Pirelli Formula 1'den Çekilme Tehdidinde Bulunuyor

yazar:

kategori:

Pirelli ile takımlar arasındaki görüşmeler son haftalarda durakladı ve Pirelli, gelecek sene için lastikleri yetiştirmek için zamanın tükendiğini bu yüzden bir an önce kararın verilmesi gerektiğini söyledi.

Paul Hambery “1 Eylül’de onlara gelecek sezon için lastikler hakkında her şeyi bildirmemiz gerekiyor ancak Mayısın ortasına gelmemize rağmen hâlâ bir gelişme yok.”

“MEvcut bir anlaşma olmayınca ne kadar gülünç bir durum olduğunu düşünün. Belki de burada olmayacağız…” dedi.

Anlaşılan o ki Pirelli, Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone ile anlaşmaya vardı ancak FIA tarafından bir açıklama gelmedi. Bunun yanında takımlarla yapılan bireysel görüşmelerde de bazı takımlar anlaşmaya isteksiz yaklaştılar.

Hambery “Her zaman son bir tarih belirtmeyeceğimizi söyledik ancak çoktan çok geç kaldık.  Durum gittikçe ciddileşiyor çünkü gelecek sene yapılacak değişiklikler ciddi olacak.”

“Sporun hızlı bir karar alması gerekiyor çünkü Formula 1’deki paralar dışında bir de teknik iş var. Durum sadece lastikleri daha da sertleştirme şeklinde olmayacak. Çok büyük değişiklikler olacağı için lastiklerimizi yeniden yapmamız lazım. Bu da zaman alır. Ne kadar uzarsa iş imkansız hale gelir.” 

“Bu işi artık yapamayacağımızı söylediğimiz zaman geliyor.” dedi.


Yorumlar

  1. orası belli olmaz bridgestone gelebilir tekrar.michelin ve goodyearı da gözardı etmemek gerekir.haa koreli olarak kumho,hankook filan gelebilir bu 3 yıl öncede gündemdeydi.ama isim olarak f1 e yakışmıyorlar.kumho isme bak hankook lassa bile bundan güzel bee.

  2. diyelim pirelli gitti yerine gelen firmanın lastikleri ne kadar farklı olacak. bu saatten sonra gelse gelse koreliler gelir.

  3. "Bu işi artık yapamayacağımızı söylediğimiz zaman geliyor." dedi.

    O zaman ne zaman?
    Bir an önce gelsin de o zaman; defolun gidin, bir daha da gözümüz görmesin sizi. Sizi gidi kaşarcılar sizi…

  4. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    en başından beridir pirellinin stratejilerine karşıyım. daha Shumi fitili ateşlemeden önce pirellinin lastiklerine saydırıyordum,her sene iyiye gidermi dedik malesef dahada kötüye gitti. temelde amaçladıkları şeyin ne olduğunu çoğu insan biliyor, gitmeleri kendileri içinde formula 1 içinde çok iyi olur. hep söylediğimiz gibi araçların ve pilotların lastik koruma yarışını seyretmek istemiyoruz, burası F1. yeri geldiğinde pilotlar kendi sınırlarına yaklaşmalı, lastiğin sınırlarına değil…. aracın sınırlarını zorlamalı, lastiğinkini değil. pirelli malesef beceremedi. zaten yıllar önce F1 e girdiklerinde bu işi beceremeyeceklerini burda birçok kişinin yazdığınıda hatırlıyorum.

  5. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Böyle Tehdide Can Kurban 😀 3'ten Fazla Pitstop Yaptıracaksanız Gidin Formula 1'den.
    Ama Eğer Derseniz Ki Ben Öyle Bir Lastik Yapıcam Ki Hem Pilotlar Sonuna Kadar Zorlayacak Hem De 3-4 Pit Stop Olacak O Zaman Problem Yok.Ama Adamlar Zorlamamalarına Rağmen 4 Pit Stop Yapıyorlarsa Burda Bir Yanlış Var O Zaman Gidin Çok Mutlu Oluruz.

  6. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Bence Pirelli istediği lastiği üretemedi. Kimse en sert hamurların bile 15 tur dayanamayacağı lastiği üretmesini istemez. Pirellinin bizden bunu istiyorlardı demeçlerini gereksiz buluyorum. Herkes piste gezinerek lastiklerden 10 tur performans alamıyor.

    Başka bir lastik tedarikçisini isterim.

  7. kamui ftw dawn avatarı
    kamui ftw dawn

    Bir deyiş vardır da burada söylenmez tamamı; giderseniz ekime gitmezseniz… 🙂

  8. lütfen kalın yaaa yalvarıyorum. mümkünse (go to hell)

  9. Pirelli bu çekincelerini daha önceleri de dile getirmişti. Gerçekten gelecek senenin lastiklerini hazırlamak için geç kalmış olabilirler. Bu işler boyacı küpü değil ya, illa bir arge gerekiyor. Pirelli de olur da anlaşılamazsa boşu boşuna lastik tasarlamak zorunda kalır.

    Bu şekilde düşünüldüğünde şu da var ama, diyelim Pirelli gitti, yerine Petlas filan geldi. Pirelli yeni lastikleri tasarlamak için geç kalıyoruz diyorsa, Petlas bu saatten sonra ne yapacak? Yoksa Pirelli ayarsız blöf mü yapıyor 🙂

  10. Güle güle çok memnun oluruz 🙂

  11. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    İnşallah F1'de kalır Pirelli.Her ne kadar bu aralar Pirelli'ye kızgın olsam da kalmaları taraftarıyım.

  12. Ferrariye akıl mı danıştılar ne?

  13. MP4-20 (2005) avatarı
    MP4-20 (2005)

    Takımlar arac derdinden cok lastik derdiyle uğraşıyor. F1'in katilisiniz. Gittiğiniz gün bizler icin bayram günü olacaktır.

  14. Formula 1'deki herkes nazlı çıktı, takımlar, lastik sağlayıcısı… Tek lastik üreticisi olmasın, takımlar üreticileri ikna etsin, lastikleri beraber geliştirsinler bakalım neler dönecek.

  15. burak evmez avatarı

    Böyle devam edin seyircilerin ve çoğu kişinin istediği de bu zaten 2014'te olmamanızı istiyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir