Pirelli: "Mercedes Testten Avantaj Sağlamadı"

yazar:

kategori:

Bugün çıkan haberlerde, Mercedes’in İspanya’nın ardından Pirelli’nin üzerine 1000 km’lik bir test yaptığı ve bunu rakip takımların bilmediği belirtildi.

Paul Hambery “Kesinlikle avantaj sağlamadı. Çünkü o testlerin burada olanlarla alakası yoktu.”

“Yaptığımız test tamamiyle kurallara uygun çünkü herhangi bir takımla 1000 km lastik yapmamıza izin veriliyor.”

“Dünya Ralli Şampiyonası anlaşmamızda da tam olarak aynısı var. Temsili bir araçla bunu yapabiliriz.”

“Daha önce bunu bir başka takımla yaptık ve şimdi başka bir takımdan aynısını yapmasını istedik.” dedi.

Hambery testlerde büyük ölçüde 2014 lastiklerini test ettiklerini ve çok az bir bölümde Kanada lastiklerini test ettiklerini söyledi.

Hambery “Gerçekte gelecek senenin çözümlerine baktık ve çok farklı şeyler denedik. Mercedes gerçekte ne test ettiğimize dair bir ipucu öğrenmedi.”

“% 90 gelecek seneye yönelikti. 2013 için son anda bir değişiklik yaptık.” dedi.

 


Yorumlar

“Pirelli: "Mercedes Testten Avantaj Sağlamadı"” için 23 yanıt

  1. 2013 ve 2014 hamurlarının test edildiği söyleniyor, şöyle ki bu senenin softu geçen senenin süper softuna eşit. bu senenin mediumu da geçen senenin soft lastiği. yani hızlı bir hamur olsa da bunun kanada da kullanılacak lastik mi yoksa seneye kullanılacak lastik mi olacağı söylenmiyor.

  2. ortalama seviyede downforce üreten 1 araç
    pirellinin test teklifine tek cevap veren takım (3 günlük testin yaklaşık 200.000 euro kadar bir maliyeti var günlük)

  3. niye mercedes,i seçmişler . gitsinler en son sıradaki takımı seçsinler

  4. Eray Parlak avatarı

    Hangi hamuru taktıklarını kağıt üzerinde bilmeselerde, diğer lastikleride denediklerinde turlardaki farklarla bunu anlamaları çokda zor olmasa gerek ama bu takım Mercedes anlamamış olabilirler 🙂

  5. Eyvallah 🙂

  6. Ayrıca test edilen lastiklerin üzerinde herhangi bir işaretleme vs.yoktu yani Mercedes hangi lastiğin hangi hamur olduğundan habersiz olacağı için herhangi bir avantaj sağlanmadı.

  7. Haklısın kardeş çok büyük dert oldu deme gitsin aydınlatıcı bilgilerin için de Teşekkür ederim 🙂

  8. Bu arada bazı arkadaşlar bilmeden konuşmuş, Kanada'da YAPISAL olarak değişecek lastikler test edilmiş ve testler yapılırken diğer takımlar daha barcelonayı terketmemişler. yani mercedesin test yaptığından haberleri vardı. ayrıca FIA kurallarına göre Pirelli istediği bir takımdan herhangi bir zamanda herhangi bir pistte 1000km lik test isteyebilme hakkına sahip, bunu Mercedesten istemişler ve Mercedes'te kabul etmiş. Bunca senelerdir Reno aracıyla testler yapılırken diğer takımlar bir protesto yapmazken şimdi Mercedes motorlu araca geçince neden bu kadar gürültü çıkardılar anlaşılır gibi değil. Ayrıca FIA yanlış birşey görseydi testi iptal edebilirdi.

  9. Kardeş farkındaysan kanada da lastikler değiştirilecek yapısal olarak, e bunu 2013 araçlarından birisiyle yapmaları gerekiyordu ve ayrıca değişmiş lastikleri test etmeden yarıştıramazlardı bu yüzden Pirelli seçme hakkını kullandı. ayrıca yıllardır reno aracıyla testler yapılıyor bu reno motorlu takımlara yarıyor şimdi niye dert oldu size mercedes aracıyla test yapılması?

  10. kibarca söylüyoruz defolup gidin şu spordan işte

  11. Sorunları var doğrudur 2009 sezonunun sonundan beri bu alanda gelişmeleri şart,ama 1000 km test edilmiş üstelik 2014 lastikleri de dahil 2014 lastikleri hakkında kimse bir bilgiye sahip değilken sil baştan başlanacak olan sezon için küçük yada büyük 2014 lastikleri hakkında bilgi sahibi olmak ve gelecek sezon ki paketin rüzgar tünelinde olduğunu da düşünürsek muhtemelen öyledir bu bir avantajdır. Hem bu sezon için hemde gelecek sezon için.

  12. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Mercedes avantaj elde etse ne olur elde etmese.merak etmeyin 4 senedir hatta 5 senedir lastik sorunu var..bir adım atsalar hala 2 adım gerideler ama hiçte belli olmaz

  13. Hersey tozpemde ve kurala uygunsa niye gizli gizli is yapiyorsunuz kardesim. Saman altindan su yurutmeye calismissiniz resmen

  14. Mercedesten bahsediyoruz lastiklerden bir şey anlamarı imkansız bu takımın.Hatta geriye doğru gitmiş bile olabilirler 😀

  15. gizli test veya bir iş yapmak ne zaman legal oldu . bu takıma kesin ceza gelmeli

  16. 1000 km abi bu az mı ya harbiden mercedesin işine yaramıştır bence.

  17. Eray Parlak avatarı

    Mercedes birşey anlıyamaz testlerde hiç sıkıntıya gerek yok 5 senedir birşey anlıyamadılar şimdimi anlıyacaklar 🙂

  18. Bunlar F1 e gönül vermiş kişileri işin teknolojik kısmıyla ilgilenenleri aptal yerine mi koyuyor dalgamı geçiyorlar anlamak güç. Avantaj sağlamamış o zaman lastikleri test etmek için 2010 arabası neden kullanıyorsunuz? O zaman 2013 paketini alın lastikleri test edin sonrada çıkın o takım avantaj elde etmedi diyin böyle bir mantık olamaz.

    Hambery testlerde büyük ölçüde 2014 lastiklerini test ettiklerini veçok az bir bölümde Kanada lastiklerini test ettiklerini söyledi. Tamam işte kardeşim test ettiniz mi ettiniz ettiğiniz takım değişiklik yaptığınız hamurlarda veri elde etti mi etti Canada ya lastikleri anlamada diğerlerinden bir adım önde gelecek mi gelecek. Bizde buna avantaj elde etmek diyoruz.

  19. Redbull lastikleri yerden yere vururken lastiklerden en cok ceken Mercedes'in neden sessiz kaldigi simdi anlasildi..

    Ayrica 1000 km test ile akilli bir takim bir cok sorunu cozer abicim..

  20. 1000 kilometrede mercedes araçla ilgili bi çok şey öğrenmiş olabilir.Egzoz taban ön arka kanat herşeyi denemiş olabilirler.sadece lastik olarak bakmamak lazım.

  21. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    H…. ordan derler adama durduramayacaksınız bizi Pirelli senin alaveren dalaveren varsa bizimde iman dolu yüreğimiz var

  22. sanırım daha önceden test yaptıkları takım Ferrari'ymiş. Bahreyn'den sonra test yapılmış ama 2010 aracıyla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir