Red Bull'un Kullanacağı Turbo Motor Infiniti Olacak

yazar:

kategori:

Renault’nun Nissan bağlantısının lüks tarafını oluşturan Infiniti, Red Bull Racing’in isim sponsoru olarak Formula 1’e girdi.

Auto Motor und Sport’tan Michael Schmidt “Gelecek sene Infiniti Renault’nun motor faturasını ödeyecek ve dönüş olarak reklam yapılmasını istiyor.” dedi.

Schmidt, böyle bir olayın olması ihtimaline karşı Renault’nun Red Bull yerine reklamını daha iyi yapabileceği bir takım aradığı ve Lotus’un ilk sırada yer aldığını söyledi.

Tüm bu iddiaları doğrulamak için henüz erken olabilir çünkü henüz diğer Renault müşterilerinin, çok yüksek fiyatlandırma nedeniyle anlaşma yenilemeye sıcak bakmadığı biliniyor.

Renault müşterileri Williams ve Lotus takımları diğer motor seçeneklerini değerlendiriyorlar.

 


Yorumlar

  1. cefanın karslıgı milyon dolar olarak oduyorlar zaten.

  2. Bence motorlar Infınıti adını almamalı. İşin bütün yükünü Renault çekecek, ama sefasını Infınıtı çekecek. Olmaz öyle şey. Kabul edilebilir bir şey değil. Renault'un Formual 1'de bulunma amacına ters.

  3. Ayrıca Red Bull'un Renault'a kazık atması da komik. Infiniti dediğin firma Nissan'ın Amerikan şubesi… Premium üretim makinalar. Ancak Nissan da Renault olmadan adım atamayacak bir Renault-Nissan evliğinin içinde. 98'de Nissan'I batmaktan kurtaran CEO, hala evliliğin Nissan ve Renault ikilisini bir arada yürütüyor.

  4. Lotus'un aslında sadece adı Lotus diyebiliriz veya ana sponsoru Lotus. Yoksa aslında "Team Enstone" gibi bir olayları var. Toleman, Benetton, Renault olarak çeşitli isimler aldı Enstone'daki tesisler. Ki hala o ekiplerden kalan insanlar çalışıyor ve bence doğal da bu söylediğim geçmişteki isimler üzerinde hak iddia etmeleri.

  5. Williams'ta da pek bir prestij kalmadı maalesef. Bütçe sıkıntıları, son 9 sezonda sadece 1 galibiyet. Takımın sürekli sponsor için pilot tercihleri Williams'a olan saygıyı da azalttı.

  6. Neden olmasın ERS Sistemini Renault Enstone'de geliştiriyor yani şuan ki Lotus F1 Fabrikasında. Renault un şampiyonluk kupaları eski arabaları hepsi Enstone'de.

  7. Dermi der işi hiç belli olmaz zamanında F1 Takımını sattı Elektrikli arabalar projesine yatırdılar parayı şuan Elektrikli araba satışlarında Avrupa'da liderler.

  8. Lotus aslen Renault`un mirasina kondu, Renault`da bunu dusunup azcik fedakarlik edip prestijini devam ettirmeli bence Lotus ile..

  9. Bu is Carlos`a kalirsa olmaz der, pinti herif 🙂

  10. Buna benzer bir haber daha öncede okumuştum ben http://www.trf1.net/formula1_haberler/19238-red-bull-artik-infiniti-motorlarini-kullanacak.html#.UaChs6JM9yI

    Red Bull Motorları ücretsiz kullanıyor Renault-Nissan İttifakının sayesin'de. Renault yanılmıyorsam Nissa'nın %49 na sahip. Böyle bir ortaklıktan gelen Premium markaları olan Infiniti'yi tüm dünyada daha iyi tanıtmak. Motor ücretini Infıniti ödeyecek haliyle daha fazla reklam hedefleyebilirler. Renault motoru Infiniti adını taşır mı bunu göreceğiz burada en son sözü Carlos'un söyleyeceğini düşünüyorum. Renault yıllardan beri bu arenada yer almıştır ve yine almaya devam edecektir. Pazarlama olarak reklamdan çok F1 de kullanılan motorun bazı yönleri yol otomobili motorunda kullandıklarını görmek mümkün. Dünyanın en büyük pazarlama platformunda herkes reklam yapmak ister bu en doğal hakkı Renault da bunu yapacaktır diğerleri gibi.

  11. Red Bull, Reno'ya kazık atıyor yani? Renault 3 yıldır reklamlarında Red Bull takımının şampiyonluğunu gösteriyordu. Şimdi ise şampiyon olamayacak bir takım peşinde olacaklar.

    Gitsinler Williams ile anlaşsınlar. Williams'ın prestiji yeter. Mclaren'in de Renoya geçebileceğini düşünmüştüm ama olmadı.

  12. Duvara çarpma skandalından önce Lotus fabrika takımı Renault idi. Mercedes motoru kullanması ilginç olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir