Di Resta: "Benim İçin 2012'nin Şampiyonu Alonso"

yazar:

kategori:

Di Resta: “Geçen sene şampiyon olmalıydı. Benim için Alonso, 2012’nin şampiyonudur.”

Aslında İskoç pilot ile 2012 şampiyonu Sebastian Vettel’in geçmişten bazı tecrübeleri var.

Vettel, F3 serisinde Di Resta’ya yenilmesine rağmen Red Bull’un desteği ile kısa sürede Formula 1’e adım atmıştı.

Lewis Hamilton’ı da içine katarak Di Resta: “Bakınca, onlar benden daha şanslıydı. (Vettel), benden önbce (F1’de) olmamalıydı”

2013 sezonu için ise Di Resta: “Malezya ve Bahreyn’de sorunlar yaşadı ama Ferrari güçlü görünüyor.”

“Şampiyonluğu hak ettiğini düşünüyorum”


Yorumlar

“Di Resta: "Benim İçin 2012'nin Şampiyonu Alonso"” için 47 yanıt

  1. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    2008 ise massadır

  2. yahu birakın bu işleri o zaman senna ölmeseydi o sezon senna sampiyondu şuminin ayak kırılmasaydı villneuve sampiyon olamazdı . barichello yol vermeseydi sumi sampiyon olamazdı. fia baskanı fransız olmasaydı prosta kıyak gecilmez senna sampiyonlugu alirdi bla bla bla .. tarih sadece sampiyonlugu alanı yazar o tarihte bu sampiyon oldu diye gerisi lafıgüzaf

  3. cgdsny_Ferr avatarı

    en az Alonso kadar hak eden Trabzonspor'dur. Yalnız bir farkla RedBull şike yapmadı Alonso'nun üzerinden Grosjean uçtu; Fenerbahçe şike zanlısı olarak namlandı.

  4. burak red bull ağlıyormu hani nerde göz yaşı ya sabır şu tarz yorumlardan bıkkınlık geldi………………………………………….Şalu

  5. sebastian vettel öylesine süper bi pilot ki artık bazı çevreler tarafından kendisinin uzaylı olduğu söyleniyor

    başta alonso hamilton kimi di resta ve diğerlerine istatistiklerde öyle büyük bi fark atmışki rakipleride bu farkı kapatamayacağından bu tarz yollara başvuruyor

    tarih di resta gibi pilotları yazmayacak sebastian vettel gibi f1 damga vuran pilotları yazacak………………………………………….Şalu

  6. bana görede
    2005 şampiyonmu kimi raikkonendir.
    2006 altı şampiyonuda schumidir.

  7. burak evmez avatarı

    İyi de açıklamayı yapan Alonso değil ki bu yorumunu anlayamadım.

  8. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    güzel kardeşim ne cevap veriyorsun buna allah aşkına bunlardan bir iki tane kaldı zaten onlarda bu sene sonunda tamamen çekilirler piyasadan

  9. bence siz bu vettel fobisinden kurtulun ey pilotlar . ve bu vettel kıskançlığını bırakın

  10. he canım . agzı olan konuşuyor.

  11. zaten kazanmasına gerek yoktu 1 puan alsa o yarıştan dünya şampiyonuydu

  12. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Di Resta'cım Alonso'nunda önünü açan takım ve pilotlar olsaydı Seb kadar kollansaydı Alonso Şampiyon Olurdu.

  13. McLaren parasını yeterli görmedi. DiRestanın nasıl bir pilot olduğu konusunda kimse bir şey diyemez sanırım

  14. mclarenci olduğun için alonso acını anlayabiliyorum.gördüğümüz kadarı ile alonso adam gibi adam bu bir.ikincisi zaten yakıt pompası arızası olmasa daha iyi bir yerden başlaması muhtemeldi.hadi bu arıza meydana geldi 15 sıradan başladı.ve kendinden habersiz briatorenin yapmış olduğu hileye ortak oldu.ve o dönem çok daha hızlı mclarenler göre ferrariler DİĞER güvenlik aracı periyotlarında arayı kapatıp yakalayamadılar.zaten o periyotlardan sürekli olarak arayı açarak çıkması o mükemmel sürüşü süslemiştir.işte onun için alonsonun hak ettiği galibiyetlerden birisidir. onun içinde kupa falan vermesine gerek yoktur.adı hırsızlıkla anılan bir takım taraftarı için adamlık kelimesi fazlaca iddialı olmuş.bu arada mclareni o skandaldan dolayı savunmaman delillerin meydana çıkmış olması ve mclarenin şampiyonadan ihraç edilmesine rağmen temyize gitmemesindendir.eğer en ufak bir tutar tarafınız olsaydı 2009 avusturalya yalan beyanın ilk günleri gibi savunmanın alasını yapardınız.

  15. burak evmez avatarı

    Orda suç Alonso'nun değil ama kupayı iade edecek biri varsa sizsiniz

  16. burak evmez avatarı

    Di Resta keşke bu yorumu yapmasaydın şimdi anticiler tarafından yerle bir edileceksin ve bütün yarışlarda başarısız olman istenecek.

  17. ASİLYUS.bg VET ALO ALO VET RAI GRO WEB MAS HAM DIR SUT ROS 12

    Yukarıdaki gibi yarış sonucum gösterilmiş ama genel puana işlenmemiş. Hala 54 gözüküyor 66 olması lazım :).Teşekkürler

  18. Hakedilmiş hiçbirşeye karşı çıkmam. Kazanılan hiçbir kupa benim evime gelmiyor o yüzden diyorum ki : Keşke o rezillik olmasaydı da Massa şampiyon olsaydı. Ve keşke Alonso da o kupayı geri iade edecek kadar adam olsaydı.

    Ben F1 de mücadele izlemeyi seviyorum. Mücadeleye ve spor ahlakına aykırı olan herşeye de karşı çıkarım. McLaren i casusluk olayında savunmadım hak ettikleri cezayı da fazlasıyla ödediler. Lewis karıştığı olaylarda cezasını hep çekti savunmadım. Ama Alonso 'nun hile hurda ile kazandığı kupa yanına kar kaldı ve siz hala savunuyorsunuz.

  19. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Zsolt Baumgartner 2004'de yarıştı bu arada 😀

  20. TifoAlo HRT avatarı

    Bende öyle diyorum.

  21. Onur, gurur ve bilimum sosyosoyut değerler insanın yaşadığı toplumla alâkalıdır. İnsanın kibrini artırır. Gurur, onur senin karnını doyuruyor mu ? bu çarkın dönmesi için pek tabi herkes gurursuz ve onursuz iş yaptı. Dünya düzeni gurursuzluk ve onursuzluk üzerine kurulu. Avrupada insanlar kendiyle barışıktır, vicdanen rahatsız olduğu konularda çıkıp belki yıllar sonra ama birgün derki ben böyle böyle onursuzluk yaptım o an için gerekiyordu, insani degerleri ön planda tutan insanlardan af diliyorum der.

    Sözüm ona Türkiyedeki onurlu kişiler, miras davasında kardeşine kazık atar, kardeşim dediği kişinin malına mülküne göz diker" lan nasıl alıyor bu kadar şeyi "der. Dini imanı kullanıp kendinin ön planda olacağı bütün entrikaları yapar. Buradanda anlaşılırki birey kendi için vardır. Yaşamak için özkardeşini bile tanımaz.

    Sonra dışarıdan bir kişi bu bireyin horgördüğü kardeşine bir laf söylemeye görsün o zaman kardeş olur, onur gurur ön plana çıkar. Kendi kazıklarken laf yok, el laf soyleyince gururlu onurlu.

    Artık felsefi düşünme vakti. Onur, gurur, şeref kibirli insanların meziyetidir. Görecedir. Senin yetiştiğin çevrenin bakış açısıdır. Kendi uydurduğun değerlerdir. Kişi'den kişiye göre değişir. Bana göre çoğunluğu mutlu edecek senin bakış açınla onursuz bir hareket, benim için onurlu harekettir.

    Kaldıki bu f1 dünyası onursuzluklar üzerine kurulmuştur. Senin onurlu dediğin nice şampiyonlar perde gerisinde onursuz mücadeleler vermiştir. Ama sonuçta büyük bir insan güruhunu mutlu etmeyi başarmışlar ve perde önünde şirinleşmişlerdir. İnsanlarda mutlu olmayı ister zaten. Neticede f1'i izleyen deşarj olmak için kendi tuttuğu takım ve pilotu en üstte görmek için izliyor. Bu da nasıl olursa oluyor. İzleyende mutlu İzletende mutlu berniede mutlu öyleyse konuşacak birşey kalmıyor.

  22. Benim sesimin çıkacağı düzeyi belirleyebilecek mertebede birisi değilsin.
    Planlı kaza ile gurur duyuyorsan sana şapka çıkartıyorum ama o şekilde kazanılan başarı da ne onur olur ne gurur olur benim gözümde. Sen planlı olmakla gurur duy. Ben senin kastettiğin şekilde gelecek planlı başarıdansa başarısız olmayı yeğlerim. Alonso 2012'de kusursuz sürdü ve harika bir başarı elde etti ama çıkıp Massa'nın Vettel'e dokundurmasıyla şampiyon olsaydı bu daha onurlu olurdu öyle değil mi? Ben fazla temiz düşünüyor olabilirim ama bu temizlikte bir sorun olduğunu da düşünmüyorum. Sana bir soru 2008 Singapur'la ilgili ne düşünüyorsun. Aman başkaları yanlış anlamasın ben sadece Mehmet Karanfil'e soruyorum onun oradaki birazcık planlı dokundurmayla ilgili kişisel görüşünü merak ettim sadece.

  23. Ayrıca benim verdiğim örnekte kaza sadece biraz planlı kaza seninki plansız kaza 🙂 ben planlı yaşayan adamım tesadüfçülerle işim olmaz.

  24. Herşeyede verecek cevabınız var 🙂 sizi gidi hazırcevaplar:) tam istediğim gibi sesiniz çıksın ama fazla yüksek çıkmasın 🙂

  25. Verdiğin örneklere kaza diyoruz biz. Sen kasten yapmaktan bahsediyorsun ikisi arasında ki farkı bileceğine eminim. Benim gururum her zaman en üstteydi. Birinden kaza yapmasını istemiyorum yada beklemiyorum. Örnek verirken de Messi'yi öldürmekten değil sakatlamaktan ve o maçtan çıkmasına sebep olmaktan bahsettim yani yarış dışı bırakmaktan.

  26. Sapla samanı karıştırma. Biz diyoruzki ufakça tokandır yani dokundur. Onun haricinde vetteli öldür yada sakatla demiyoruz crash. Grosjeanla maldonado ona buna toslarken nerdeydi senin gururun? gururunu yesinler senin.

  27. Di Resta bey kardeşim… Japonya yarışını bekle; şayet ALonso o yarışı kazanır yada yüksek puan alarak bitirirse şampiyondur.Şampiyonluğu kaçırdığı senelerde Japonya da başarısızlık var.O şansozlık bir dönerse şampiyonluk gelir.

  28. 2010-2011 Sezonu şampiyonuda Trabzonspor (diyor Galatasaraylılar)

  29. Birisi çıksın şuna sorsun o zaman 2005 ve 2006'daki kazandığı şampiyonluklarıda açıklasın açıklasın ki karın ağrısı olmadığını anlayalım.Pes artık ya ulu orta böyle şeyler söyleyip basına nasıl malzeme oluyorlar anlamış değilim.Heleki böyle uluslararası deneyimi olan insanlar.

  30. Öyle diyorsan şu 2008 pilotlar şampiyonluğu kupasınıda Morenello ya göndermen gerekiyor… Tabii yerse..

  31. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    İspanya sonuçları çıkarılmış. Sıralama değişmiş. Hesaplamada bir yanlışlık olmuş olabilir.

  32. burak evmez avatarı

    Red bull bu sene de şampiyonluğu almak için ağlıyor ama kolay değil.

  33. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Seni kim takar be di resta sanamı koskoca fia yı bıraktık senin kim şampiyon demenemi kaldı bu formula 1.Kendini vettel ve hamilton ile kıyaslıyorsun ama sen bu demeci verdiğin için bu seviyeye gelemiyorsun aynı alonso gibi çok konuşursan sonuç bu olur

  34. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Bu iyiydi.Güzel espiri. 🙂

  35. Konu dışı
    Sn site yönetimi Tahmin Oyununda İspanya Gp sonucunda 12 puan almama rağmen toplam sonucuma eklenmemiş.Özel bir durum varsada bir cevap bekliyorum.Saygılar

  36. Duygusal? Evet belki duygusal olarak nitelendirilebilirim ama bunun duygusallıkla ilgisi yok bence. O zaman Barcelona'yla rakip olan tüm takımlar maçın başında bir yedek oyuncuyla başlar ilk fırsatta Messi'yi sakatlar daha sonra da as oyuncuyu takıma katarak maça kendi as kadrosuyla devam ederken Messi'yi oyun dışı yapmış olur. Bu şekilde belki maçı kazanabilirsin. Ama peki ya Onur, Gurur? Bence bunların bir değeri olabilmeli…

  37. Arkadaşı dışarı alalım….

  38. Ben duygusal bir adam değilim zafere giden her yol mübah, sen fazla temiz kalmışsin 🙂 🙂 🙂

  39. Alternatif manşet : Di Resta Ferrari'ye göz kırptı 🙂

  40. Lewis Hamilton'ı da içine katarak Di Resta: "Bakınca, onlar benden daha şanslıydı. (Vettel), benden önbce (F1'de) olmamalıydı"

    Yarası belli yapacak bir şey yok 🙂

    Tarih gerçekleri yazar Tarih en genç şampiyonları yazar. Tarif Fernando gibi bir pilotun elinden son yarışlarda şampiyonluk alanları yazar her zaman için bu böyledir. Tarih Renault F1 Team ile 2005 sezonun da en genç şampiyon olan Pilotmuz Alonsoyu nasıl yazdıysa bu gün de Vetteli yazıyor… Her pilot kendi şansını kendisi yaratır.

    Şansını kaybettin 2013 Mclaren koltuğuna oturmalıydın ama Mclaren yeterli görmedi seni 🙂

  41. Yavrum be helal olsun gerçekten de. İşte yarışmak budur şampiyon olmak için başka pilotların rakibine çarpması temennisinde bulunmaktır yarışmak…

  42. Arkanda Micheal Schumacher'ın referansı olmayinca böyle oluyor Di Resta. Senin yapacağın tek şey yine şampiyonluk mücadelesi ortada olunca Vettel'e çarp kafi. Seni Sene'ye ferrari'ye 2. pilot yapalım performansinda iyi. Massa yine saçmalamaya başlarsa en iyi alternatif sensin. Güzel açıklamalar olmuş ama ya vettel tekrar hırslanırsa ne olacak? vettel'in önünde olursan lastiğinde bittiyse üstüne kır, vettel senin önünde olursa zorla hatta fazla savunma yaparsa tokandır arabanın ucunu. Böyle yaparsan senin için ferrari 2. pilotluğu hayırlı uğurlu olsun diyorum şimdiden. Massa ne yapsin yapsin f138'i şampiyon yapsin yoksa hadi by by güzel kardeşim der ferrari.

  43. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Massa ortadan da yarılsa o yarışı kazanamazdı, heleki arkasında benzin hortumu takılıyken… :))

  44. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Seni kim ne yapsın ??

  45. Benim için de 2008 Singapur 'un galibi Felipe Massa 'dır.

  46. Bir ferrari fanı alonso hayranı olarak

    alonso pilot ve mücadele olarak sampiyonlugu hak etii
    Takım olarak cok gerilerde kaldılar

    biz ona gönüllerin sampiyonu desek cok daha dogru olmaz mı?

  47. Benim için de 2005 şampiyonu Zsolt Baumgartner. Ne yapacağız şimdi. Ha dostum? Ha? Yaa hakikatler ortada.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir