Di Resta: "Yarışlar Direksiyonda iken de Heyecanlı"

yazar:

kategori:

Pirelli’nin çabuk bozulan hamurları ile ilgili uzun süredir devam eden tartışmaların arasında Di Resta: “Önde sıkıcı olabilir ama pozisyon mücadelesi içinde yarışın bütününde sıkıcı değil.”

“Geçen yarışın son 11 turuna kadar bile sıra mücadelesi yapıyorduk. Çünkü 4 pitstop stratejisinde olduğumuzu, 3 pitstop yapan bazılarını geçmemiz gerektiğini biliyorduk. Bu, büyük bir şey”

“Bir yarış içinde işlerin değişmesi ve aşınmanın daha iyi olması güzel bir şey”

“Bazı haftasonlarında Cuma günleri, çok pitstop yapacağınızdan korkarsınız ama Pazar günü olunca mühendislerin bazı şeyleri hallettiklerini görürsünüz.”

İskoç pilot, yarışı düşünerek bazen sıralama performansından feragat ettiklerini belirtti; bu durumun Pazar günleri daha heyecanlı hale getirdiğini ekledi.

Di Resta: “Yarış performansı arıyoruz. Çünkü aracımızın sıralamada ilk iki sıra için mücadele edemeyeceğini biliyoruz.”

“Zaten geride başlıyorsun; bu yüzden (sıralama ilk sırayı) düşünmeden yarışa odaklanıyor, sonlarda (öndekiler) sıkıntı yaşadıklarında onlara meydan okumaya bakıyorsunuz”

“İşte bu da yarışları sürekli heyecanlı olmasını sağlıyor. Lastik saklama ihtimalin olduğunda bile nerede olacağını bilemiyorsun”

 


Yorumlar

  1. Bugün baktım Di resta twitterda Alonso'yu takip ediyor Alonso onu takip etmiyor. Demekki Alonso ile ara biraz limoni alonsoyla arayı düzeltmeden ferrariye gelemez, alo biraz yumuşasın Sene'ye belki gelir.

  2. Di resta sende ferrari'ye geçecek uyaniklik var. Helal olsun gözlerinden öpüyorum. Hem fia'yi kayırıyor, hem pirelliyi kayırıyor hemde red bulla dokunduruyor. Böyle politik pilotlar kolay yetismez hemen ön protokol yapalım ferrariye geçiş konusunda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir