göre en iyi şekilde hazırlamaya çalıştı."

    "Geçen sezonun sonunda deneme lastiklerini bile kullandık ve geliştirme yolumuzu doğruladık."
    Bouiller doğru söylemiş.

    Pirelli takımlara 2013 lastiklerini ilk defa 2012 brezilyada cuma günü test ettirdi.Genel kanı yeni lastiklerin eskilere nazaran performans açısından daha iyi olduğuydu..Cuma antrenmenlarında vettel liderden sadece binde 9 gerideydi.Diğer redbull ise sadece binde 67 fark yemişti.O zaman redbullun 2013 lastiklerini sevebileceğini tahmin etmiştim.2012 aracı ile 2013 aracı arasında ne kadar fark olur onu bilmeden bir tahminde bulunmuştum.

  9. çok saçma bir yaklaşım.

  10. Ayni kramponlar obur takimda da varsa bir sorun yok ( ki suan F1 de durum her takim icin aynisi). Demek ki kramponlara iyi bakan takim ciplak ayakla kosmayacak. Bu kadar basit !

  11. Suç pirellinin açık ara hiç mi düşünmezsin kafanıza göre iş yapıyorsunuz şimdi her iki taraf da haklı lastiği değiştirsen bir dert değiştirmesen ayrı bir dert

  12. Suç pirellinin açık ara hiç mi düşünmezsin kafanıza göre iş yapıyorsunuz şimdi her iki taraf da haklı lastiği değiştirsen bir dert değiştirmesen ayrı bir dert

  13. Futbol maçında koşarken kramponların parçalanması durumunda değişiklik yapılmamalıdır.Çıplak ayakla koşsunlar öyle mi?

  14. Scuderia Ferrari avatarı
    Scuderia Ferrari

    Helal olsun bu duruma bi lotus ses çıkardı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir