Mercedes, FIA'nın Lastik Açıklamasıyla Hayal Kırıklığına Uğramadı

yazar:

kategori:

Kanada GP ile birlikte kullanılacak yeni lastikler için FIA, değişikliklerin sadece güvenlik kapsamında yapılabileceğini açıkladı; yani Pirelli, pitstop sayısının ve lastik bozulmalarının azaltılması üzerine bir değişiklik yapamayacak.

Beklenenden daha az değişiklik yapılması nedeniyle hayal kırıklığı yaşayıp yaşamadıkları sorusuna Wolff: “Lastiklerle sıkıntı yaşıyorsanız, açıkçası biz yaşıyoruz, sizin lehinize FIA’nın kuralları değiştirmesini beklemezsiniz.”

“İşte bu yüzden Lotus ve Ferrari, lastiklerin değişmesini istemiyor.”

“Kritin mesele, güvenlik. Lastiklerin parçalandığını gördük ve hiçbirimiz, güvenlik sorunu çıkmasını istemez.”

“Lastikler yeteri kadar güvenli olduğu sürece, lastikleri çalıştıracak bir araç yapmamız gerektiğini söyleyecek kadar da sportmenim. Endişem, güvenlik üzerinedir.”

Wolff ayrıca arka lastiklerde birçok pilotun sıkıntı yaşadığını -mesela Bahreyn’de Lewis Hamilton gibi- dolayısıyla Pirelli’nin o analda bir şeyler yapabileceğini belirtti.

Wolff: “Pirelli’nin esas amacı, lastiklerini tanıtmak. Bu tanıtımın bir parçaıs performans, bir parçası da güvenlik.”

“Pirelli’nin, artık lastik parçalanmalarının olmamasını sağlamayı istediğini düşünüyorum. Biz de bunu istiyoruz; bir takıma veya bir başkasına yardım etmeyi değil.”

 


Yorumlar

  1. Güvenliği tehdit etmediği sürece değişimi seyredenlerde istemiyor.Mercedes gibi bir takımsan ve tek tur da diğerlerinden 0,5 sn hızlıysan performanslı lastik aşınmasında sende Lotus ve Ferrari ye yakın bir kullanımı yakalamalısın.Biz takımımızı bu şekilde seviyoruz… yani; ağlayan değil üreten olarak bekliyoruz.RedBull istediği performansı yakalayamayınca ağlamak ve tehdit naralarıyla dolaşıyor .Avrupa da başarı demek her zaman birinci olamak dan öte dir vebir sürekliliği kapsar.Sürekli olarak ön tarafı zorlamak ve belli bir performans yanında arada kazanmakda bir başarıdır.

  2. helal olsun Wolf'a. Harbi sportmence konuşmuş.

  3. Bu adam Schumi döneminde olsaydı bence durum farklı olurdu. Pozitif yönde yani.

  4. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Mercedes'de Wolf'dan başka konuşan yok.. Bu adamı gördükten sonra Haug'un ne kadar az konuştuğunu anlamış oldum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir