Van der Garde Monaco'daki 15.liği Kutluyor

yazar:

kategori:

Caterham ile ilk sezonunu geçiren Hollandalı sürücü, Monaco’da ilk sıralamala seansını geçmesinin ardından 2. seansta da Williams pilotu Pastor Maldonado’yu geride bırakarak yarışa 15. sıradan başlama hakkını elde etti.

Van der Garde “Benim için ve takım için büyük bir gün. Bizim için harika bir gündü ve başardıklarımızdan dolayı mutlu ve gururluyum.”

“Bu koşullarda pistte olmak kolay değildi ancak yine de durumdan maksimumu çıkarmanız lazım.” dedi.

Van der Garde için bugün uygulanan stratejik hamleler oldukça yerindeydi. İlk seansta yeni bir geçiş lastiğine geçmesi sayesinde Van der Garde, Paul di Resta ve Esteban Gutierrez’i geride bırakmayı başardı.

2. seansta ise herkesten önce oluksuz lastiklere geçen van der Garde, bir ara 5. sıraya kadar yükselse de sonunda herkes yumuşak lastiği takınca geriye düştü.

Van der Garde “Oldukça agresif yaklaştık. Oluksuz lastiklere ilk geçen isimdik ve bu karar bana aitti. O anlarda kaybedecek bir şeyiniz olmaz. Mümkün olan her şeyi kazanmaya çalışırsınız.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Raikkonen06  avatarı

    hll spr dvm.

  2. van der garde bir ara ilk 3 e girince zaman tablosunda dedim ne oluyor 🙂
    çocuk yetenekli gerçekten ama iyi bir aracı yok.

  3. Bence Q2'de yumuşaga geçme riskini seans ortasında degilde son 2-3 dk içinde gerçekleştirselerdi çok büyük iş yapmış olurlardı. O zamana kadar kimse yumuşaklara geçmezdi belki. Büyük ihtimal geçerdi birileri ama denenecekse öyle denenmeliydi bence

  4. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    O kadar iyi ve hırslıydı ki bir ara attığı istikrarlı turlar sonucu acaba bu sefer Q3'e kalabilir mi dedim.Kaldı ki aracının limitini sonuna kadar zorladi ama olmadı.

    Van Der Garde güçsüz takımların en zayıf halkası gibi duruyordu fakat bugün gerçek performansını ortaya koydu ve neler yapabileceğini gösterdi.
    Van Der Garde'yi takip etmeye devam edeceğim.Yavaş yavaş kabuğunu kırmaya başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir