Lotus, Sıralamalarda Geliştiğinden Emin

yazar:

kategori:

Monaco pistinde geçiş imkansıza yakın olduğu için sıralamalarda ön sıralarda olmak hayati önem taşıyor. Lotus, geçen sene Monaco’da sıkıntı yaşamasının ardından bu sene daha iyi iş çıkaracağından emin.

Alan Permane “Sıralamalar geliştirmek istediğimiz bir alan ve o açıdan fena iş çıkarmadık.”

“Çin’de ilk çizgide yer aldık ve İspanya’da 0.1 saniyeden daha az yavaş kaldık.”

“Sıralama performansımızın mükemmel olduğunu söyleyemem çünkü daha fazla gelişmemiz lazım ancak lastiklerden tek turda daha fazla performansı çıkarma konusunda önemli aşama kaydettik. Bunun yanında sıralamalarda yarış performansı arasında denge kurabiliyoruz.” dedi.

Lotus Monaco’ya yüksek downforce paketine uygun arka kanat, ön kanat ve zemin güncellemesi getiriyor.

 


Yorumlar

  1. monaco, mekanik yol tutuşu iyi olan araçları ödüllendiren bir pist.
    mecedesler patlama yapabilir.
    ayrıca demedi demeyin, force india bu pistte mercedes motoruyla harikalar çıkarabilir.

  2. evet Lotusa gerek bu hamle yoksa araba hızlı lastiklerin kontrolü yarış içi stratejiler muhteşem ama sıralamada geride kaldınmı yukarı çıkmak zor oluyor yani Lotus takımı gerçek manada yarış galibiyeti için mücadele edemedi henüz anca 2. olabiliyorlar mutlaka sırlamada ilk 4 yapmaları lazım artık kazanmak istiyorlarsa bu şart

  3. monaco da mgp-rbr çekişmesi öngörüyorum.mgp nin duble yapması rai için en iyisi olur çünkü lotus burda zayıf.kısa ve keskin viraj çıkışlarında çekişi zayıf orta hızlı virajlarda iyi bir araba çekişi diğerlerinden zayıf ayrıca burada eksik pit yapmalarıda çok zor.mgp kısa dingili ile bu piste uygun rbr nin çekişi fena değil yüksek downforce isteyen pist yarıı rbr nin işi.ferraride çekiş açısından aynı şekilde bu açıdan kimi nin rakiplerine az puan kaybetmesi hasarı azaltması lazım.

  4. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Lotus Efendi Mercedes adamdan saymıyorda geçen sene gördük kimi ile schumacheri kimi raikkonen çok süperdi yarışta 20sn fark vardı pit stoplara doğru pitlerden sonra allahtan schumi geçti ama yarış dışıydık neyse..eğer mercedes yine double yaparsa geçişin zor olduğu bu pistte 1-2 olan mercedesi geçmesi çok zor olacaktır çekişte çok iyi bir aracımız var bunu ispanya S3'te gördük.yarım saniyeye yakın fark atmıştık..bence çok iyi bir yarış olacak monaco her zamanki gibi

  5. geçen sene lastikleri çabuk bitirmişti kimi.bu sene ilk 5 içinden başlayıp bide temiz tarafta olursa galibiyet gelebilir.bir pit az yaparsa kazanma şansı yüksek.tabi hangi lastiklerin geliceğide önemli

  6. Lotus aracı yavaş virajları sevmiyor. Kombine hızlı virajlşarı seviyor. Dikkat ederseniz şikanlarda yavaştır zaman kaybeder Lotus. Mercedes için iyi bir yarış olabilir kanaatindeyim.

  7. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    kiminin polden basladıgı yarısları cok özledim gerçekten yarışın kontrolünü saglamayı seviyor polden basladıgı yarıslarda cok rahat galibiyetler çıkarıyor monacoda polden baslamasak bile mercedes lerin arkasında 3. baslamamız galibiyet için önemli avantaj olacaktır. umarım monacoda galibiyet alır ve sezonun geri kalanına yeni lastiklerle moralli gideriz.

  8. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bence Kimi Monaco'da galibiyet alacak. Öyle hissediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir