Williams: "Bottas Gelecekte Şampiyon Olacak"

yazar:

kategori:

Sezonun başından beri tek bir puan bile kazanamayan Bottas hakkında konuşan Williams: “O harika biri. Sakin ve sabırlı. Tipik bir Fin.”

“Bence elimizde kesinlikle şampiyon olacak birisi var. Sadece ona yeteneğini kanıtlayabileceği aracı veremedik.”

Takımın 2013 aracı FW35 Pastor Maldonado ve Valtteri Bottas’ın puan alabilmelerini sağlayabilecek hızda değil. Geçtiğimiz yıl takım 43 puan toplamış ve Maldonado İspanya’da kazanmıştı.

Geçtiğimiz haftaki yarışta takım Caterham’dan Charles Pic ile yarışıyordu.

Bunlara rağmen Williams çaylak pilotunun başardıklarıyla mutlu olduklarını düşünüyor.

“Çok iyi iş başardı. Her yarışını bitirdi, harika geçişler yaparak pozisyon kazandı ve takımın aracı geliştirebilmesi için güçlü dönütler verebiliyor.”

Williams aracın sorunlarının kolayca çözülemeyeceğini kabul ediyor. Takım ilk 10’a girebilmek için biraz zaman geçmesi gerekiyor.

“Malezya’da aracın sorununu bulduğumuzda bunun kolayca çözülemeyecek türden olduğunu farkettik. Avrupa yarışlarına girince yeni bir başlangıç yapabilme umudumuz yok. Sıralamalarda düzenli olarak üçüncü seansa kalabilme yolunda uzun zamana ihtiyacımız var.”

Williams araçları Monaco’da her zaman iyi performans göstermiştir, Bottas ve Maldonado puansız gidişata son verebilirler.


Yorumlar

  1. haberi okudum gülmekten karnıma ağrılar girdi bottas dünya şampiyonu olacak

    heralde rüyasında……………………………………………………….Şalu

  2. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Geçen senede Maldonado için böyle diyorlardı 🙂

  3. aynı şeyleri senna yapsa cesaret olur, montoya yapsa amatörlük olur. f1 de işler böyle, pilotuna göre değerlendirme had safhada.
    montoya hakkında düşündüklerime gelirsem bazen gerçekten amatörce hatalar yapardı. cesaret biraz daha farklı bi konumda kalmış oluyor.

  4. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Cesaretin gücü ne zamandan beri,amatörlüklerle bağdaşır oldu?

  5. Açıkçası son 10 yılda dünya şampiyonu olmuş Vettel, Hamilton, Button, Alonso ve Raikkonen'e baktığımızda Formula 1'e girdiklerinden itibaren yeterince dikkat çekmişlerdi ve hepsinde şampiyon olabilecek kapasite fazlasıyla görülüyordu. Bu isimlere ek Montoya ve Kubica da çok göze batmıştı, Kubica yaşadığı talihsiz olayla gitti, Montoya ise yaptığı amatörlüklerle. Şimdiki gride baktığımızda ise bu pilotlar kadar ışık saçabilen bir isim yok. Di resta ve Hulkenberg belki bir nebze öndeler ama onlar da kötünün iyisi oldukları için göze batıyolar.

    Bu durum üzücü çünkü bundan 10 yıl sonraki grid Vettel ve Hamilton dışında bu kadar kaliteli olmayacaktır.

  6. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Sanmıyorum 🙂

    Eğer Olursa Bile Williams İle Olmayacak 🙂

  7. Williams Renault FW35 maalesef sorunlu doğru ben arabanın temelinde sorunlar olduğunu düşünüyorum. Lansmanı en geç yapan takımdı bunun nedeni de sorunu düzeltmekti bir nebze Fw34 ile testlere devam edildi veriler karşılaştırıldı rüzgar tüneli ile ama beklenen sonuca yine ulaşamadılar. İki farklı burun kombinasyonu denediler sonunda basamaklı burnu ortadan kaldıran panelli burunu kullandılar ama halen tam verimli çalışmıyor F1 aracının en önemli kısmı burun ve ön kanattır arabanın diğer yerlerine hayat verir coanda etkisi yaratan egzoz sisteminde değişikliğe gidildi ki buda olumsuz etkiledi oysa takım Fw35 i coanda etkisi yaratan egzoz etrafında tasarlamıştı. Kısacası bu sezonda boşa gitti oysa Renault birlikteliği ile umut verici başlamışlardı 2012 sezonuna.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir