Alonso Monaco'da Zafer İçin Mercedes'i İşaret Ediyor

yazar:

kategori:

Alman ekibi bu sene sıralamalarda 3 defa pole kazanmasına rağmen üçüncülükten daha iyi yarış sonucu elde edemedi. Mercedes’in Monaco’da pole kazanması halinde yarışta avantajlı olması bekleniyor.

Alonso “Mercedes güçlü olacaktır. Son 3 yarışta pole pozisyonunu kazandılar ve onların yine çok güçlü olmalarını bekliyorum.”

“Geçen sene grid cezası almadan önce Michael ile pole pozisyonunu kazanmışlardı.”

“Burada geçişin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Bu yüzden pole pozisyonunu kazanırlarsa favori olurlar.” dedi.

Alonso, şampiyonadaki rakiplerini geçmesi halinde Mercedes’in kendi önünde olmasını dert etmeyeceğini söyledi.

Alonso “Asıl hedefimizi unutmayacağız, o da şampiyonluk.”

“Şu anda Vettel ve Raikkonen bizim önümüzde yer alıyor. Mercedes yarışı kazanırsa biz diğerlerinin önünde yarışı tamamlamaya çalışmalıyız.” 

“Şampiyon olmak istiyoruz ancak Monaco da özel bir yarış. Şampiyonanın en önemli yarışı. Burada 3 farklı takımla kazanan ilk sürücü olabilirim. Bu da benim için iyi bir motivasyon.” dedi.

Alonso’nun burada 2007’den beri galibiyeti bulunmuyor.

 


Yorumlar

  1. Mercedes in kazanmasını ben çok isterim çünkü benim taraftarı olduğıum takımdır.Lastiklerini iyi kullanamayıp sadece pole alarak bu işi yapamayacakları konusunda sıkıntılarım var.Yeterli performans yakalayamazsan arkandaki lastiklerini iyi kullanan ve hızlı araçlar arkana yapışık vaziyette yanında olacaklar ve en erken pite girenler tarumar olacak.Yağmur olurmu bilemem çünkü Monako yarışlarını yağış ve SC çok aşırı etkiliyor.Geçiş zor çünkü; Barcelona da dahi Mercedes araçları start sonrasında zor geçildiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir