Raikkonen: "Zor Bir Gündü"

yazar:

kategori:

Raikkonen, Mercdes ve Red Bull sürücülerinin ardından sıralamaları 5. sırada tamamladı.

Raikkonen “Hava şartları nedeniyle zor bir gündü ancak bu tüm sürücüler için geçerliydi.”

“Açıkçası burada sıralamalar trafik ve bariyerler yüzünden çok kolay olmuyor. Her zaman kuru olmasını tercih edersiniz çünkü yağmur olduğunda pist çok kaygan oluyor.”

“Son 10 pilot arasına kalıp beşinci olduğumuz için mutluyum. Bizden sonraki hızlı araca 0.7 sn uzaktaydık ve hemen hemen yapabileceğimizin en iyisi buydu.”

“Yarışta ne yapabileceğimizden emin değilim. Henüz diğerlerinin stratejilerini bilmediğimiz için açık bir görüntü yok. Neler olacağını yarın öğreneceğiz.” dedi.


Yorumlar

  1. yarın lotus zorlanacak çünkü hava çok soğuk 19-20 derece olacak ve bu lotus için iyi değil, lastikleri ısıtamayacakları için en az 2 pit bekliyorum onlardan.

  2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Grosjean yağmurda iyi mi? Geçen sene son yarışta kendi kendine pistten uçan Grosjean değil miydi?

    Grosjean piste çıktığında şartlar epey iyileşmişti ilk seansta. Yeni set lastiklerle ve zamanı kalmadığı için de boş depoyla piste çıktı. Raikkonen'in lastikleri erimişti ve deposu daha dolu şekilde turlar attı. Bir bakıma Grosjean'ın kazası Q1'de aslında işine yaradı. Evet Kimi yağmurda çok çok hızlı değildir fakat Grosjean hangi yağmurlu yarışta Kimi'den iyiydi?

  3. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    lotus yağmurda berbat değil bence.raikkonen yağmurda hiç bir zaman iyi olmadı ki lotusta olsun.ilk seans grosjean gayet iyiydi yağmurda.

  4. Bugun yine gorduk ki Lotus yagmurda berbat, buna karsilik pist kuru ve sicak olunca en iyi araclardan biri oluyor. Bu yuzden umarim yarin yagmur olmaz ve hava sicak olur..

    Uzun bir aradan sonra temiz taraftan kalkiyoruz, bu sebeple yer kaybedecegini sanmiyorum, Alonso iyi kalkiyor ama kirli tarafta, Rai Startta Webber`i gecebilirse galibiyet icin sansi olabilir bence, Ben Mercedes`lerin onde kalabileceklerini sanmiyorum, cunku arka lastikleri yiyip bitiriyor arac resmen, bu yarisin favorisi normal sartlarda sirasiyla Vettel, Raikkonen ve Alonso`dur..

  5. yarınki yarışta eksik pitstop yapan takım sadece lotus olmayabilir. bildiğimden değil öylesine salladım bakalım :)))

  6. Raikkonen06  avatarı

    Öyle diyorsun ama son yarışlarında hep şanssızdı hep kirli taraftan kalkıyordu bu sefer temiz tarafdan kalkacak ve umuyorum ki inşallah takımda iyi bir strateji uygularda kazanırız.

  7. çok iyimsersin .. bu ara startları çok kötü. arkada start canavarı alonso var . iyi startla öndeki weberi geçerse belki .

  8. Umarim yarinki yarisi kazaniriz.Vettelin basini alip gitmesi eksik pitle giderilecek bir durum olmadigi icin yarin mercedeslerin arkasina takilir umarim.Gecen seneki gibi bir start bekliyor olabilir mi acaba bizi ?

  9. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    bana göre yarın rai en büyük favoridir 1 pit stop eksik yapıp ön yarışın başlarında ön grupta 1 -2 kişiyi geçerse podyum garanti diyebiliriz ama ins yarın sezonun 2. yarışını kazanırız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir