FIA: "Pirelli Tüm Takımlara Test Şansı Vermeliydi"

yazar:

kategori:

Bu sabah çıkan skandal, Mercedes’in İspanya’dan sonra Pirelli’nin isteği üzerine 1000 km’lik gizli bir lastik testi yaptığı yönündeydi. Mercedes’in testleri mevcut aracıyla yapması asıl tartışma noktası olurken taraflar FIA’nın bu olaydan haberdar olduğunu bildirdiler.

Kurallara göre lastik üreticisi, gerekli olması halinde bir takımdan testlere katılmasını isteyebiliyor ancak bu testler 2010 F1 araçlarıyla olabiliyor.

FIA, testler konusunda kendilerinden izin istendiği ancak kendilerinin mevcut araçla testlere, tüm takımların katılması halinde yeni araçların kullanılmasına izin verildiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada “Pirelli ile olan tek tedarikçilik anlaşmasına göre herhangi bir takımla, hepsine fırsat verilmesi halinde 1000 km’lik test yapma maddesi var.” sözlerine yer verildi.

FIA ayrıca, taraflarla yapılan ilk görüşmelerin ardından testler hakkında tam olarak bilgi almadıklarını ve Pirelli’nin tüm takımlara aynı fırsatı vereceğine dair bir doğrulama yapmadığını söyledi.

Paul Hambery “Bu testi daha önce başka takımla yaptık ve aynı şekilde bir takımdan daha test yapmasını istedik.” dedi.

Ross Brawn “Pirelli 12 aydır takımlardan yardımcı olmalarını istiyor ancak kimse onlara yardım etmedi.”

“Pirelli ile takımlar arasında çok fazla görüşme oldu ve Pirelli onlardan 1000 km’lik test yapmasını istedi. Ve açıkçası Bahreyn’de Lewis Hamilton ile yaşadığımız sorunun ardından bunu istedik. Onlara yardımcı olmaya çalıştık. Başka kimse bunu yapmak istemedi gibi.” dedi.


Yorumlar

  1. Raikkonen06  avatarı
    Ross Brawn "Pirelli 12 aydır takımlardan yardımcı olmalarını istiyor ancak kimse onlara yardım etmedi."

    Hayatımda Ross Brawn kadar döner bir insan görmedim Allah aşkına daha 2 hafta öncesine kadar pirelliye saydıran kimdi lastikler 2 turda bitiyo diyen kimdi koskoca F1 dünyasında lastikleri en çabuk bitiren mercedes aracıylamı test yaptılar hemde Lotus ve Ferrari gibi lastikleri iyi kullanan 2 takım dururken bana göre dünkü yarıştada bunun payı vardı ama önümüzdeki yarışta göreceğiz ALLAH ıslah etsin.

  2. Ciddi bir maliyet ve meşgale getiren bu talebe takımların cevap vermek istememesi gayet doğal ancak FIA ayrıntılı incelemesi (1 temsilci bulundurup, gözlem değil) olmadan böyle birşeyin gerçekleşmesi de ciddi bir imkan. Pirelli bir takımın açık kanat değişiklikleri vesair harici neleri test ettiğini öğrenemez mümkün değil sunucu ve iletişim onlara açık değil. Rüzgar tüneli ve departman da sadece yapabildiğiniz veri okuma, değerlendirmeleri (software ile günler süren çalışmalar), testleri asfalta indirebilmek ve bunu aktif pilotlarınız ile öncesinde büyük toplantılar ile planlamak muazzam bir imkan. Bir satırlık harita kazanımı bile test yasağı kanunu sorgulamaya yeterde artar bile.
    Fakat Ross doğru söylüyor da olabilir sanmıyorum ama (ben geri durmazdım mesela, genç pilot da götürdüm) takımlar şuan yada kısa gündem içerisinde önemli miktar veri toparlayamayacaklarından bunu istememiş olabilir. Böyle bir ortamda Pirelli'nin bunu birşekilde yapması gayet doğal bir durum zaten FIA'nın saçmalıkları var ortada. Bunu belki tavsiye üzeri, mecburiyetler ile büyük 3-4 takıma mecbur tutulabilirdi ve dahil olup test etme mantalitesine set çekmeye çalışabilirlerdi.
    Pirelli geliştirme için test yapmak zorunda ve bunlar uzun olmak zoruda. Bundan doğal bir durum olamaz bunu farklılaştırmak asıl saçmalık. 2010 aracıyla test yap denilip duruyor adamlara bu saçmaydı zaten araçların aerodinamik performansları devamlı güncelleniyor ama neredeyse hükmü kalmayan araçlar ile sen testleri yap idare et diyorsun. Daha önce yazmıştım bir şekilde bir takımdan yada ortak konsorsiyum ile (önemli değişikliklerde kurdukları teknik şefler grupları gibi) o sezona ait bir araç temini yapılması gerekli. Üretici istediği an buna ulaşabilmeli, geliştirme dediğinin verimi ancak böyle olabilir böyle bir ortamda.

    Önceki test yapan da kasıt 2010 aracı ile olan olmayabilir daha önce başka bir takım ile de test yapılmış olabilir bu Ferrari de olabilir bu konuda net bir paylaşım yok henüz.

    FIA yaptığı salaklıkların ceremesini çekiyor hep ve sonucunda SEN SUS! büyüklük koltuğunu aktfileştirip durmak zorunda kalıyor bu olayda davalık olacak büyük ihtimal. CAS'a gitmese bari. 🙂

  3. Şimdi şeytanın avukatlığını yapayım. 🙂 Pirelli 1 takımla sezon içinde test yapabiliyormuş. Bu kontratlarında yazıyormuş. Peki neden Mercedes. Son yıllarda en ciddi yatırımı ve parayı harcayan takım olan Mercedes'e FIA tarafından ayrılmasın diye bir ayrıcalık verilmiş olabilir mi? (Mercedes yönetim kurulu başarısızlığın devamı durumunda spordaki geleceğini sorgulayacağını ifade etmişti) Mercedes'in hızlı bir aracı olduğunu biliyoruz. Lastik işini çözerlerse ciddi bir baş ağrısı olacaklarını da biliyoruz. Açıkçası kıllanmadım değil. Kimsenin günahına girmek istemiyorum ama bunu en arka sıralarda olan bir takıma yapabilirlerdi.(Caterham, Maurissia) Bu iş daha çok su kaldırır. Hatta Pirelli'nin gitmesine kadar beklenmedik sonuçlar doğurabilir.

  4. Bu işin ardından ya Pirelli tekmeyi yiyecek yada takımlara sezon içinde test imkanı verilecek. Pirelli açık şekilde Mercedes'e lastik testi için lastik verdiyse Pirelli için bu iş bitmiştir. Bu test lanet olası Pirelli'nin defolup gitmesi gibi bir hayırlı işe netice olur belki. 🙂

  5. Sezon içi sınırsız testlere merhaba diyeceğiz bu gidişle.

  6. İşler fena karışacak gibi. Dur bakalım.

  7. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    ne biçim açıklama ne biçim test 2010 aracıyla olması gerek diyor sonra 2013 aracı ile diyor ne dedikleri belli değil bu tarz açıklamalar arkasında büyük ihtimal kötü kokular vardır ,ama mercedes monaco da tek pit ile yarış bitirdiyse sc nin yardımıda oldu o ayrı konu bence test bu sezona yönelikti işlerinede yaradı bende sorarım bütün takımlara deklare ettinizmi de birtek mercedes bulundu ayrıca 2010 aracı sezon başıyla ve genel üretim amaçlı eski reno 2010 aracıdır bu olay farklıdır bu sezon içi test ayrıdır ayrıca sezon içi test yasak başka şeyleri test etmediğini nereden bileceğiz mercedes in ?

  8. fatih çalışkan avatarı
    fatih çalışkan

    vay kolpacı merso

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir