Raikkonen: "Monaco'da Sıralamaya Odaklanmalıyız"

yazar:

kategori:

Fin pilot, şu anda şampiyonayı 2. olarak götürüyor. Şimdiye kadar sadece 1 defa podyumdan uzak kalmasına rağmen Raikkonen, henüz pol pozisyon elde edemedi.

Raikkonen: “Sıralamaya odaklanmalıyız. Yarışması zor bir yer; çok dar ve geçiş neredeyse imkânsız. 2009’da Rubens’in (Barrichello) arkasında takılıp kalmıştım; KERS vardı ama öyle geçemiyorsunuz”

“Lastiklerin nasıl performans göstereceğini görmemiz gerek. İyi stratejiler bulunabilir ama yine de en önemli şey, sıralamayı iyi bitirmek. Aracın Monaco’da ne kadar iyi olacağını bilemezsiniz; karakteristiğini simüle edemezsiniz. Diğer pistlere benzemez. E21’in her yerde hızlı olduğunu söyleyebiliriz; bu yüzden umarım orada da hızlıdır”

Lotus pilotu, Monaco’da takımın hata yapmaması gerektiğini de belirtti. Hatırlandığı üzere geçen sene direksiyon sorunu, Raikkonen’in sıkıntı yaşamasına neden olmuştu.

Raikkonen: “Geçen seferki gibi hatalar yapamayız. O hafta sonu oğru yapmadığımız şeyler olmuştu ki o yüzden sıkıntı yaşamıştık. Bazen işler öyle olur ama önemli olan, aynı hatayı tekrarlamamaktır.”

Fin pilot, bu sene Monte Carlo’da galibiyetinin, 2005’te McLaren ile kazandığı kadar özel olacağını ifade etti.

Raikkonen: “Önceden sadece bir defa işler yolunda gitmişti. Kazanmakla, gerçekten en harika duyguları tecrübe ediyorsunuz. 2005’teki galibiyetim, en çok hatırladığımdı ki bu seneki de aynı özellikte olacak.”

“Çok dar ve kıvrımlı bir pist. Her bir metrede ilaveten keskin ve odaklanmış olmalısınız. Size çok hoış duygular sağlıyor; Monaco’da hızlı bir tur. Bu yüzden, orada gerçekten keyif almak için önde olmalısınız”

Yorumlar

  1. Senin kaç nickin var hajım?

  2. Raikkonen06  avatarı

    Bakıyorumda bazıları çok erken konuşmaya başlamışlar kahinler çoğalmaya başlamış biraz dikkatli atın bari burası F1 ne olacağı bilinmez bir bakmışsınız favori pilotunuz yarış dışı kalmış bir bakmışsınız yağmur yağmış bir bakmışsınız Kimi yarışı kazanmış :))

  3. monakoda sıralamayı kazanan banko yarışı alır……………………Şalu

  4. Spikerin Kimi Raikkonen what can you do dedigini dün gibi hatırlıyorum

  5. "iskandinav"

  6. konuyla alakasız ama bir iskandivan ülkesinde misin?

  7. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Monaco'da araba faktöründen ziyade %90 pilot yeteneği belirleyecek sıralama ve yarış sonucunu.
    Kimin pilotajı en iyi ise o yarışı kazanacak.Zevkli bir yarış izleyeceğimize eminim.

  8. Lotus Renault için önemli yarışlardan biri. Umarım iyi sonuçlar elde edebiliriz. Takım buraya yeni bir ön kanat yeni bir arka kanat ve zemin güncellemesi ile gelecek bunlar heyecan ve umut verici. E20 sıkı ve bazı sorunları olan paketti maalesef E21 ise E20 nin tamamen geliştirilmiş hali buradan yola çıkarak geçen seneki sorunları yaşamamamız dileğimle. Çekiş isteyen bir pist Renault motorunun sevdiği bir pist.

    2010 Monaco benim için çok özeldi.

    Son olarak da bu tekniği paylaşayım o zaman benim çok hoşuma gitmişti.

  9. aynen.bu pistten ne puan çıkarırsa kimi-lotus için kardır.burada zayıf kalacaklar.sıralama ağırlıklı ayar yapmak bu pist için mantıklı lastikleride diğer yarışlardaki gibi ölçülü değil uçlarda kullanmak mantıklı olabilir.geçişe uygun yer tünel çıkışı ordada sorun olmaz tünel ve çıkışı lotusa uygun oradada geçilmesi zor.
    bu arada tahmin oyunu ne oldu ispanya gp biteli 1 hafta oldu puanlar güncellenmemiş !

  10. Gecen sene çok zor olmuştu burası.Raikkonenin direksiyon ve lotusun süper yumuşak lastikleri ısıtamaması bütün yarış iğrenc geçmişti.umarım bu sene herşey yolunda gider Raikkonenin daha agresif sürmesi lazım bu hafta sıralamada.

  11. Engin Hamilton avatarı
    Engin Hamilton

    Hamilton pole u alirsa yarisi gøturur, Rosberg alirsa pole u ancak podyum gørur 🙂

  12. Geçen sene direksiyonda ki sıkıntı en çok bu yarışta kendini belli etmişti. Hatta bir seansı komple kaçırmıştık. Umarım bu sezon herşeyi bir araya getirebileceğimiz bir sıralama geçirebiliriz. İlk çizgiden kalkmayı başarabilirsek yada en azından ikinci çizgi bu pistte galibiyet almamıza yardımcı olacaktır. Lotus belki de lastik korumaktan için feragat ettiği sıralama hızını bu pist için istisna olarak vazgeçerse galibiyet neden olmasın…

  13. Mercedes ve Redbull sıralamarda ilk 3'ü kapatır muhtemelen. Yarışta podyumda olursak büyük başarı Raikkonen için.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir