Mercedes'in Lastik Testi FIA'ya Taşınıyor

yazar:

kategori:

Pazar gecesi Monaco’daki komiserler kulunda 3 saatlik görüşmenin ardından komiserler, bir açıklama yayımladı ve FIA için bir rapor hazırlayacaklarını bildirdi.

Mercedes, İspanya GP sonrasında Pirelli ile yaptığı 1000 km.’lik test nedeniyle Red Bull ve Ferrari’nin protestosu ile karşı karşıya kalmıştı.

Ross Brawn ve diğer yetkililer, aynı şekilde Pirelli de, Alman markanın hiçbir şekilde fayda sağlamadığını söylese de rakipleri, kurallar gayet açık olduğunu ve sezon içinde testin kabul edilemeyeceğini düşünüyor.

Bununla birlikte FIA’nın Monaco’daki sonuçları onaylaması ile Nico Rosberg’in zaferi güvence altında.

 


Yorumlar

  1. Raikkonen06  avatarı

    Yani bile bile o 1000kmden neler neler öğrenmişlerdir birde bu yılın aracıyla yapıldı o test bende diyorum mercedes dünkü yarışda nasıl bu kadar iyi kullanabildi diye bu 1 gecede çözülebilecek bir sorun değildi ve bu testle birlikte FIA ve Pirelli sağolsun lastik problemlerinide hallettiler bundan sonra önleri açık.Kurallarda bu testin bütün takımlarla olursa olabileceği ve geçen yılın aracıyla yapılabileceği yazıyordu ama bunlar kendi kafalarına göre yeni araçla test yaptılar çok yazık F1'i kirletiyorlar.

  2. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Senin dediğin gibiyse Ferrari ve Red Bull gerizekalı.Madem pirelli suçlu onları protesto etsinler

  3. TifoAlo HRT avatarı

    Oyle degilmis iste resmi izin cikmadan direk yapmislar pirelli fia ya sormus fia sartlar sunmus pirelliye ama pirelli sartlara uymamis

  4. fatih çalışkan avatarı
    fatih çalışkan

    fia nın haberi varmış testten yani kimi kime şikayet edeceksin

  5. TifoAlo HRT avatarı

    Ceza kesin gibi duruyor en iyi ihtimal kinama alirlar en kotu para oderler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir