2013 Monaco GP 3. Antrenmanlar – Kazalarla Dolu Seansta Rosberg Yine Lider

yazar:

kategori:

Sürekli olarak sarı ve kırmızı bayrakların etkili olduğu seansta Felipe Massa, Adrian Sutil ve Romain Grosjean’ın kazaları ön plana çıktı. Bunun yanında bir çok sürücü St Devote’da yol dışına çıktı. Kaza yapan sürücülerin araçları büyük hasar gördüğü için takımları sıralamalardan önce araçları yetiştirmek için çok çalışmak zorunda kalacaklar.

İlk 2 antrenmanların lideri Rosberg, son seansta da en hızlı isim olarak sıralamalar öncesinde güçlerini bir kez daha kanıtlamış oldu. Onu son anda kaza yapan Lotus pilotu Romain Grosjean takip etti.

Sebastian Vettel seansı 3. sırada tamamlarken onu takip eden isimler Fernando Alonso, Lewis Hamilton ve Kimi Raikkonen oldular.

7. sıradaki Mark Webber’i Force India’dan Paul di Resta takip etti. Williams pilotu Pastor Maldonado, beklendiği gibi şu ana kadar Monaco’da önceki yarışlara göre daha iyi bir grafik sergilerken onu Sauber’den Nico Hulkenberg takip etti.

Mclaren sürücüleri Sergio Perez ve Jenson Button seansı 11 ve 12. sıralarda tamamladılar.

 

Poz Pilot   Takım Süre  
1 Rosberg GER Mercedes 1’14.378  
2 Grosjean FRA Lotus 1’15.039  
3 Vettel GER Red Bull 1’15.261  
4 Alonso ESP Ferrari 1’15.286  
5 Hamilton GBR Mercedes 1’15.311  
6 Räikkönen FIN Lotus 1’15.380  
7 Webber AUS Red Bull 1’15.550  
8 di Resta GBR Force India 1’15.594  
9 Maldonado VEN Williams 1’15.861  
10 Hülkenberg GER Sauber 1’15.926  
11 Perez MEX McLaren 1’15.958  
12 Button GBR McLaren 1’15.976  
13 Vergne FRA Toro Rosso 1’15.976  
14 Ricciardo AUS Toro Rosso 1’16.060  
15 Sutil GER Force India 1’16.068  
16 Massa BRA Ferrari 1’16.105  
17 Gutiérrez MEX Sauber 1’16.427  
18 Bottas FIN Williams 1’16.933  
19 Pic FRA Caterham 1’17.902  
20 van der Garde NED Caterham 1’18.102  
21 Bianchi FRA Marussia 1’18.706  
22 Chilton GBR Marussia 1’19.228

Yorumlar

“2013 Monaco GP 3. Antrenmanlar – Kazalarla Dolu Seansta Rosberg Yine Lider” için 45 yanıt

  1. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Bu biiiirrr

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Massaya büyük geçmiş olsun.Üzücü bir durum.

    Farka bakacak olursak rosberg en büyük aday gibi.
    Pole serisine devam edecek gibi duruyor.Diğerlerinin rosbergi pole için çok fazla zorlayacağını sanmıyorum.Nasılsa rosberg pite erken girip trafiğin ortasına düşme sürecine yakın duruyor..

  3. İki ön lastiğin de blokaj sebebiyle kilitlendiği sırada araç ne sağa ne de sola dönemez.

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alonso perşembe günü "tam performans sergilemedim" diye bişey söylemedi.Bilgileriniz başlıktan ibaret olmasın.Alonso perşembe ile cumartesinin farkından bahsetti ki bugün yaşanan kazalarla ne kadar haklı olduğunu gördük.Alonso, perşembe günleri kimse zorlamaz bariyer riskini göze almaz dedi.

  5. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Massa direksiyonu sağa doğru çeviriyor ve ön sağ teker sağa dönmüyor ondan sonra malum kaza oluyor.

    Nasıl sürücü hatası bu anlamadım gitti.

  6. https://www.youtube.com/watch?v=NBoqn_pwapI

    Kıllık modu on:
    Monaco yetenekli sürücülerin pistidir :)))))))

  7. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Martin Brundle
    "Ferrari aiming to repair Massa's car by 2.15pm – so end of Q1 – but will need new gearbox so 5-place grid penalty. Full story soon "

    Öte yandan Ferrari kaza için sürücü hatası demiş.

  8. Pole garanti Rosberg'te demek biraz iddialı bir yargı bence. Yine de en şanslı isim Rosberg görünüyor.

    Vettel SS ile son kırmızı bayrak öncesi mor sektörle geliyordu. S ile 2. ve 3. sektörde de çok güçlü olduğu düşünülürse Rosberg'e en yakın rakip diyebiliriz.
    Tabii burada RedBull'un lastik koruma stratejisi de belirleyici unsur olacak.
    Genelllikle sıralama ilk seanstan son seansa kadar yarışın yumuşak hamurunu harcayıp, serte dokunmayan RedBull'un Monaco'da böyle bir stratejide olacağına ihtimal vermesem de bekleyip görmek gerek.

    hamilton her ne kadar 3 yarıştır Rosberg'in gölgesinde kalsa da her an patlama yapabilir.

    Perşembe antremanlarında klasik 2013 Alonso demeci 'tam performans sergilemedim' doğruysa eğer ve hala tam perfrmans sergilemediyse! Alonso da pole mücadelesi için de yer alabilir.

    2012 model Raikkonen'i genellikle risksiz ve amaca yönelik sürüşüyle biliyoruz.
    O yüzden pole mücadelesi içerisinde bir türlü olamıyor. Hele ki tur derecesi için max risk gerektiren Monaco'da kamikaze takım arkadaşından bile daha yavaş. 5.lik için Webber ile savaşacak. Tabi Grosjean'ın aracını yetiştiremezlerse.

    Bu arada Williams'ın ilk puanları -kazaya karışmazsa- Maldonado'dan gelebilir. Tatminkar antrenman derecelerini yarışa yansıtabilecek mi bekleyip göreceğiz.

    Mclaren de bu hafta sonu ilk kez Force İndia'dan belirgin şekilde daha hızlı. En hızlı 4. takım durumuna gelmeyi şimdilik başardılar.

  9. sen kavuşta odun olarak kullansınlar seni 🙂

  10. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Massa ön sağ lastiğe kurban gitmiş.İnşallah sıralamalara kadar yetişir araç.

  11. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    benimki tahmin aynı tahmin oyununda oynadığımız gibi kahinlikle alakası yok gönlümden geçen bunlar sadece

  12. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Adam kahin.Her şeyi önceden hesaplıyor baksanıza!

  13. massa kazada çok tehlikeli hareket etti. kaza aninda elini direksiyondan çekmesi lazımdı.Allah korusun elini kırabilirdi

  14. aşağıda renault engine arkadaşın verdiği videoda, (22.saniyeden itibaren) massa direksiyonu sağa doğru çeviriyor, sol teker sağa doğru dönüyor, sağ teker ise sağa doğru kıvrılmayıp direkt ileriyi gösteriyor. tekerlerden birinin direksiyon girdisine cevap vermediği çok açık. massa aracın dönmediğini görünce frenlere asılıyor ve kilitlenme ile birlikte doğruca bariyere vuruyor. sonra uçuyor karşı bariyere bir daha vuruyor. tekerlerin yönleri bir teknik arızayı işaret ediyor gibi. bunun yanında massa da viraja gereğinden fazla hızlı girmiş olabilir. açıklamayı beklemek lazım.

    yüksek süratte sarsıcı bir kaza oldu. şükür ki massa iyi. araç sıralamaya yetişirse sürpriz olur, yetişse bile ayar setup filan hikaye oldu. umutlu ve iyi giden bir monaco haftasonu, büyük ihtimalle çöp sepetini boyladı. kısmet.

    vettel SS lastikle tur derecesi elde etmemiş olmasına rağmen S lastikle çok iyi bir tur attı. rosberg tartışmasız pole'nin en büyük adayı, alamazsa döverler bu saatten sonra. hamilton sıkıntılı duruyor. alonso SS'leri ile orta karar. webber kayıp.

    araç üstü kameralardan burada yarışı izlemek acayip keyifli. yoksa monaco pistinin (Tv seyircileri açısından) hiç bir numarası yok. umarım (ve de hiç sanmıyorum) geçişler filan görebiliriz yarın. bir de mavi bayraklıların yüksek egolarıyla uğraşmak zorunda kalacak lider pilotlar..

  15. nacizane bilmeyenler için yazdık oraya gördünmü sivri akıllı kardeşim.massa bilmiyor demedik.ki bence tamamen massanın kendi hatası bırak direksiyonu zaten dönecek araç.

  16. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    [URL=http://img5.imageshack.us/i/adszhpdr.png/][IMG]http://img5.imageshack.us/img5/9820/adszhpdr.png[/IMG][/URL]

    Pek bir fark yok gibi.

  17. kim kazanırsa kazansın hakkıyla kazansın kardeşim onun bunun kazasıyla değil

  18. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Pole Rosberg yarış Vettelin alonso ilk virajda hakkın rahmetine kavuşacak

  19. Massada zaten yeni ogreniyordu ABS falan ..

  20. Pole yine 2 Mercedesten birine gider.umarım Kimi biraz daha zorlıyarak çok iyi bi tur atarda ilk 3 e girer.Vettel ve Alonsodan daha fazla puan almamız lazım bu yarış

  21. tyler durden avatarı

    kardes şimdi sen mersedes i öyle bi konuma sokuyorsun ki sanki reklama ihtiyacı olan küçük bir firma ve f1 de kalabilmesi için sponsor desteğine ihityacı şart… virgin,hrt yada minardi sanki 🙂 (bilerek şu an yarısmayan firmaları yazdım halen yarısan firmalardan da böyle olanlar var) bu konuda mersedese aşırı sert davranıyor diğer takımları destekleyen arkadaslar.

    1 bahsettiğimiz takım mersedes ve ne kendini kanıtlaması ne de reklam yapması gereken bir firma, ismi yeter

    2 bence olay sadece yarıs ayarları ya da tek tur ayarları meselesi değil, olay aracın tasarımından kaynaklanıyor ve lastikleri bu yüzden cabuk tüketiyor yani lastikleri o akdar muntazam kullanıyor ki tek turda bu kadar hızlı olmasının ve lastikleri cabuk tüketmesinin sebebi bu, diğeride motor yazılımından kaynaklanıyor ki bu bence mersedes motoru ile renault motoru arasındaki en büyük fark.

    sonucta senin de dediğin gibi onlar bizden cok daha iyi biliyorlar durumun aslında ne oldugunu burda bizim yaptıgımız sadece kendi fikirlerimizi sunmak…

    ama söylemek istediğim şu bence mersedes lastik konusunda sezon içinde ilerleme kaydedip mutlaka yarıslar kazanacaktır… herkese iyi seyirler 🙂

  22. Hamiltonu unutan adamlar var.sasiriyorum )))

  23. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Kötü bir seansı geride bıraktık. Felipe'nin araç bir hayli kötü gözüküyordu bakalım bekleyelim ne çıkacak ama aracın yetişmesi zor gözüküyor. Kazaya gelirsek tam olarak ben durumu çözemedim. Ancak sanki lastikler bir garip şekilde kitleniyor gibi. Massa'nın demecini duymak lazım.

    Pol için Mercedes'ten Rosberg favori gibi. Hamilton hiç ortalıkta yok. İlk çizgi bile zor olabilir onun için. Vettel rekabetçi gözüküyor. Vettel'in pol mücadelesi bile verebileceğini düşünüyorum. Ferrari adına yine zorlu bir sıralama izleyceğiz gibi. 4. veya 5.'lik muhtemel gözüküyor.

    Tabi muhtemel bir yağmur tehdite de var gibi. O zaman ortalık karışır. Umarım yağmur gelir de seanslar yarına ertelenir 🙂

  24. Ferrarinin,Alonso'nun hızını nasıl buluyosunuz beyler sıralamada neler yapabilir sizce ?

  25. Grosjean ayarsız girdi, kendinden beklenecek bir şey 🙂 Ama Massa'nın kazası bir garip. Araçta bir sorun mu vardı, yoksa fren yapmayı mı unuttu acaba? Durduk yere neden frenlere asılırsın ki?

  26. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Sıralama ve yarış da böyle olursa ilginç bir yarış bizi bekliyor gibi. Grosjean'ın bu yarış için dinlenmeye çekilmesi lazım bence. Antrenmanda bunları yapıyor startta geçen seneki gibi birkaç aracı biçerse pek şaşırmam.. Zaten startta biçmedi diyelim yarışı tamamlayabileceğini sanmıyorum. Çok fazla zorluyor.. Her zaman sıralamada iyi olmasını isterim ama bu sıralamalarda ilk 10'a girmesini istemiyorum şahsen..

  27. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    grojean bugunkü ilk kazasındada tünelden cıktıktan sonra ki virajta arka tekeri duvara çarptı biraz dikkat ederse ilk 3de baslayabilir

  28. frenleri kilitledi ona rağmen hala direksiyon çevirmeye çalışıyor.kilitlenen tekerleklerin direksiyona reaksiyon vermeyeceğini bilerek ayağını hafifi frenden çekse dönecek belkide.nacizane herkesin bildiği ama bilmeyenlerinde olabileceğini düşünerek ABS fren sisteminin bu işeyaradığını aktarmak istiyorum.frenlerin kilitlenmesini önleyerek direksiyon hakimiyetinin yok olmamasını sağlıyor.

  29. grosjean,massa ve sutil çok büyük olasılıkla sıralamalara katılamayacaklar.

  30. onur çakır avatarı

    büyük ihtimalle massa ve gro sıralamalara yetişemezler sutilin kazası biraz daha hafifti

  31. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    bu yarışta ben ümitliyim yarış temposu ispanya'ya göre çok daha iyiymiş.sky yorumcuları öyle diyordu..eğer yine aynı senaryo olursa Ross Brawn artık gitmeli

  32. Aracın sıralamalara yetişme ihtimali şahsî kanaatimce yok.Kazanın sebebini öğrenmek için açıklamayı beklemek gerekir,ancak bana sürücü hatası gibi geldi.Frenlemeyi büyük farkla kaçırmış gibi gözüküyordu araç üstü kamerasından.

  33. güzel kardeşim pole alsa ne olacak.yine yarışta dökülecekler.şimdi yine mercedesciler ve eski şumiciler kızacak ama bunlarınki yarışmak değil,reklam peşinden koşmak.biraz sıralamalardan taviz ver pole alacakmışsın ikinci ol,üçüncü ol ne bilemiyim .sıralamalardada fark az uzda olmuyor.belki biraz daha yarışa dönük ayar yapsalar belki pole yi yine alacaklar ama .neyse bizim buradan bildiğimizden fazla biliyorlardır muhtemelen.

  34. Bu seanstan pek bir şey anlayamadım. Kazalar bunun en büyük nedeni. Grosjea'nın aracının arkasından bir parça koptuğunu gördüm kazaya bu neden olmuş olabilir. Rosberg ayrı bir klasmanda gibi çok zorluyor tünel girişinde bariyerleri yalayıp gitti. Red Bull Renault da iyi durumda. Lotus Renault da öyle yine. Williams Renaullt burada tek pilot ile il 10 dan başlayabilir.

    Massaya yazık oldu elinden geleni yaptı ama kurtaramadı Lastikler bu kazada ne kadar etkili tartışılır.

  35. grosjean,sutil ve massa çok büyük olasılıkla sıralamalara çıkamayacak

  36. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Massa nasıl kaza yaptı hala anlayamadım..2012 Singapur Schumacher kazasına çok benziyordu..Lastikler soğuktu acaba ondanmı kaza yaptı ?? Bence Ferrari aracı yetiştirebilir..inşallah 2010 Alonso gibi olmaz

  37. tyler durden avatarı

    ismini yazmayı unutmuşum kimden bahsettiğimin ama sanırım herkes kimden bahsettiğimi biliyor 🙂 nico rosberg…

  38. gro bu hafta hızına yazık ediyo.az sakin ol zorlama o kadar.

  39. Saint Devote'un 2003'teki değişimden sonra bir kez daha rekonstrüksiyona uğraması gerektiğini gösteren,gereksiz,hiç bir fayda sağlamayan bir antrenman seansı…Massa da büyük ihtimal sıralamalara katılamayacak,bizim için büyük kayıp gerçekten.Araçtan sağlam çıkması ise tek tesellimiz.Umalım ki şasi zarar görmemiş olsun.

  40. tyler durden avatarı

    3 antrenman seansında da 1.15 in altına düşen tek pilot oldu ve tüm antrenmanları zirvede tamamladı eğer bir hata yapmazsa pole benim gerisini aranızda paylaşın der gibi gidiyor pistte 🙂

  41. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Grosjean'ı F1'e getiren adamın… Bu nasıl saçma bir pilot pit yolu çıkışında Allah'tan hamilton'a çarpmadı..grosjean için en iyisi tv'den F1 izlemek..takımada yazık her araçla uğraşıyorlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir