Pirelli: "Sezon Ortası Değişiklikleri Kurallara Aykırı Değil"

yazar:

kategori:

Pirelli, geride kalan haftada yaptığı açıklamada Kanada GP’den itibaren lastiklerde bazı değişikliklerin olacağı ve bu sayede lastik kullanımının kolaylaşacağını duyurdu. Bu sayede pit stop sayısında da azalma bekleniyor.

Bu gelişmenin Red Bull ve Mercedes’e faydasının olması beklenirken lastikleri daha iyi kullanan Ferrari ve Lotus eleştirilerini yapmaktan sakınmadılar.

Pirelli’nin bu tavrı karşısında bir çok takım, sezon ortasında bu tür bir lastik değişikliğine izin verilip verilmediğini sorguladılar. Kurallardaki 12.6.3 maddesi, takımlar arasında birliktelik yoksa bu tür bir lastik değişikliğinin mümkün olmayacağını işaret ediyor.

Kuralda “Lastik türleri FIA tarafından bir önceki sezonda 1 Eylül öncesinde belirlenir. Bu şekilde belirlendikten sonra lastik türleri tüm takımların onayı olmadan sezon içerisinde değiştirilemez.” deniyor.

Lastik değişikliğine hemen, sorgulanmadan izin verilmesi için ise güvenlik endişelerinin olması gerekiyor.

Değişiklik istemeyen takımlar, şu an için bir güvenlik endişesinin olmadığını, bu yüzden değişiklik yapılamayacağını söylüyorlar. Pirelli de yapmış olduğu açıklamalarda değişikliğin güvenlik gerekçesiyle olmadığını söylemişti.

Paul Hambery “Bazı insanların yapılacak olan değişikliklerin dünya şampiyonasını etkileyeceği yönündeki yorumları okumak eğlendirici.”

“Bekleyip görelim, bakalım değişiklikler ne olacak. Olacak olan şeylerin minimum seviyede kalması için çalışıyoruz.” dedi.

Hambery, daha önceki açıklamalarında güvenlik sorununun olmadığını söylese de bu seferki açıklamasında arka tekerlerdeki patlamayı durdurmak ve pit sayısını azaltmak için değişiklik yapacaklarını söyledi.

 


Yorumlar

  1. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Hacım Onu Söyleyen Pirelliydi FIA Değildi . FIA Sadece Dün Açıklama Yaptı Lastikler Sadece 11 Takımın Hepsi İsterse Değişebilir Diye.
    Sadece Güvenlik Dolayısıyla Değiştirilebilir Ki Bu Da Pek Bir Değişiklik Yapılmayacağını Gösteriyor.
    Bence Ferrari-Lotus Da Haklı , Redbull-Mercedes de Haklı Yani Ama Görücez Kanada'dan Sonra.

  2. herkes herşeyin farkında ama bu sefer etrafından dolşılmasına izin verilmeyecek bazı takımların

    onlara kolay gelsin

  3. kerem kancevizoğlu  avatarı
    kerem kancevizoğlu

    fia'nın ne yaptığı belli değil zaten önce tamamen değiştiriyoruz dediler sonra lastiğin bir kısmını değiştircez dediler şimdi de sadece arka lastik diyorlar bence fia'da ne yapacağının tam olarak farkında değil

  4. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    FIA'dan açıklama geldi. Lastikler değişmeyecek. Sadece arka lastiklerin patlaması sorununun halledilmesi için ufak bir değişiklik olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir