Whitmarsh: "Dürüst Olalım, Aracımız Hızlı Değil"

yazar:

kategori:

Whitmarsh “Dürüst olmak gerekirse aracımız yeteri kadar hızlı değil. Geçen sene çok aşırı tutkulu davranmışız. Rekabetçi bir aracımız vardı ve büyük adım atma amacıyla büyük değişiklikler yapma kararı aldık. Bu da geri tepti.” dedi.

Mclaren geçen sene düzenli olarak galibiyet kazanamasa da sürekli podyum mücadelesi verdi ve sezonu art arda 2 galibiyetle kapattı. Bu sene ise sıralamalarda son seansa kalmakta zorlanırken yarışta podyuma yaklaşamıyorlar.

Whitmarsh “Kağıt üzerinde çoktan rekabetçi bir araca sahip olmalıydık. Bunu yapamadık ve hesabını veriyoruz. Ancak bu acıdan da çok şey öğreniyoruz.” 

“Olumlu şeylere bakarsak, kendimizden çok şey öğrendik. Tabi ki şu anda rekabetçi olmak isterim. Yarışlara kazanmak için gitmekten hoşlanıyorum. Takım 182 galibiyet kazandı ve ben 100’den fazlasında onlarla birlikte oldum. Bu sayı asla yeterli olmadı. O yüzden böyle bir dönemde yarışlara gitmek pek memnun etmiyor.”

“Takımlar bazen bu tür dönemlerden geçerler. Biz geçmişi olan bir takımız. Hissedarlarımız açısından çok şanslıyız. Takımda istikrar var, iyi bir bütçemiz var ve iyi partnerlere sahibiz. Bu yüzden bir çok şey olumlu. Burada hayatta kalmakta zorlanan takımlar var. Evet, zor bir dönem geçiriyoruz ancak daha önce de böyle dönemlerimiz oldu. Savaşıp elimizden geleni yapacağız.” dedi.


Yorumlar

  1. 6 aydır el değmemiş aracı bugün getirsen daha da geriye gidersin. Üstelik MP4-28 geçen yıl ki araçtan daha dayanıklı. O iş çoktan geçti. Sezona MP4-27'yi geliştirerek girmek en iyi iş olurdu.

  2. McLaren, kusursuz bir araba icin yillarini heba etmekten cekinmeyen bir takimdir. Geri donusumu iyi olacaktir kesinlikle. Beklemek lazim.

  3. Söz konusu takım McLaren olunca kendi adıma konuşayım telaş etmemek elde değil 🙁

  4. küçük takımmıyız biz,neden başa güreşemiyoruz?yeter artık değil mi?galibiyet yetmez

  5. Newey gibi bir mühendiste ayrıldı bu takımdan Lewis ten daha kaliteli pilotlarda gitti,ama takım bazı sezonlar hariç sürekli gelibiyet ve podyum mücadelesi verdi,bu yılda o bazı sezonlardan biri..Telaş etmeye gerek yok..

  6. MP4-20 (2005) avatarı
    MP4-20 (2005)

    Sezon elden gitmiş, bu saatten sonra eski araca dönseler ne olur dönmeseler ne olur. Zaten seneye kurallar tamamen değişiyor, sen hangi akla hizmet yeniden arac tasarlıyorsun? Böyle yaparak seneyi de riske atmış oldun.

    Bu Martin bizim başımızda oldukca işimiz cok zor.

  7. Aracın saf performansını gösterecek pilot yok elimizde.aracı tasarlayan,aracı iyi tanıyan.ne yönde gelişim gösterebileceğimiz Lowe yok.çok merak ediyorum takımda hala Lowe ve Lewis olsaydı şuan nasıl olurduk.

  8. Raikkonen06  avatarı

    Sonunda kabul edebilmişsiniz başarısızlığınızı geçen yıl ne güzel hızlı bir araç vardı onuda evrim felan derken hallettiniz artık eski araca dönersiniz umarım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir