Force India, Pirelli Değişikliklerine Ayak Diretiyor

yazar:

kategori:

Takımlarla FIa arasında, lastiklerde nelerin dğeişebileceği üzerine yapılan görüşmelerin ardından Pirelli, Kanada GP itibariyle arka lastiklerde ufak düzenlemeler yapılabileceğini umuyor.

FIA da güvenlik tedbirleriyle yapılacak bu değişikliklerden (arka lastiklerdeki çelik kuşak yerine geçen sene kullanılan hafif lifli kevlar koyulacak) memnun kalsa da Force India, görünen o ki mevcut durumun devam etmesini istiyor.

Anlaşılan o ki Lotus, Ferrari ve Force India, yapılacak işlemlerle ilgili endişelerini dile getirdi; bunlardan Force India, özellikle yeni durumdan memnun olmadığını ifade etti.

Force India, yapılacak değişikliklerin, şimndiye kadar ortaya koydukları güçlü performansa etki edeceğinden çekiniyor.

Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery: “Herkesin desteklediği ve herkes için adil olan bir çözüm adına çalışıyoruz”

Arka lastiklerdeki kuşak malzemesinin değişimi, hamurların çalışma sıcaklıklarını 10 dereceye kadar düşürecek. Böylelikle, lastiklerini aşırı ısıtmaktan sıkıntı çeken Mercedes gibi takımlar fayda sağlayacak.

Ama diğer taraftan, ön lastiklerinden yeterli performans alamayan Red Bull gibi takımlar, bu değişikliklerden çok yarar elde edemeyecek.

Pirelli şu anda sadece arka lastiklerde düzenleme yapmayı planlıyor; takımların her birlikte onay vermedikçe ön lastiklere dokunmayacak.


Yorumlar

  1. Ama diğer taraftan, ön lastiklerinden yeterli performans alamayan Red Bull gibi takımlar, bu değişikliklerden çok yarar elde edemeyecek.

    Burada bahsettiğinin tam tersi belirtilmiş. Hatırlatayım dedim 😉

  2. redbul 2013 testlerini baska bir markanin lastigi ile yapti galiba.pirelliye bu lastikleri yapmaini istediler onlarda yappti. herhaldde 60-70 tur dayanacak lastik yapacak kapasitesi y teknolojiye sahip olduklari kanisindayim.butun takimlar araclarini bu lastige gore taarladilar galiba imdi tekrardan degisiklige gidilecek??

  3. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    RedBull'u Durdurmaya Çalışıyorlar Diyorsun Ama RedBull'u Buraya Getirende Şuanda İstemediğin Değişikliklerdi. 🙂

  4. Degismesini istemek değil değişmesini beklemeniz mantıklı değil bence istemesi anormal diye bir şey demedim farkındaysan 🙂

  5. Ne bekliyordun ki herkesin el ele verip Redbull a yardım etmesini mi? Formula 1 in kuralı budur. İyi takım daima durdurulmuştur bu Ferrari de olsa böyle McLaren de olsa böyle. Kim size sezon başında lastiklere uymayan araç yapın dedi ki bir kere o yüzden takimlardan anormal bir şey beklemeni doğru bulmuyorum.

  6. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Redd. lastiklerin değişmesini istediğinde herhangi bir abest durum yok ama, diğer takımlar istemediğinde abest bir durum var öylemi ?

    Dostum senin düşüncelerin başlı başına abest 🙂

  7. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Yani redbull'un başarısını durdurmak için tüm takımlar canla başla cabalıyor.3 Yıldır Pirelli iyi bilgi topladı EBD Esnek kanat olmadı dursa dursa lastiklerle durur bunlar dediler.Daha öncede demiştim yakında redbull tekerleksiz yarışıcak kuralı çıkarsa şaşırmayın demiştim durum oraya geldi 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir