Perez, Kazada Raikkonen'i Suçladı

yazar:

kategori:

McLaren pilotu, daha önce Button ve Alonso’yu da geride bıraktığı şikana yaklaşırken Raikkonen’i geçmeye çalıştı ama ikili temas yaşadı.

Kaza sonrası Raikkonen’in lastiği patladı; Perez de fren sorunu nedeniyle yarışı bıraktı.

Perez: “(Geçiş hamlesi) riskliyi ama aynı yerde Jenson’ı ve Alonso’yu geçtim. Jenson aynı yerde beni geçti.”

“Yan isonuçta biraz yer bırakmalısınız. Kazaya bakın; duvara, virajın girişinde vurdum”

“Kimi bana yeterli alan bırakmadı; kaçınmak için yapabileceğim bir şey kalmamıştı. Biri kazayı önleyecekse, o da Kimi idi.”

“Sonuçta size yer bırakılmadıysa ne kadar agresif olduğunuz önemli değil.”

Takım arkadşaı Button ise hafta sonundan olumlu yönleri çıkarmaya çalıştı.

Button: “Nihai sonuç iyi; biraz puan almak. İki araçla da puan alamamamız üzücü.”

“Aracın burada verdiği hislerden olumlu şeyler alıyoruz. Aracın temposunu bilmiyoruz; çünkü öndeki araçlar bugün çok yavaştı; nedenini bilmiyorum”


Yorumlar

“Perez, Kazada Raikkonen'i Suçladı” için 94 yanıt

  1. GICIK!

    mclaren'e yakışmıyor. hızlı bir araç bulamadı diye demeçleriyle dikkat çekmeye çalışıyor. button yavaş da olsa işini yapıyor.

    mclaren fanlarının -ki bende tutmasam da sempati duyarım bu takıma- elindeki tek argüman: "ama yarışa renk kattı :("

    renk var… renk var… (sıçtın mavisi)

  2. Teşekkürler

  3. yarışı linç etmek başka şey.

    sürüş kabiliyeti başka şey.

    sarı bayrak altında 15-20km hız limitini aşmak başka şey.

  4. Raikkonen06  avatarı

    Şimdi bunlara anlatsanda anlamaz siz kahramanınız perezle övünmeye devam edin inşallah bu yılın maldonadosu olurda o zaman görürürm ben sizi Kimi'nin onca puanını heba etti inşallah hiçbir yarışı düzgün geçmez hep problemlerle savaşır birde zeytinyağı gibi suyun yüzüne çıkıyor tamam sizin pilotunuz en iyisi devam gençler.

  5. perezin gelişinden belliydi.alonsoya atak yapıp alonso şikanı kesince perez aha şimdi ortalığı karıştıracak kronik hastalığı nüksetmeye başladı dedim.alonsoyu geçtiği anda zaten geliyor dedim başımıza bir musubet geliyor dedim sutilden medet umdum perezi geçsin diye.yani herkes perezin sanki haplanmış gibi uçarak kazaya davetiye çıkararak geçişler yaptığını sürdüğünü görmüş.mc larende gazı verdi adama olan bizim kaybettiğimiz 9 puana oldu.hatta kimi de soft lastikler vardı yarış sonuna doğru öndekilerin lastikleri eskiyince daha iyi durumdaki soft lastiklerle hızlanmayı ve atak yapmayı planlıyordu takım bu nedenle yarış durdurulduğunda soft lastikleri tercih etmişti.ama perez içine etti

  6. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    arkamızda alonso varken bende çok rahattım.perez in alonsoyu geçmesini hiç istemedim ama alonso nun dalgınlığına geldı ve alonsoyu geçti..tamda o andan ıtıbaren bende korku fılmı seyretme moduna geçış oldu.korktugumda başıma geldi.bana her ne kadar yarış kazası gıbı gelsede böyle durumlarda arkadan gelıp gecış yapmak ısteyen pılotun 2 kez daha dikkatlı olması gerektıgı gerçegı var..

  7. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Yanılıyorsun.Mclaren 8 puanın hesabını yapsaydı perezi çok önceden uyarırdı.KAza resmen göz göre geliyorum dedi.Ben Alonsonun arkasında button varken daha rahattım.Ta ki perez buttonu geçip 7.liğe çıkınca eyvah eyvah kaza olabilir dedim.Neyse ki belayı 1 sıra ile savdık.Raiye ilk denemesinden sonra artık bir sonraki tura kaza kaçınılmazdı ve öyle de oldu.

    Alonso raikkoneni yarışın yarısı boyunca kovaladı.Zaman zaman 0,2 saniye ile takip etti.Ama ne rai fanlarının ne de bizlerin aklına muhtemel bir kaza gelmemiştir.

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Mclaren takımı perezi dizginlemelidir."Hamiltonu kaybettik ama bakın nasıl bir pilot aldık" düşüncesini empoze etmekten vazgeçmeliler.Perezin ani transferinin yanlış bir seçim olmadığını tüm dünyaya göstermek istemektedirler.
    Perez de 2007 deki hamiltonun pozisyonuna bürünmek ve onun gibi olmak istemektedir.Omzunda baskı hissetmeden dünya şampiyonu ünvanlı takım arkadaşına üstün görünme çabaları…
    Gözü karalığın sınırını fırsat varken bulmaya çalışıyorlar.

    Mclarenin şuanki durumu , perezin kendini ispatlaması için biçilmiş bir kaftandır.Nasılsa bu araçla şampiyon olamayız , öyleyse gözükaralığın dibine vuralım.

    Bu durum Martin'in de işine gelmektedir.Arasıra perezin buttonla olan mücadelesi yüzünden istemeye istemeye telsizi eline almak zorunda kalıyor ama diğer taraftan perez sayesinde üstündeki yükü bir nebze hafifletmeye çalışıyor.Özellikle sponsorların Martin üzerindeki baskısı ; perez sayesinde bir nebze azalmış oluyor.

    Yarışın ilk bölümlerinde vettelin hamiltonu sıkıştırması vardı.Aynı zamanda Alonsonun raikkoneni sıkıştırması vardı.Daracık yerlerde 0,2 saniye ile takip edebiliyorlardı.Sc sonrası hamiltonun da webberi sıkıştırması vardı.Hepsi de bir diğerinin vites kutusuna yapışık gibi gidiyordu.Tüm bunlara baktığımızda "kaybedecek çok şeyi olan pilotları" gördük.Gayet dozunda ve ölçülü bir baskı izledik.

    Perez monakodan istediğini aldı.
    Puan mı? yoksa birkaç riskli geçiş denemesi mi? sorusunun cevabı perez için bellidir.Bu soruyu vettel alonso ve raikkonene sorun bakalım cevabı ne olacak.

  9. oda değilde bazıları bizim için" işte alonsoda geçildi alonsocularda ondan kızıyor" diyorlar.biz sezonun en yavaş virajında buttonun alonsoyu geçme girişimi sonrası ufak temastan bahstmedik sutilin alonsoyu geçişini yadırgamadık.daha alonsoya kızdık niye bu kadar geniş dönüyor diye.ama ben bile perezin bu yarışı bitiremeyeceğini hatta kaza sonucu yarış dışı kalacağını anladıysam bu takım ne yapıyordu diye sormak gerekiyor.son zamanlarda fazla gaz verildi.

  10. Link 2005 Monaco

    Barrichello'ya yaptığı atak ekrana gelmiyor ama Ralf'i son metrelerde geçişini izliyebilirsin.

  11. ayrıca mc laren takımının puanlara çok ihtiyacı varken.8 puanı fazlaca riske atmak takımın senin ellerine emanet ettiği emeklerinide riske atmaktır büyük bir takımın pilotu böyle hatalar yapmamalı.perez iyi pilotdur hep bunu dedim ama bazen böyle çok riskli durumları zorluyor buda hata ve şampiyonluk şansı olan bir pilotunda 9 puanına keser atıyor.aynı şekilde massa 2 kez aracı pert etti ortada bir mücadele yokken takımının emeklerinide pert etti.ya grosjeana ne demeli arkadan rakibinin üstüne nasıl çıkıyorsun hızlısın yolun solu boş bas git zaten geçeceksin çok hızlısın amatörce yapılmış bir hata.yine takımın bel bağladığı puan yada puanlar çöpe yazık bu kadar ucuzmu koskoca takımı bir anlamda satmak

  12. bazıları olayı bu videodaki gibi yorumlamış.

    hayır, raikonen savunma yapıyor ama videodaki arkadaş kendisini geçen birinin üzerine kırıyor. artık isimler de zaten orada yazıyor.

    kısacası perez, villeneuve değil raikonen de videodaki diğer arkadaş değil…

  13. Tamam sizsiniz 🙂

  14. Perez'in burnunu oraya sokması, Raikkonen'in ona yol vermesini gerektirmiyor. Raikkonen kapıyı kapatıyor, Perez zorla kapıyı açmaya çalışıyor, yarış kazası olarak nitelendirilebilir belki, ama Raikkonen kazayı önleyebilirdi diyerek suçu ona atmak saçma, şikanı düz geçip Perez'e yol verse kazayı önleyebilirdi tabi, fakat niye yerini Perez'e versin ? Perezin bu kadar riskli atak yapması onun cesur olduğunu göstermez, kaybedecek bir şeyi olmadığını gösterir. Raikkonen, Alonso, Vettel gibi pilotlar bu kadar tehlikeli ataklar yapmakta zorlanırlar, kaybedecek çok şeyleri vardır çünkü.

    bence Perez fazla gaza gelmiş, burnunu içeriye sokup sokup insanları korkutarak bir kere sıçrar iki kere sıçrar üçüncü de çakılırsın. Button ve Alonso çeşitli sebepler ile geri çekildiler (biri şampiyonluğa oynuyor, diğeri takım arkadaşı) Kimi de ilk seferinde kazayı önlemek adına şikanı kesti, fakat bu olayda Kimi'nin Perez'in burnunu oraya sokacağını düşündüğünü sanmıyorum, normal şartlar altında Kimi Perez'e dış çizgiyi bırakmış durumda… Kimi virajı dönmeye başlamışken burnunu içeriye sokup, sonrada " Raikkonen bana yer bırakmadı" demek amatörce…

    seyir zevki vermiş olabilir ama Perez Mclaren pilotu olacak pilot bence "hala" değil… rakibine saygısı yok… Perez'i savunanlar ise olaya duygusal yaklaşıyor bence, çünkü ya bu temas sayesinde son zamanların en sıkıcı yarışında biraz heyecan yaşadılar, yada bu temas onların desteklediği pilota avantaj sağladı, bu kadar basit.

  15. bazıları olayı bu videodaki gibi yorumlamış.

    hayır, raikonen savunma yapıyor ama videodaki arkadaş kendisini geçen birinin üzerine kırıyor. artık isimler de zaten orada yazıyor.

    kısacası perez, villeneuve değil raikonen de videodaki diğer arkadaş değil…

  16. kazayı tekrar izlemek lazım benim yorumum kimi taraftarı olmama rağmen yarış kazası.kimi tünel çıkış yolun sağından giderken biraz yavaş kalıyor perez hızlanarak kiminin solundakiboşluğa gelmeye çalışıyor ve viraja erken girmeye çalışıyor.kimi virajı dışardan dönmeyip normal çizgiden yani içerden dönerken arkadan hızla gelen perez kapının kapandığını görmesine rağmen yine çarpardı ama frene asılmayarak ikisi içinde daha büyük bir hasara yol açtı.bu bariz belli sadece normal virajı dönme hızına iniyor oysaki kapı kapanmış frene basıp çarpma etkisini azaltman lazım.yok sanki ben arkadan ona dokunurum onu iteklemiş olurum oda araç hakimiyetini kaybeder geçer giderim gibi düşünmüş.perezin lastiklerinde frenlerinde bir kilitlenme görünmüyor buda kazanın etkisin azaltmak için frene sonuna kadar asılması gerekirken asılmadığını gösteriyor.perez kazadan önce yine rai ve alo ile temas edecekken rakiplerinin virajı kesmeleri sayesinde kazadan kurtulmuştu.mc laren bu konuda artık perezi fazla agresiflik konusunda uyarmalı herkes kaza olmasın diye sana yol vermek zorunda değil öyle 6.olacakken 8 puanın uçar gider perez efendi umarım ders almıştır.

  17. Ya bi yürü git işine.

  18. Yusuf Perçin avatarı
    Yusuf Perçin

    Birazcık monaco yu bilen oyunlarda dahi olsa sürüş gerçekleştirmiş olan azıcık yarışmaktan anlayan insan perezin açıkça hatalı olduğunu anlar. Raikkonen normal yarış çizgisi denilebilecek kadar dıştan virajı tam da zamanında dönerken perez geç fren yapmayı düşünerek raikkonenin ona kesinlikle yol vermesi gerektiğini düşünüyor. O zaman önce buraya bakın

    tıkla

    sonra bir de sert savunma neymiş şurdan bakın
    tıkla

  19. Madem raikkonen bu kadar haklı.Pereze ceza gelmesi gerekirdi ancak ben ortada ceza falan göremiyorum.

  20. Biraz edep dostum!!!

  21. Biliyorum cezanın neden geldiğini…….. hani sizin usta pilotunuzdu büyük kazayı ustalığı tecrübesiyle engellemişti. Onu yapan , sarı bayraklar altında bu hatayı nasıl yaptı hayret…

  22. Perez haklıysa o zaman Grosjean da şunu diyebilir. "ben dümdüz gidecektim Ricciardo da önümde durmasaydı" :))

  23. raikkonen istese kazayı önleyebilirmiş :)) ya çocuk aklıyla konuşmuş bu. yüzsüzlüğün bu kadarına da pes. sen de istesen burnunu oraya sokmayabilirdin.

  24. rainin aldığı kınamanın bu kazayla alakalı olduğunu nerden çıkardın? sarı bayrak altında aşırı hız yapmaktan kınama cezası aldı. perez olayı ile nasıl alaka kuradun hayret :))

  25. kamui ftw dawn avatarı
    kamui ftw dawn

    senin kafan mı iyi espri mi yapıyorsun anlamadım da raikkonen'e kınama güvenlik aracı esnasında hızlı gitmesinden dolayı geldi

  26. Polemiğe girmeye hiç gerek yok….. Bir tebessüm yeter arkadaşlara.

  27. Her halde özür dileyecek. Arkadan çarptı adamın yarışını puanlarını mahvetti

  28. EVET!!!! Raikkonen'e kınama geldi…. Bahaneleri alalım……

  29. Raikkonen hemen her yarış takım arkadaşına bela oluyor da biz mi bilmiyoruz?
    Kimi'nin kaç kere bir pilotu sıkıştırmaktan ceza aldığını gördünüz? Button'la Alonso yol verdi diye Kimi'de yol vermek zorunda mı? ilk atağında Kimi olmasa yine gümbürtüye gidecekti ama Kimi bir şekilde gerek refleks gerek tecrübeyle işi kotardı. Ama bu sefer Perez gerçekten fazla zorladı şansını… Orada ne olmasını bekliyordu. O viraja o şekilde geldikten sonra Kimi şikanı kesmeden kazayı nasıl önleyebilirdi? nereye kaçsın adam. Taş devri çizgi filminde Çakmaktaş'ın yaptığı gibi aracı altından tutup kaldırsın mı ne yapsın adam? Yarış kazası? Evet yarış süresi içinde olduğu için yarış kazası. Ama normal trafikte herhangi birisi ben virajı dönerken içerden gelip benim aracıma böyle aptal bir şekilde vursa o bariyerlere gömerdim onu şahsen. Herkes savulun Perez geliyo modunda yarışamayacağı için Perez'in agresif olmakla Mal olmak arasındaki o çizgiyi öğrenmesi gerekiyor bence…

  30. forever iceman avatarı
    forever iceman

    Arkadaş kazayla aptallığı birbirine karıştırıyorsun,önce bunları ayırt etmeyi öğren. 2008 de kimi kaza yaptı,yaptığı kaza sutili yarış dışı bıraktı,kimi hatalı olduğunu biliyordu ve özür diledi. Dün perez kazmalık yaptı, bodozlama araba sürmeyi marifet zannediyor, birde üstüne çıkmış pişkin pişkin kimi yer bırakmadı diyor. Sen zaten Perez gibi gereksiz birini savunup, tutuyorsan bence artık F1 izleme. McLaren'ada yazık valla kimlerin eline kaldı böyle!!!

  31. raikonen yarış çizgisini şikana gelmeden çok önce değiştiriyor ve perezin aracından ve şikana gelmeden en az 100 metre önce bu çok rahat bir şekilde görülebiliyor. perez ise halâ gaza basıyor. raikonen'in şikanı iç çizgiden alacağı çok önceden belli.

    atak yaptığın adam monaco'da son 2 turda 4 kişiyi geçiyor. sen halâ neyin tribindesin perez?

    saçma sapan atakların yüzünden herkes sana yol mu vermeli?

  32. perez böyle diyaloglara girme işine bak

  33. Geç frenleme ile öndeki pilotun içine dalmak cidden dahice, bunu neden daha önce düşünemedi bu pilotlar? Geç frenleme ile tekerinin zor sığacağı yere dalıp öndeki pilotun yol vermesini bekliyor. Cidden Perez'in bu dehası önünde eğilmek lazım. Ben de küçükken F1 Challenge oynarken böyle geç frenleme yapıp öndeki aracı biçerek geçip kendimi F1 pilotu zannediyordum. Bu adamınki de o misal. F1'i pc oyunu gibi görüyor.

  34. Buranin sorunu nedir Yazdigim yorumlar bir türlü cikmiyor. Hem biraz hizlandirin su kontrol isini

  35. sınan matias avatarı
    sınan matias

    seneye raikkonene söyleyelim de bir daha perez arkasındayken o viraja öyle girmesin.

  36. sınan matias avatarı
    sınan matias

    adam tabiki savunma yapacak.hayır arkadan gelen dengesiz düşünemiyor mu viraja 40 metre kalmış ya rakibim içeriyi erken kapatırsa.onu geçtim sana yol mu vermek zorunda? istediği yarış çizgisinden gider .yanına yaklaşmamışsın bile ne hakla yol istiyorsun.

  37. sınan matias avatarı
    sınan matias

    bir adam ancak bu kadar beceriksiz olur.bozuk plak gibi yarış boyunca aynı yerde atak yapmaya kalktı.daha önceki yarışlarda da gördük geç frenajla rakibini geçmeye çalışıyor..0.5 sn geriden geliyorsun rakibin viraja tüm dikkatini vermiş bir anda hop önüne kırıyorsun.rakip viraja mı odaklanacak yoksa sana mı.mclarene hiç yakışmıyor.böyle yeteneksiz adamları f1 in kapısından içeri bile baktırmamak gerek.

  38. arkadaşlar bu bir yarış kazası fakat perez diğer araçlardan hızlı kimiyi geçse bile bu hızla virajı dönmesi çok zor

  39. sınan matias avatarı
    sınan matias

    kargaya eniği şahin gözükürmüş

  40. Aslinda bisey yazmayada gerek yok ama neyse Bu Perez denen Pilot bozmasi hala neyi savunuyor anlamak mümkün degil hadi onu gectim Kendini McLarenci gösterenler nasil bu adami savunuyor o dahada vahim. Sen Arkadan tam viraja giereken deli tay gibi sür gel arabanin burnunu oraya sok adamin arabasini parcala sonra kalk yer vermedi diye sizlan bu Kadar Aptalca bir savunma bir istek olamaz. Bende McLarenciyim Fakat bu Adam yersiz hareketleriyle hem McLarenin puanlarini hemde Raikonenin puanlarini kaybettirdi. Bazen Buttona bile gereksiz hamlelerde bulunuyor fakat sonuc hep Yaris disi yada buttonin arkasi bir an evvel gitse iyi olacak

  41. 2005 Monaco gp son turda Schumayerın Barrichelloya ve/veya Ralfe yaptığı atağın videosunu bulabilecek biri var mı ?

  42. Fırat Alagöz avatarı
    Fırat Alagöz

    Ne kadar saçma yorumlar var. arkadaşlar 2008 de Kimi sutilin yarışını mahvetti doğru ama bu aptal gibi suçlu o demedi adam gibi özür diledi

  43. Fırat Alagöz avatarı
    Fırat Alagöz

    Saçma insan 2008 de kimi sutilden özür diledi perez gibi hata kiminindi demedi az mantıklı ol mantıklı

  44. Rai çok kapatmış kapıyı.E haliyle monacoda atağa kalkıp önündeki pilot kapıyı kapatırsa temas kaçınılmaz olur.Raikkonen bencede hatalı.

  45. Bunu bana diyeceğine ağzından pislik akan takımdaşlarına pilotdaşlarına söyle.

  46. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    kardeş hastamısın futbol liginemi döndürelim burayıda ana avrad küfür mü edelim ne yapalım pilotlar anamızmı babamızmı yahu şu CANIM TÜRKİYEM de birşeyleride tarafsız adaletli tartışamazmıyız f1 yarışı araba yarışı ** biz gerçekler üzerinden yorum yapmaya çalışıyoruz katıl katılma 3 kere hatalı atak yaptı benim gördüğüm ne konuşuyorsun yahu ne biçim millet olduk ** kardeş yaşın kaç sorması ayıp 30.40 lı gibiysen yorumum yok( bu yaşa kadar adam olamadıysan mevzusundan) daha gençsen lütfen insanların ne dediklerini oku anlamaya çalış sonra yorum yap tee ….. bütün pilotların banane ama hafta sonu spor ile ilgileneceğiz sevdiğim sporlarda budur kick boks,boks ve motorsporları futbol izlemeyide bu sebeple bıraktım çarşı fener maçlarından sonra arkadaş olarak giderdik millet maç sonu birbirini keserdi ,,gene diyorum teee ** sanki ben para kazanıyorum ama zevk yapıp rahatlayacaz iki yorum yapıcaz sazan dolu etraf yeminle memleketten soğuttunuz beni herşeyi bilen bir toplum ama toplu iğne bile üretemez nedir buya size aileniz nasıl eğitim veriyor ….

  47. Mclarenci arkadaşlar başlamışlar yine Perez'i çamurdan kurtarmaya kendi pilotlarının hatasını hiç görmezler yaptığı 2 atakta da suçlu Perezdir.Button atağı ise sizin insafınıza kalmış ne de olsa sizin pilotunuz.

  48. Alonso'yu geçişi mi temizdi? Keşke yarışı birdaha izleseydin.Ayrıca ben de Alonso'nun orda iç taraftan gidip Perez'e çarpmasını öyle istedim ki en azından yarış kazası olurdu ve bu şahıs kendini bu kadar havalı görmezdi.

  49. Sen altyapıdan adam gibi sürücü yetiştirmeyip böyle paralı pilotları alırsan kazaların sorumlusu sen olursun.Tabiki burda bu arkadaşı yarıştıran takımlar suçludur ve bugün Perez denen kişinin ceza almaması rezilliktir.Mclaren'i kastetmiyorum suç tamamen Sauber takımında.

  50. Button'a çarpmadı. Şikanı kesti ama sonra geri verdi. (Raikkonen'de geçildi ama yerini geri vermedi) Alonso'ya çarpmadı. Hala ne diye zırvalıyorsun aynı şeyleri 4-5 kere yaptı diye. Raikkonen atak bile yapamazken Perez şampiyonları takır takır geçti Onları geçerken sorun yok Raikkonen'i geçince auvvvvv Yok öyle yağma.

  51. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    kardeş sidik yarıştırmak bile bilgi ister tecrübe ister :d iki el arabası diyorsun ama sonuç ne oldu söylemiyorsun pereze ne oldu what happen perez ? ben bunu soruyorum birde ne takımın belli ne cismin yazda bilelim yada resmin de olsun mantıklı düşün ne istiyorsunda oldu ,ben kimi taraftarı olarak bu hataların sonucunda kaybolan puanları tartışıyorum sen ne tartışıyorusn anlatda bilelim

  52. "Sonuçta size yer bırakılmadıysa ne kadar agresif olduğunuz önemli değil."

    bu cümle bir f1 pilotunun mücadeleci ruhuna aykırı ve acınası bir göstergesidir… f1de agresiflik rakibini istem dışı panik durumuna düşürüp bulduğun açıktan istedğiini almaktır..kısacası agresiflik rakibine diş geçirmektir agresiflik rakibin müsade ettiği sürece kullanacağın birşey değil!! sen(perez) şu söyleminle komik duruma düştüğünün farkındasındır umarım

  53. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    mc laren ci arkadaşlar gene yazıyorum mesele sadece bir kaza değil ,aynı hatayı üst üste 4.5 kere tekrarlaması alonso ya yaptı ,button a yaptı hadi button a yakındı alonso yada ama kimi ye ilk denedi jikanı kestiler yetmedi gene denedi ve kapalı kapıya dayandı sonuç ta puan alamadı ve şampiyona kovalayan birini puanlarından etti ,bu kadar basitmi bu işler alonso kimi olayı örnek olamaz ,kimi sutil olayıda örnek olamaz bunlar yarışlarda nadiren olan kazalar , tahmın ettim alonso yu öyle böyle geçtide şimdi dedim kimi yede yazar ve yazdıda , mc laren kötü araç yaptımı niye yırtınıyorsunuz ? şampiyonluk kovalayamayız diye,, ee bu şekilde kovalayabilirmisiniz ? hamiltonda da oldu ,montoyo dada, mc laren pilot yönetimi kötü, başka birşey demiyorum, hakkinen den sonra bozdular ayrıca ,lotus da grojan geçen sene milleti biçerken de aynını savundum ,mc larenciler yırtınıyordu acemi ,çaylak v.s acemice ,bilinçsizce yapılan ataklar sadece masum pilotlara zarar verir ,seyir zevki diyor bazıları yahu böyle seyir zevki istesem ,açarım youtube u car crash yazar kazaları izlerim ,seyir zevki yan yana ,tampon tampona geçişlerdir bodosloma kaza izlemek değildir tabi sizlerin seyirden ne anladığınız bilmiyorum yada nasıl seyir zevkiniz olduğunu …

  54. Ben ağlamıyorum. Gerçekleri yazıyorum. Zoruna gittiyse bilemem. Kimsenin pişkinlik yaptığı yok. Sen gelip ağzına geleni diyeceksin sonra çıkıp orada hiçbir raikkonen taraftarı pişkinlik yapmadı yeaaaa diyeceksin.Yok öğle yağma. Raikkonen orada Sutil'in yarışını mahvetti mi mahvetti. Sutil çıkıp Raikkonen'e birşey dedi mi demedi. Yada Sutil severler gelip Raikkonen'e birşey dedi mi demedi. Sen gelip buraya pisliğini kusacaksın gerçeğin tokadını yüzüne yiyince ağlamayın diyeceksin. Yürü bakalım toz kaldırmadan şimdi

  55. Tam olarak 00'3 sn de durdurun arkadaşlar. Ve Kiminin önündeki aracın viraja gelirken ki yarış çizgisine bakın. Kimi burada savunma yapmak için çizginin dışına çıkmış, Perez atakta ve ondan hızlı geliyor, Kiminin boşluğu fazla kapamasından ötürü temasın yaşandığı bence açık. Yarış kazası derim, illa suçlu aranacaksa bu Raikkonen.

  56. Forever iceman avatarı
    Forever iceman

    2008 de hiçbir kimi taraftarida kimide kendini haklı görüp piskinlik yapmadı.Once adam olmak lazım bosa dalkavukluk etmeyeceksin çiko, ağlamayacaksın saçma sapan!

  57. cgdsny_Ferr  avatarı

    yarıldım gülmekten, Allah müstehakını versin!

  58. umit isbilen avatarı

    bir Kimi fanı olarak bence suçlu yok diyorum, biri çok zor bir geçiş yapmaya çalışan, kendini kanıtlama çabasındaki çaylak, diğeri de geçilmemek üzere savunmasını yapan bir dünya şampiyonu bence normal bir yarış kazası olur bazen öyle demek lazım… ayrıca sutil ve perez bu gün yarışa büyük heyecan kattılar ve drs v.s olmadan gerçek geçişler yapmayı denediler izlerken çok eğlendim helal olsun…

  59. Boşver hocam hiç uğraşma. Birazdan bazıları 3 maymunu oynar bazıları da çeşitli bahaneler uydurup savunmaya geçerler. Çin'de yarış çizgisinde giderken bile bazı dalkavuklar Perez'i suçlamıştı. Neymiş pist dışına atmışmış. 2008'de Sutil'de kendi hatasından dolayı yarış dışı kaldı. Hatası Raikkonen'in önünde olmaktı!!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=g80-CFe7_Ko

    Şu videoda Öndeki Hamilton'ın çizgisine bakın birde Raikkonen'in çizgisine bakın. Yine bazı dalkavuklar Raikkonen yarış çizgisinde yeaa diyordu. Raikkonen açık şekilde çok önceden virajı dönmeye başlamış. 0.44 sn'de Raikkonen savunma moduna geçiyor. 0.47 sn'de Hamilton viraja hangi çizgiden giriyor, Raikkonen viraja nereden giriyor açık şekilde belli. Perez'in bu noktadan itibaren yapacak bir şeyi yok. Orada savunma viraja önceden girmeye çalışacak olmaz. Tünelden çıkar çıkmaz çizgini ona göre alacaksın. Hayır Raikkonen'i çok seviyorum. Hala çok seviyorum. Ama bazı Raikkonen taraftarları 2008 Monaco'yu unutmuş gelip burada Perez'e hakaretamiz, ağza alınmayacak ifadeler kullanmışlar. Bugün şampiyonum diye ortalarda dolaşanlar yokları oynarken Perez, Sutil gibi pilotlar yarışa zevk kattı.

  60. onun içinmi alonso,yu gelen geçti .

  61. ne enteresan vede tesadüf değilmi . iki el arabasının sığmadığı bir pist,te atak yiyen ve geçilen akonso ve raikonen ne tesadüf değilmi

  62. Amma büyüdü bu iş.
    İsterseniz olaya bir de teknik olarak bakalım.
    Temas eden parçalar neler ; Perez 'in ön tekerleği ile Kimi 'nin arka tekerleği.
    Böyle bir temas ilk defa mı yaşanıyor ? Hayır.
    Böyle bir temasta suçlu kim ? Öndeki.
    Bize bunun böyle olduğunu kim öğretti? İtalya 'da (Alo-Vet olayı) alonsocular , Japonya 'da (Alo-Rai olayı) kimiciler
    Bi de işi vicdan meselesine döküp "Perez Kimi 'nin yarışının içine etti" diyorlar. 2008 yılında aynı pist aynı virajda , tarih yazmaya giden Sutil 'in yarışının içine eden Kimi 'yi de böyle yerden yere vurdunuz mu? Hayır.

    Hadi kimicilere lafım yok sonuçta bu işten onlar da zarar gördü ama Alonso bu olay sayesinde beleşten iki sıra kazanmışken alonsocuların daha fazla eleştirmesinin sebebi toz konduramadıkları pilotlarının madara olması olsa gerek.

  63. Alonso yu ve Button'ı geçişi gayet temiz ve iyidi burada Kiminin tuzağına düştü biraz Perez. Sağlık olsun böyle şeyler olabilir en azından pist gezisine çıkan pilotlardan iyidir çocuk bir şeyler yapmaya çalışıyor hızı da gayet iyidi. Perez'in Button'la bu kadar başa baş gidebileceğini beklemiyordum ilk yarışlarda beni yanılttı açıkçası helal olsun.

    Çok övdüğünüz Kimi'nin vukuatları yok mu sanıyorsunuz burası monaco her şey olabilir geçiş yapmak istiyorsanız risk almak zorundasınız bazen tutar bazen tutmaz yarış sonuçta..

    http://www.youtube.com/watch?v=sozLVdI5blw

  64. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    gözü görene gözlük olur köre ne olur 😀 kardeş tren diyor yarışı mahveden asıl rbr lerdi ne ileri ne geri tren yaptılar sonrada arkada millet birbirini yedi rosberg e vettel yaklaşmadı bile vettel ide webber korudu hamilton da atak denedi olmadı kimi de başlarda yakındı risk almadı alonso da aynı şekil ama bu dengesiz alonso yuda etkiledi kimi yide baya etkiledi sonra kendide kenara çekti çay içti herhalde sahil turundan sonra yarışı katleden ve destekleyenlere soruyorum perez şampiyonada nerde ben göremedim 1. galiba :d

  65. her ne kadar kaza olsa da eğri oturup doğru konuşmak lazım. bugün perez'in yaptığını 4 büyük pilottan birisi yapsaydı kahraman ilan edilirdi. perez biraz fazla risk alarak geçişleri denedi ve sonunda başarısız oldu. raikkonen normalde perez'in av mesafesinin dışındaydı ama sanki biraz erken fren yaptı. öyle olunca perez soldaki boşluğa girmek durumunda kaldı. sonrasında raikkonen de çok iyimser bir şekilde sola yaklaştı.

    tabi bunlar benim görüntülerden ilk yorumlamam. sonuçta kaza oldu ve zararlı çıktılar. ama oldukça trenciliğin olduğu yarışta güzel anlar yaşattılar perez, sutil ve di resta gibi isimler. kendi adıma teşekkür ediyorum onlara

  66. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    bütün mclaren ci arkadaşlara eskiden mc ciydim hakkinen ile sonra kimi ile ama kimi ayrılınca kimi ci oldum mc laren de zerre akıl yok ,nerde manyak munyak pilot var alıyor montoya gibi buda fos bence montoya bmw ile baya iyiydi çünkü bmw iyiydi shumi ile çok dalaştı kendini ön plana almak için ama takımıda mahvetti şampiyon olabilirlerdi ,sonra mc laren aldı hataları oldu en son kimi ye takım arkadaşı olarak arkadan geçirdi ,gönderdiler şimdide perez bence 2. montoya vakası rezil sürdü ve tekrarladı takımı uyarmadı ne oldu sonuç ? pist dışı puansız böyle büyük takım olunmaz ,hamilton da bir sezon aşırı hata yaptı ondada es geçtiler yahu madem şampiyonluk kovalamıyorsunuz f1 den çekilin ozaman yok biz şampiyonluk kovalıyoruz diyorsanız şampiyon böyle olunmaz ,perez e nasıl uyarı yapılmaz sezon başından beri belli hatta geçen sezondan beri böyle olurmu kısaca çok küfür ettim şahsa kimi nin yarışını mahvetti kendide bitti gitti sonuç mutlu oldu herhalde :d birde şu açıklama nedir ? denecek söz yok ama sonunda nedense hep bu tarz pilotlar ya düzeliyor yada başka serilere gidiyor bunuda unutmamak lazım

  67. Anti-Mclaren yorumlar arasında tutup Perez'i savunmak ancak kendimi yormama neden olur. Sadece gülüyorum…

  68. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Sabrinda bir sonu var ! Epeydir bu kadar yuzsuz, futursuz, cahil, su aygiri, kor okuz, sarhos maganda tadinda, tabirinde f1 pilotu gordum ama boylede piskince hatayi karsi tarafa atani gormedim.

    Ulan cocuk, button i fernando yu gectiysem onuda gecmeliydim yol vermeliydi diye bir seymi var? Sen kimsin lan? Fernando da buttonda senin aptal hareketlerin yuzunden yaris disi kalmamak icin yol verdiler, sende bir halt yaptim sandin! Auni seyi kimi ye yaptin ilkinde yevallah dedi sikani kesti' ikincisinde cokta guzel yapti, arkadasin biri yazmisti
    'Elin adami gelir boyle kanati eline verir diye' aynen oyle sen kimsinde oyle maganda gibi sikan girisine o hizla giricen sana herkes carpmamak icin yol verecek.

    Insallah beter olur bu Mclern suc onlarda buna bu cesareti bu cocuga verip Hamiltona iki kupa yuzunden yol verdikleri icin.

  69. bence çok temiz bir atak . dikkatli izleyelim bu perez,in atağını raikonen,e

  70. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Gözlük takarak izleseydin keşke.. Kimi ile hamilton arasındaki fark kazaya kadar hiç 2 saniyeye çıktı mı? 1 saniye civarında takip ediyordu en fazla ki genelde 0.5 saniye felan fark vardı.. Geçiş yapılamayan pistte ne yapacaktı. Mercedes motorlu araçlar zaten daha hızlıydı.. Vettel sanki trenin başı değildi gibi konuşmuşsun. Rosberg'den sonraki dizilim 2 saniye , 0.8 saniye 0.6 saniye 0.6 saniye diye gidiyordu zaten..

  71. neden özür dilesin perez . perez kimi,dende alonso,danda çok daha hızlıydı . yarışın tren gibi dizilmelerinin sebebi alonso ve raikonen,di grubun en yavaşı bunlardı . perez ve sutil yarışa hareket ve renk kattı

  72. Yaklaşamazdı artı şu sürüş mantalitesiylede yaklaşamaması isabet olur,bir yaklaştı pir yaklaştı…

  73. Tebrikler Perez en iyi yarışında

  74. Adam geç fren yapıp bodozlama milletin önüne girmeyi maarifet sayıyor. McLaren taraftarıyım ve diyorum ki bu ayarsız enerjinin yerine Hulkenberg'i getirmeyenlerin aklına turp sıkayım ben

  75. Lan çık bari özür dile.bide kalkmış suç raikkonende diyor.bu ne agresiflik bu ne özgüven.

  76. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    başka bir pistte öndekilere bu kadar yaklaşabilirmiydi sence…

  77. Perez Alonsoyu da geçerken fazla riske sokmuştu iki aracıda,alonsonun ki yemedi diye geçiş yapabildi , keza button içinde geçerli… Raikonen en dogrusunu yaptı , sen dal içeri ben kaza olmasın diye pozisyonumu feda edeyim. Yok öle yağma perez efendiii ,helal olsun raikonene…

  78. perez harbiden raikkoneni biçti. galiba geçen sene maldonadonun yaptıklarını bu sene perez yapıyor.adam v şeklindeki daracık yere girdi.şimdi çıkmış diyor ki atak yaptım.Tek bir sözüm var.alonso raikkonen hamilton vettel hepsi saf bir sen akıllısın yani.onlar bilmiyorlar orada atak yapmayı.perez gibi 5 6 pilot demiyorum sürücü daha olsa güvenlik aracı yarışın 4 te 3 ünün domine eder. Perez ceza almalı.nerde fia? adamı 5.likten etti yok mu cezası.

  79. tamam suçun büyük kısmı perezde ama daha raikonnen kapıyı kapatmamışken içeri girmişti perez daha sonra raikonnen sıkıştırmaya başladı ve kaçacak yeri yoktu zaten frenlemedeydi sola kırsa bariyer sağa kırsa raikonnen durdurarak izle istersen videoyu

  80. geç fren yapan herkese buyur geç diyecekti kimi. yer verme durumu frenlemeye gelmeden önce substantial overlap denen, yani bariz bir biçimde öndeki aracın yanında olman lazım demektir. sen bariz geridesin hurrraaa diye içeriye dalıyorsun, adam kaza olmasın diye kaçış alanına kaçıyor, geçiş yaptığını sanıyorsun. aracın burnunun kimi'nin kokpitinin oralarda olması lazım ki, kimi'nin yer verme zorunluluğu ortaya çıksın.

    tee bilmemnesininkinden frensiz gel, kimi bana yer versin. oldu.

  81. herkesin tespitleri ve yorumları o kadar iyi ki çoğu zaman ekstra bir yorum yapmaya gerek kalmıyor kendi adıma konuşmam gerekirse

  82. mükemmel yorum

  83. Kahramanlık yapacak başka pist bulamadın mı?

  84. Beyinsiz herif, 2 tur once de daldin oraya ama viraji alamadin, Kimi orada tecrubesiyle buyuk bir kazayi engelledi, akillanmadin 2 tur sonra daha salakca dalmaya calistin ve olan oldu. Sadece kendini yaksan neyse, hic sucu olmayan adami da kendinle beraber goturdun, bari konusma aptal adam..

  85. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    evt beyler, perez haklı, raikonen in yoldan çekilmesi gerekiyordu, çünkü bizde adapazarında dolmuşlar yanımızda ise kesinlikle yol veririz, zira yollar onların babalarının tapulu malı. Perez de bir dolmuşçu olarak yol istemekte son derece haklı…
    allah ıslah etsin, hem suçlu hm güçlü, ayıptır….

  86. bunun gibilere hem suçlu hem güçlü demek pekte yeterli olmaz,yüzsüzde demek lazım.

  87. emiko emiko avatarı

    Sana buyur geç diyecek hali yok.Acemi gibi dalarsan olacağı bu.Kesinlikle Perez suçlu ceza almalı..

  88. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Perez fazla gaza gelmiş gibi. Kimi kapıyı kapatıyor, sonrada yine iç tarafa bir bakayım diyip duramıyor. Şanssız bir demeç.

  89. seni serseri yarışmayı bilgisayar oyunumu sandın insanların sana yol vereceğinimi düşünüyosun, button veya alonsoylada çarpışabilirdi, her turda burnunu sokmaya çalışırsan sonunda böyle kazaya karışırsın, insanların emeği var burada milyon dolarlar var bu işte sen girip kafana göre agresiflik yapamazsın !!!

  90. Benim asıl canımı sıkan şey Perez'in yaklaşımı. Adam ''Nouvelle şikanında iç taraf benim, her zaman da geç fren yaparım, önümdekiler virajı kessin, kesmezlerse çarparım'' havasında, ne kadar da takdir edilesi 🙂

  91. bende yarış kazası oldugunu düşünüyorum ama sorun araçların arasındaki farkda.mesela alonsoyla buttona yaptıgı atakta çok daha yakındı.perezin onboardından kimiye yaptıgı atağı izlerseniz aradaki farkı görüceksiniz.açıkcası hem kendini hem kimiyi yaktı.öyle bitirip 6.olsaydı şu an button ve alonsoya yaptıgı atakları konusuyo olucaktık.gerçi alonsoya yaptıgı atakta temiz bi atak değil ama hakemler onun hakkında karar verdiler

  92. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Daha virajı dönebilecek kadar yavaşlamayı beceremiyorsun. Dünyanın en zengin adamı arkasında diye kendinde herkesi biçme hakkını buluyor heralde.

  93. 2013: A McLaren  Odyssey (spa2000) avatarı
    2013: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Aslında suçlu ifadesinin kullanılamayacağı anlardan dı?
    Yarış kazası.
    (Geçmek isteyen bir pilot) + (Geçilmek istemeyen bir pilot) = Aşk

  94. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    150km hızla o viraja girersen kaza kacınılmaz olur kimi orda sana yer verse nolcaktı o hızla virajı kesmeden dönebilecekmiydin onu söyle önce bunun gibilere hem suçlu hem güçlü denir 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir