Alonso % 100 Zorlamamış

yazar:

kategori:

Her iki seansı Mercedes pilotu Nico Rosberg ilk sırada tamamlarken Alonso ilk antrenmanlarda 2., 2. antrenmanlarda ise 3. sırada yer aldı.

Alonso “Monaco’da sürüş her zaman güzeldir. Ancak burası çok fazla zorlayıcı bir pist. Diğer pistlere oranla piste alışmanız için çok fazla sürüş yapmanız gerekiyor. Bu sayede bu özel yarışa alışıyorsunuz. Bugünkü programımızı tam anlamıyla yaptığımız için memnunum. Burada her şey olabileceği için her zaman bu şekilde programınızı tamamlayamıyorsunuz.”

“Hislerimiz olumlu ve bugün hiç sorun yaşamamış olsak da henüz genel sıralama hakkında açık bir fikrimiz yok. Tüm rakiplerimizin nerelerde olduğunu görmek için biraz daha beklememiz lazım. Çünkü burada cumartesi gününe kadar kimse % 100 zorlamaz. Bariyerler çok büyük tehdit unsurları bu yüzden ilk antrenman seanslarında risk almak gereksiz.”

“Lastik kıyaslaması için çok fazla zamanımız olmadı. Tek bir defa kıyaslama yaptık ve bir sürprizle karşılaşmadık. Süper yumuşajlar biraz hızlı ancak daha fazla aşınıyor. Artık bize verilen zamanda verileri analiz edip sıralamalarla yarış için en iyi stratejiyi bulmaya çalışacağız.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Monza da sanırsam 3. veya 4. iken motor patlamıştı ki arkasında hızlı bir Massa vardı. Suzuka da Schumacher pitlerin ardından rahat bir galibiyete giderken motor patlattı üstelik sezonun sondan bir önce ki yarışı olduğu için telafi etme şansıda olmadı, maalesef farkı lehine 2 puana çıkaracakken 10 puan fark oluştu Alo ile arasında yani 12 puanlık bir kayıp ve sezonun sondan bir önceki yarışı ve sen bunu monza ile kıyaslıyorsun.. O tarz şansızlıklar sanki sezon içerisin de hiç Schumacher in başına gelmemiş gibi Monza yı öne sürmen komik.

  2. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    2006 Monza ?

  3. 2006 Suzuka yı hatırlatırım.

  4. 07.MEHMET.FERRARİ.(ŞEHZADE MUSTAFA] avatarı
    07.MEHMET.FERRARİ.(ŞEHZADE MUSTAFA]

    Herkese selamlar.uzun zamandan beri yazmıyor dum bu sene biz şampiyon olucaz gerisi hikaye

  5. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Ya işte medya ve Red Bull Alonso'yu başarısız göstermekte o kadar iyi ki.Alonso'nun boş bir pilot olduğu izlenimini alıyor herkes.Bu adam yenilmez Schumi'yi yendi 2006'da.2007'de takım onu tutmadığı halde mücadele etti.Hemen her sene işin içine karışıyor.En hızlı olmadığı halde hemde.Eğer bu yarışta da pist üzerinde yenerse Vetteli hala daha Red Bull'dan en iyiyiz lafları gelirse üzülürüm.Hani bazı arkadaşlar diyo ya klasmanda hem Red Bull hem de Vettel birinci diye.

  6. dostum alonso boşuna yırtınmıyor bana en hızlı aracı vermenize gerek yok diye.eşit olsun yeterde artar bile .bak bir tık geride olmasına rağmen bile kök söktürmeye başladı.dediğin gibi eğer o iki yarıştaki olaylar olmasa onlardada yenecekti.bahreynden çokca umutlu değildim ama malezyada kesin alırdı yarışı.

  7. Podyum görmek imkansız biraz saçma olmadı mı sence de? Alonso rahatça ilk 3 biter.

  8. Demek ki bu yıl araç gerçekten iyi. 😀

  9. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Arkadaşlar ister bana katılın ister katılmayın.Alonso mücadeleye dahil olduğu üç yarışta da Vetteli yendi.Bu bir rastlantı mı değil mi bilemem.5 yarıştan 2sinde sorun yaşadı.Ki Vettelin de Multi 21 olayını falan sayarsak.Alonso bir iki yarışa öne geçer gibi gözüküyor.Red Bull pek sevinmesin,çünkü Alonso geliyor..

  10. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    Sitede son 2-3 gündür oldukça yoğun ve güzel tartışmalar oluyor. Bu esnada seni göremedik. Sende tık yoktu anlayacağın. Alonso haberi dışındaki konularda da seni görmek isterik 😉

    Bu cevaptan mı bahsediyorsun?.
    Gördüm.Vaktim kısıtlı biraz da internetin azizliği var.Diğer konularla ilgilenemiyorum biraz da istemiyorum.Karmaşık bir durum yani.Hoşgeldin denilecek kadar ara vermiyorum öte yandan 7/24 burada da değilim.

  11. ne stratejisi, pole mükün olan en yakın olup, ilk bölümü mümkün olduğunca uzun tutmak, yada ilk turlarda sıra kaybedersen daha erken pit stop yapıp artık şansına,,,,gereksiz bir Monaco pisti işte, burda lastiğin bitse bile kim seni geçecek ki, ama şu bir gerçek bayağı bir lastik parçalanacak lastik esnasında bu kaçınılmaz

  12. :))) Hoşgeldin. Geçen sana yazdığım cevabı gördüğünü umuyorum. Bekleriz 😉

  13. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alonso sıralamalar hakkında bir fikir edinmek veya rakiplerin nerede olduğunu anlamak için bu antrenmanlara bakmamak lazım çünkü kimse %100 zorlamaz diyor.Bariyer riskini ilk günden kimse almak istemez diyor.

    Burada kişisel bir durum değil aksine pistin durumuyla ilgili bir genelleme sözkonusudur.Filan pilot zorlamış, diğeri bitaraflarını yırtmış, ötekisi hiç kasmamış, birisi %110 verirmişmiş diye bir şey yok isim de yok.

  14. Çünkü burada cumartesi gününe kadar kimse % 100 zorlamaz.

    İşin özü bu, demek ki Rosberg de zormamamış? Alonso genelde önlerde olamadığı sıralamaların ardından %110 zorladığını söylüyor.

  15. Bence hamilton yarışı kazanır.Ferrarinin monacoda bu hafta podyum görmesi imkansız.Hamilton mercedesin hızını iyi değerlerndirir ve yarışı kazanır.%100 eminim.

  16. inşallah her sey yolonda olur ilk 3 de olsa bile yeter kalkısta bir sıra kazansa pitte bir sıra daha yarıs kazanılır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir