Piquet, Alonso'nun Başına Dert Açabilir mi?

yazar:

kategori:

Nelson Piquet’nin Magny-Cours’da Formula 1 kariyerindeki ilk puanlarını almasının ardından bazı Renault çalışanları Brezilyalı pilotun Fernando Alonso’yu İngiltere’de yine geçebileceği konusunda bahse giriyorlar.

Çaylak Renault pilotu geçtiğimiz Fransa yarışında son dakikalarda takım arkadaşı Fernando Alonso’nun tur bindirmeler sırasında yaptığı hata nedeniyle yarışı yedinci sırada İspanyol pilotun önünde bitirmişti.

22 yaşındaki Piquet Auto Motor und Sport dergisine "Bu puanlar baskıyı alıp götürdü. Bundan sonra işler daha yolunda olacak. Magny-Cours’da risk almadım çünkü yarışı kesinlikle bitirmek zorundaydım." diye konuştu.

Sezona yaptığı kötü başlangıcın ardından Piquet, Fransa Grand Prix’sinin omuzlarındaki yükü hafiflettiğinin bilincinde.

"Ne yaptığımı biliyordum. Bazen yarışları tamamlayamadım. Barselona’da hata yaptım. Türkiye’de yeteri kadar hızlı değildim. Puanla bitirebileceğimiz Kanada’da da sorunlar yaşadım. Puan alabileceğimiz zamanlarda aracın yarışı tamamlayamadığı birçok yarış oldu."

"Aslında araçla geçirdiğin her an yeni şeyler öğreniyorsun. Kendine güvenin geliyor. Bu doğal bir evre. Tüm bu testler aracı geliştirmek adına çok önemliydi."

"Tüm hafta boyunca araç kullanabilmeyi tercih ederdim. Söylediğim gibi, aracın içinde geçirdiğim her dakika benim için ve mühendisler için önemli."

"Kendi işime daha fazla konsantre olmam gerekiyor. Takımın doğru olanı yapma konusunda yeteri kadar deneyimi olduğuna inanıyorum."

Pat Symonds da Piquet’nin Magny-Cours’da gösterdiği performanstan memnun ve onun çok iyi tanıdığı Silverstone pistinde başarılı bir yarış geçirebileceğini düşünüyor.

Symonds "Alonso’nun başına dert bile olabilir. Bu sonuç ona güven verdi. Belki de geçen yıl Heikki Kovalainen’le yaşadıklarımızı yine yaşayacağız."


Yorumlar

  1. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    nelson'da alonso'da bu habere epey gülüyordur herhalde……

  2. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Alonso'yu geçerse bu her iki pilotundan da hızla gelişeceği,rekabet edeceği anlamına gelir.Ancak Alonso'nun neden geride kaldığı hepimizce malum.Risk alıyor,agresif yarışıyor ve araç bunların hepsini kaldıramıyor.Piquet daha çok yol alması gerekn bir pilot.Yapılan bu mukayeseler tamamen gereksiz ve yersiz.O'nun ,Alonso olması için uzun bir süre daha çalışması lazım.

  3. bilgin'i gören varmı yaww yasin bilgin nerde yaww nereye kayboldu sevgili dostum. :))

  4. kolay mı o alonso yu yenecek ha laf olsun dıye haber yapıyolar valla

  5. tolga soydan avatarı

    böyle bişey olcağını sanmıyorum ama piquet yetenkli bi pilot.bu sene olmaz böle bişe ama seneye alonso burda kalırsa tabi piquetde=) zorluk yaşayabilr alonso

  6. alonsonun başına dert olacak,nelson,o ancak babasının başına dert olur bu gidişle…

  7. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    Bunda bişey yok klasik çaylak pilotu motive cümleleri hepsi bu bunları söyleyenlerde buna inanmıyo zaten:) Dikkat ettiyseniz öyle cümleler kurmuş ki hem heikki hem alonso ile kıyaslamış symonds çok çakal :))

  8. nelsonmu alonso'yu yenecek hahaaahaa 🙂 bende sennadan daha iyi şöförüm zaten. şansının yardımıyla puan aldı.alonso ona gösterir silverstone'da. :))

  9. Öğrenme evresi sezon öncesi olsaydı daha iyi olurdu 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir