Toro Rosso'nun Renault Anlaşması Açıklanmak Üzere

yazar:

kategori:

Toro Rosso şu anda Ferrari motoru kullanıyor ancak takımın gelecek sene Renault motoru kullanmak istediği biliniyor. Sport Bild’e göre bu açıklama çok yakın bir zamanda açıklanacak.

Ralf Bach “Monaco GP hafta sonunda anlaşma açıklanacak.” dedi.

Fransa’nın RMC Sport ajansı, Renault’dan Carlos Tavares’in Monaco hafta sonunda yarışı ziyaret edeceğini belirtti.

 


Yorumlar

“Toro Rosso'nun Renault Anlaşması Açıklanmak Üzere” için 15 yanıt

  1. Kesinlikle Hocam Matematik asla yalan söylemez bunu sezon sonunda V8 lere vede ederken de görürüz.

  2. EBD!ye en uyumu renault demişsiniz ama bildiğim kadaryla EBD sistemini zaten renault mühendisleri buldu galiba. yani zaten sizin icat ettiğiniz bi sistemi Ferrari daha uyumlu kullansa o zaman sorun olurdu.

    Neyse anlamsız bi tartışmaya gidiyoruz

    iyi günler

  3. tamam kardeşim

  4. Güzel istatistik çekiş.:)

    Sonuçta matematik yalan söylemez.

  5. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Madem motorun etkisi yok yelken takıp gezdirin araçlarınızı

  6. F1 Araçlarını hiç bir zaman motordan ibaret olduğunu görmedim Ama şunu'da bilirim ki F1 araçlarının kalbidir. Bir yorum yazmışsın bende cevabını verdim ister kabullenirsin ister kabullenmezsin senin bileceğin bir iş. Haklısın en az pay Renault motorunun dur ki ondan dolayı bir çok yasaklamalar sınırlamalar getirdiler. EBD Sistemine en uyumlu motor Renault'du. Neweyin de dediği gibi başarı Pilot,şasi ve Motor kombinasyonu ile gelir. Aldık geliştirme izni doğrudur ama 3 kez değil alırken de diğerlerinden izin alındı sorun olmadı. Ferrari de 2010 yılında aldı motorda değişiklik yapmak için gayet normal yani.

    Arka sıralar pek önemli değil benim için. Williams Cosworth motoru kullandı da neler oldu gördük. Saygılar.

  7. F1 araclarıının sadece motordan ibaret görürseniz istatistikler renaultu yüceltir tabii. ama bana göre alınan şampiyonluklardan en az pay renault motorunundur. son 3 yılda 30 kez özel izin alınıp güç yükseltilmesi yapılan renault motorunu Ferrari ve Mercedesle kıyaslarken biraz daha düşünün.

    redbullun şu aerosuna Cosworth tak bence yine şampiyonluk gelirdi.
    ayrıca önümüzde Cosworthdan renault motoruna gecen bir Caterham var.
    Sonuç: Cosworth motoru kullanan Marussianın gerisinde

    Yani renaultun o kadar etkili olamadı

  8. Tabi zevkle anlatırım Yaptığım yorumun içerisinden (Alıntı) )Bu gün genel olarak baktığımız da İstatistik anlamında Renault V8 güç ünitesi diğerlerinin çok çok üstünde.) Ne demişim İstatistik anlamın da ''ÇOK' '' ÇOK'' üstünde demişim demi. Somut bilgilerim var evet Renault V8 Güç Ünitesi 2006 Markalar ve Pilotlar dünya şampiyonluğu. 2010-2011-2012 markalar ve pilotlar dünya şampiyonluğu Toplam şampiyonluk=8
    Ferrari V8 güç ünitesi 2007 Markalar ve pilotlar 2008 Markalar dünya şampiyonluğu
    Toplam şampiyonluk=3
    Mercedes V8 Güç ünitesi 2008 Pilotlar 2009 Markalar ve Pilotlar dünya şampiyonluğu
    Toplam şampiyonluk=3

    Ne oldu İstatistik olarak ? Alınan Polleri alınan zaferleri saymıyorum daha. Ben İstatistik dedim hepsi bu. Teknik olarak da dersen ondada her motorun kendine has özelliği olduğu için çok çok üstün yönleri var.

  9. Renault V8 güç ünitesin diğerlerinin nasıl ''ÇOK ÇOK'' üstünde oluyor.

    Bu kadar emın konustugunuza göre gayet somut bilgilkeriniz var demektir. Bi anlatın da biz de bilelim bu '' ÇOK ÇOK'' üstünlüğü

  10. Şimdiden hayırlı olsun ne diyelim Turbo motorları şasi üzerinde test edip geliştirmek hayati derecede önemli olacak.

    Toro Rosso'nun Renault motorunu tercih etmesini anlıyorum kardeş takımı Red Bull Renault ile teknik olarak daha yakın olabilmek için doğru seçim. Gerek vites kutusu gerek aktarma organları bunlar hemen hemen aynı olacaktır buda her iki takıma ve motor üreticisine avantaj kazandırır.

    Gelsin artık Turbo motorlar sabırsızlıkla bekliyorum V10 güç ünitelerinden V8 e geçildiğinde bilinmeyen bir çok şey vardı onun getirdiği heyecan muhteşemdi kimin ne yapacağı bilinmiyordu testler de herkes farklı konuşuyordu. Fernando en güçlü V8 in Honda ve Ferrari de olduğunu söylemişti. Oysa her iki klasmanda da şampiyonluğu kazanmıştık V8 güç ünitesi ile ilk yarışı kazanan ve şampiyon olan Renault buda gurur verici. Bu gün genel olarak baktığımız da İstatistik anlamında Renault V8 güç ünitesi diğerlerinin çok çok üstünde. Bu başarının Turbo motorlarda da devam etmesi dileğimle.

  11. Çok daha basit bir açıklaması var…

    Red Bull ve Toro Rosso ayrı dizayn ekiplerine sahip bir kaç seneden beri. Eskiden takım Red Bull'un eski şasilerini kullanıyordu, doğrudur. Ancak şu an kendi arabalarını tasarlamak zorundalar. Tabi kardeş 2 takım hala birbirine destek veriyordur.

    2014 senesinde 2 aracın dizaynını benzer bir şekilde yaparlar, Red Bull önlerde olurken, puan savaşı veren orta sıralar takımı Toro Rosso da tamamen yeni Renault motorlarını test etmekle uğraşır.

  12. sadece motorla samp. olunmadı. redbull 3 sezondada en iyi araclardan birini yaptı.

  13. 3 takımlar, 3 pilotlar şampiyonluğu:)

  14. en pahalı ve güçsüz motoru satın almak ne kadar mantıklı olacak orası meçhul 🙂

  15. ben reno'cu olarak ne lan bu tüm takımlara motor verecek nerdeyse . ben rekabet isterim honda.bmw.toyata vb..
    artık f1'rin ismini de, f1renault yapalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir