Raikkonen: "Perez Ne Dediğinin Farkında Değil"

yazar:

kategori:

Perez, Raikkonen ile olan kazasının ardından yaptığı açıklamada Raikkonen’in suçlu olduğunu söylemişti.

Raikkonen “Bana arkadan vurdu ve her şey orada oldu.Çok hızlı girdiği virajda benim hatamın olduğunu düşünüyorsa o zaman onun ne konuştuğundan haberi yok.”

“İlk defa bir yarışta birisine vurmuyor. İnsanların her zaman ondan neler yapabileceğini düşünmesini istiyor. O viraja geldiğinde diğerlerinin çekilmesini ya da düz gitmesini istiyor. Bunlar yapılmazsa orada geçiş yapamazdı.” dedi.

Raikkonen, Sebastian Vettel’in ikinci olmasıyla şampiyonada çok önemli puanlar kaybettiğini söyledi.

Raikkonen “Gerçekten sinir bozucu bir gün. Sergio’nun aptalca hareketi nedeniyle şampiyonada Sebastian’a çok fazla puan kaptırdık. Bu şekilde puan kaybına katlanamayız.”

“İdeal bir hafta sonu olmadı ancak artık yapabileceğimiz bir şey yok. En azından sonunda bir puan kazanabildik.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: "Perez Ne Dediğinin Farkında Değil"” için 85 yanıt

  1. Adam Alonso Raikkonen ya da aklı başında olan herhangi bir pilotun yapmadığını yaptı.
    Button aynı yerde onu geçti, olay oldu mu?

  2. Adam raikkonen ve alonsonun yapamadığını yaptı.O zaman ne diye yarış oluyor.Yarış başlasın herkes yerini korusun yarış bitsin.

  3. sınan matias avatarı
    sınan matias

    araçların konumu bence durumu çok iyi özetliyor.çinde raikkonen hemen hemen aynı hızda geliyor üstelik neredeyse yan yanalar.monacoda böyle miydi? verdiğin örnek perezin rezilliğini bir kat daha artırıyor.

  4. Geç frenleme ile araya dalıp Kimi'den yol vermesini, yarış çizgisinden ayrılmasını beklemek gibi bir kurnazlıkla bu geçiş hamlesinin ne alakası var şimdi? Burada Kimi bulduğu boşluğu değerlendirip geçiş hamlesi yapıyor ancak Perez onu köşeye sıkıştırıyor. Hiçbir şekilde rakibi kenara itip bir boşluk yaratmaya, yol verdirmeye çalışmak gibi bir durum yok. Diğer olayda ise Kimi yarış çizgisinde ilerliyor, geç frenleme ile bodoslama bir şekilde arkadan gelen kamyoncu Kimi'yi yarış çizgisinden çekilmeye zorluyor ve yol vermeyince bir şekilde Kimi'ye dalıyor. Bu yaptığını F1 Challenge oynarken yapıyordum ben. Herkes böyle kurnazlık peşinde koşsaydı tek bir pilot yarışı bitiremezdi.

  5. aynen. raikonen'in aracının yarısı perez'in yanına gelmiş ve viraj girişini geçtim bildiğin düzlükteler.

    bu iki olayın demeçleri birbirine benziyor ama olayların birbiriyle pek alakası yok. bu raikonen fanı olmamızdan falan değil gerçeklerden kaynaklanıyor. şahsen mclaren'e oldukça büyük bir sempatim de vardır öte yandan taa hakkinen'den gelen…

  6. 2008 monaco'da raikkonen arkadan sutile çarpmıştı ama onu bu olayla benzeştirmek çok saçma, zaten monaco'da yağmur yağdığında tünelin içine de yağmadığı için, tünel içi ve dışı çok farklı oluyor. tünel çıkışındaki frenlemede kontrolü kaybetmişti ve çarpmıştı.

    perez'in olayı ise adam saygısız bir şekilde içeriye dalıyor, diğerinin kaçış alanına kaçmasını bekliyor, sonra da perez geçmiş gibi perez'e yer veriliyor. zaten perez son birkaç yarıştır raikkonen'e takmış durumda, geçen monaco'da da pit girişinde bir olay olmuştu yine perez ile.

    2008 monaco'da sutil puan falan alamayacaktı, ilk turlarda sarı bayrak altında 3 aracı geçmişti, yarış sonunda kınama alacaktı. yarış sonunda 25sn cezası alacaktı. yani ilk puan falan yoktu ortada.

    raikkonen ise, yanında bir araç yoksa, dönüşü istediği yerden alabilir, ister geniş alır ister dar. bu pozisyonda perez'in 10 metre geriden dalıp da bana yer vermesi lazım demeye hakkı yok.

  7. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Birader, 2008 de ki yarış yağmur altında ve yavaş yavaş kuruyan bir pistte oldu. Arada fark var.
    Ayrıca ben Perez'e her hangi bir lakap takmadım. Beni de o sınıfa sokma! Çoğul konuşma!
    İlla her hatayı çaylaklar yapacak diye bir kaide mi var? Tarih de bütün şampiyon pilotların yaptığı basit hatalar vardır, illa tek tek örnek mi vereyim? Kusura bakma ben senin gibi işsiz değilim, başında durmam gereken bir işletme var!

    Tekrardan söylüyorum; ben kimseye ne hakaret ettim, nede lakap taktım. Bir kaç kişinin söylemlerini beni de dahil ederek, genelleme yapma!

  8. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''Bir yanlışın var. Sutil iyi puanlar kazanacakken''

    Yanlışın en büyüğü bu cevabı yazman olmuş!

    ''2008 Monaco'da tam hatırlayamadığım bir sebepten dolayı, Sutil zaten ceza alacaktı. Bol keseden sallamıyorum, araştırırsan görürsün. Alacağı ceza Sutil'i, puan barajının dışına itiyordu ve Raikkonen'in arkadan çarpması ona hiç bir şey kaybettirmedi.''

    Bu cümleyi okumadan mı cevap verdin?

  9. salamon kalos avatarı
    salamon kalos

    Yarışta bunlar normal şartlarda olmaz, sadece öz güven sorunu olan kendini kanıtlama çabası içindeki genç ve sınırlı yeteneklere sahip pilotlar bu tür kazalara neden olur.

    Aynı yerde aynı atağı Vettel, Alonso, Hamilton yapar mıydı? Bence kesinlikle hayır. O zaman kaza nedeni Perez'in aşırı iyimserliği ve Rakkonen'in de Alonso gibi kendisine yol vereceğini düşünmesi.

    Çekirge aynı yarışta üçüncü kez zıplayamadı. Pilotlar yarışmak için pistteler ama kimse şampiyonanın kaderini böyle akılsızca değiştirmemeli. Ya Raikkonen burada kaybettiği puanlarla şampiyonluğu kaçırırsa. Ya da Lotus bu puanlarla milyon dolarlar kaybederse.

  10. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    O viraja geldiğinde diğerlerinin çekilmesini ya da düz gitmesini istiyor. Bunlar yapılmazsa orada geçiş yapamazdı."

    daha üzerine diyecek bişey varmı? olayın tarifi bu zaten, perez kendini ne sanıyor acaba…

  11. kazada net bir hatalı yok diyorsun ama savunma yaptığın pilot perez. diğer kimi fanları olayı bariz abartmışlar ama bu abartmalarında pek haksız da sayılmazlar (küfür ve benzerlerini gereksiz buluyorum)

    olay yarış kazası sayılabilecek cinsten fakat bir hatalı varsa o da kesinlikle perez dir.

  12. 2013: A McLaren  Odyssey (spa2000) avatarı
    2013: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Osman: …cidden aradaki farkı anlamak bu kadar güç mü merak ediyorum.
    Can: …cidden aradaki benzerlikleri anlamak bu kadar güç mü merak ediyorum.

    Videonun altındaki Rai yorumunu benzerliğe gönderme olsun diye yazdım.

  13. osman erener avatarı

    benzer noktaları çok az iki olaydan bahsediliyor..bakın perez monaco'da atağı aşırı bir iyimserlikle virajın neredeyse sonuna gelmişken, frenleme noktası geçmişken yapmaya çalışıyor..raikkonen viraı dönmeye başlamış, bir sıkıştırma yok..bunun adı ya yol ver yada ikimize de elvedadır..cidden aradaki farkı anlamak bu kadar güç mü merak ediyorum ?

  14. 2013: A McLaren  Odyssey (spa2000) avatarı
    2013: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Kimi her McLaren fanının tuttuğu desteklediği ve destekleyeceği bir pilot.
    Şimdiden tarihin en iyi 6. pilotu.

    Fanlarının dün biraz fazla tepki verdiğinin bende farkındayım. Ama o da makul görülebilir.
    Bir kazada ortada net bir hatalı yok iken pilotlardan daha iyi olanın fanları çileden çıkar. Normal bir durum.

  15. Sıradan bir yarış kazasıydı ama insan öfkeleniyor işte şampiyonluk yolunda kaçan puanlara. Ayrton Senna'nın da dediği gibi Pilot dediğin boşluk bulunca burnunu sokar ama saçma riskli olarak burnunu sokmaz. Takım arkadaşıyla sorun yaşadı Fernando ile sorun yaşadı sonra Kimi ile sorun yaşadı ve sonun da patladı olacağı buydu 🙁 Kim bilir Ron Dennis bu hafta sonu yarıştaydı ona bir şeyler kanıtlamak istedi oda olmadı.

  16. bir fark da burda raikkonen geç fren yaparak hurra diye içeri dalmıyor. hatta kimi yanına kadar gelmiş durumda. ikisi arasında pek benzerlik yok gibi.

  17. Kufur kufur diyip duruyorsun dunden beri, kim kufur etmis yahu? Bana bir ornek gostersene?

  18. Bu video ya dikkatli bakarsaniz viraja daha bir omur var, Perez iceriyi kapatmis ama zamanindan cok once yaris cizgisine donmus, lutfen tarafsiz gozle bakin..

  19. Niye kaybetti arkayı. Kimse kaybetmezken şampiyon sıfatıyla ortalarda dolaşan Raikkonen niye kaybetti. Dün Perez'e kamyoncu diyordunuz. Sizi rallici de pilot değil demek ki böyle bir kazmalık yapıp çaylaklar birde orada arkayı kaybetmezken gelip arkayı kaybetmesi. Orada kim Raikkonen'e hakaretler etti. Kim Raikkonen'e küfretti. Ulan yeter bee. Hem hakaretler ediyorsunuz hemde gelip herkesi suçluyorsunuz. Sizin yüzünden Raikkonen'den soğudum.

  20. Ağzına sağlık Can. Orada Raikkonen bana boşluk bırakmadı diyor. Burada Perez aynı şekilde yeterli boşluk bırakmadı deyince herkes Perez'e hakaretler küfürler yağdırıyor. Fanatik dediğim Alonso'culara rahmet okuttu dün Raikkonen'ciler. Ağza alınmayacak hakaretler küfürler yağdırıyorlar sonra hala gelmişler 2008 Monaco'yu savunuyorlar. Dünde dedim savunacaklar diye. Kendi pilotları yapınca işte şu oldu bu oldu. Başkası yapınca küfürler hakaretler. Bravo onlara, sayelerinde sevdiğim pilottan soğuttular beni.

  21. bunda da perez hatalı 🙂 ayna koymuslar araca baksana biraz :))

  22. Bir yanlışın var. Sutil iyi puanlar kazanacakken, Kimi aracın kontrolünü kaybederek arkadan ona çarptı. Sutil yarış dışı kaldı, Kimi ön kanat değiştirdi ve yarışa devam etti.

  23. 2013: A McLaren  Odyssey (spa2000) avatarı
    2013: A McLaren Odyssey (spa2000)

    2013 Çin

    Raikkonen: "3. virajdan daha iyi bir çıkış yakaladım ve bana yeterince boşluk bırakacağını düşündüm. Ama o beni pistin dışına itti."
    "Ondan kaçmaya çalıştım ama çim alan ve bordüre yakalandım. Bordür beni kurtardı; orada tutunma elde ettim. Yavaşlayamazdım ve arkadan ona çarptım"

    …..yeterince boşluk bırakacağını düşündüm.
    …..ondan kaçmaya çalıştım ama çim alan ve bordüre yakalandım. (Bzimki kaçamadı malum çim yerine duvar var.)
    ………….yavaşlayamazdım ve arkadan ona çarptım (bizimki de frenlere asıldı ama aynen o da yavaşlayamadı)

    Yarışda bunlar olur ve bunlara yarış kazası denir.
    🙂

  24. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    @McLaren F1 (T.E.E)

    2008 Monaco'da, arkadan çarpan Raikkonen neden ceza almadı? Hemde arkadan çarpmışken. Bizim tabirimize göre 8 de 8 suçluyken, neden ceza almıyor? Olayı/Durumu biraz araştır, sonra yorumla.

    2008 Monaco'da tam hatırlayamadığım bir sebepten dolayı, Sutil zaten ceza alacaktı. Bol keseden sallamıyorum, araştırırsan görürsün. Alacağı ceza Sutil'i, puan barajının dışına itiyordu ve Raikkonen'in arkadan çarpması ona hiç bir şey kaybettirmedi.
    Yani; Raikkonen, Sutil'e arkadan çarparak sadece kendi yarışını mahvetti. Ancak Perez hem kendisinin yarışını mahvetti, hemde Raikkonen'in! Arada dağlar kadar fark var…

    Bu arada yarışın son bölümünde öndeki dörtlü kullanılmış SS lastiklerle giderken, Raikkonen -kullanılmamış yumuşak lastiklerle gidiyordu- Yarışın son bölümünde öndekilere karşı büyük bir avantaj sahibi olacaktı ki, Perez olaya müdahil oldu.

    2008 Monaco örneğin, olayın aslını bilmeyenlere iyi bir savunma, ama herkes yemez. 😉

  25. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    2008 Monaco'da, arkadan çarpan Raikkonen neden ceza almadı? Hemde arkadan çarpmışken. Bizim tabirimize göre 8 de 8 suçluyken, neden ceza almıyor? Olayı/Durumu biraz araştır, sonra yorumla.

    2008 Monaco'da tam hatırlayamadığım bir sebepten dolayı, Sutil zaten ceza alacaktı. Bol keseden sallamıyorum, araştırırsan görürsün. Alacağı ceza Sutil'i, puan barajının dışına itiyordu ve Raikkonen'in arkadan çarpması ona hiç bir şey kaybettirmedi.
    Yani; Raikkonen, Sutil'e arkadan çarparak sadece kendi yarışını mahvetti. Ancak Perez hem kendisinin yarışını mahvetti, hemde Raikkonen'in! Arada dağlar kadar fark var…

    Bu arada yarışın son bölümünde öndeki dörtlü kullanılmış SS lastiklerle giderken, Raikkonen -kullanılmamış yumuşak lastiklerle gidiyordu- Yarışın son bölümünde öndekilere karşı büyük bir avantaj sahibi olacaktı ki, Perez olaya müdahil oldu.

    2008 Monaco örneğin, olayın aslını bilmeyenlere iyi bir savunma, ama herkes yemez. 😉

  26. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    bu kadar tartışılacak bır olay degıldı bence.perezden fazla iyimser bır atak ve kaçınılmaz son.araya bıraz daha erken gırebılse button ve alonsoyu gectıgı gıbı gecebılırdı ama perez kimi atağında bıraz geç kaldı.olay tamamen bır yarış kazası olmakla birlikte olan kiminin puanlarına perezinde yarısına mal oldu.

  27. Duvarın içinden geçme yeteneği varsa dönebilirdi.

  28. Boullier acikladi, Rai telsizden baya saydirmis, adam hakli abi, sampiyonluk disinda su an bir de rekor kovaliyor, ard arda en fazla yarista puan alma serisi, bu yaris 23 yapti ve Alonso`nun ikinciligine ortak oldu, Kanada`da da puan alirsa Schumi`nin 24 yarislik rekorunu egale edecek, ve Ingiltere`de de puan alirsa Formula 1 tarihinin ard arda en fazla yaris puan alan pilotu olacak.

    Bunlar kolay isler degil, sacma sapan hareketlerle insanlarin emegini heba edersen her turlu elestiriye maruz kalirsin, birinciyi denedin uctun gittin, Rai orda tecrubesini konusturup kurtardi ikinizide, insan bi ders alir hatasindan, yok 2 dk sonra ayni hatayi yaparsan bunda ben kasit bile ararim. Ki Perez Rai`ye karsi nedense hep agresif olmustur..

    Kaza sonrasi pite girdiginde serinin bittigini dusunmustum, ama son turda 3 kisiyi birden gecip 1 puani kurtarmasi mucize gibi birsey oldu benim icin..

  29. fark orda zaten. perez hatasını kabul edeceğine pişkin pişkin konuşuyor. raiye helal olsun söylemlerinde dik duruyor.

  30. Yahu Perez 2 -3 atak yapti diye kahraman yapanlar var neymis tek o atak yapmismis Raikkonen 70 hic atak yapmamis . O 70 tur atak yapmayan adam son 2 turda 4- 5 arac gecti hem de Monacoda ve kac kisinin yarisini berbat etti veya mantiksiz hareket etti. Perez mantigi ile yarissa tum yariscilar yarisacak araba kalmaz yaris sonuna kadar … Yalniz cesaret deil biraz da akil matik lazim….

  31. 2 turda 5 arac gecmis adam 70 tur gecmese ne olur ve o 2 turda gectigi araclardan kactanesini tehlikeli gecmis veya yoldan disari itmis bi izle

  32. kamui ftw dawn avatarı
    kamui ftw dawn

    Raikkonen yarış çizgisinden hiç çıkmamıştı hatırladığım kadarıyla, Perez zaten çizgi dışından geliyordu en başından beri burada Raikkonen'den bir şey yapması beklenemez. Ancak stop edip Perezin şikanı kesişini izleyebilirdi bu da bütün arkalarındaki grubun yok olmasına neden olurdu bana kalırsa

  33. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Raikkonen'den tertemiz ataklar.

  34. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Perez'in amacının o virajı almak olduğunu hiç sanmıyorum, açıkça Raikonen'i dışarı savurtup kendine yol açıcak aklı sıra. Onun bu tutumda olması yanlış da olsa doğal, çünkü Alonso'yu yolun dışına sürüklemesini haklı bulan hakemler ona bu hareketi tekrar etmenin yolunu açtılar. Yazık oluyor büyük emeklere bunlar gibi kendini sürücü falan sanan sponsor maşalarından dolayı

  35. Öteki habere daha detaylı yazdıydım. Bence bir yarış kazasıydı. Raikkonen'e ilk hamlesinde çarpışsalardı okkalı bir ceza gelirdi ama ikincisi sadece ve sadece bir yarış kazası. Ceza da gelmedi zaten ki, hakemler de bizle aynı fikirde.

    Perez ve Sutil de atak yapmasaydı da tren mi izleyeydik yani?

  36. Olaya bir kaza olarak bakıyorum.Gerçektende Perez aşırı iyimser ataklar yaptı.Ha Alonso yol verdi,Button yol verdi,Kimi ye ilk denemesinde yapamadı ,ikincisinde artık Rai her kuşun eti yenmez diyerek Perez e gerekli bir mesaj verdi.Perez daha genç,tecrübesiz ve Mclaren de birazda gazamı getiriyorlar adamı anlamadım.Bence en büyük şansı bu geçiş döneminde Mclaren aracının çok iyi bir araç olmaması ve yanında Button gibi iyi fakat asla üst düzey bir pilot kategorisine giremeyecek(kendi görüşüm)bir pilotun olması.Böylelikle bu seneyi biraz akıllı olursa güzel bir şekilde bitirebilir.Olan Rai nin güzel puanlarına oldu.

  37. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    En azından Raikkonen hatalı olduğunu kabul edip özür dilemişti.

  38. hala 2008 diyorsun yaaaa 2008'deki kazaydı , bu günkü salaklıktı

  39. bu perez,de iş var yeni montoya geliyor tam savaşçı . böyle pilotlara f1,in ihtiyacı var . raikonen söylediği lafları dinleyip dinleyip bir daha düşünsün

  40. Farklı yarışlardan mı bahsediyoruz anlamadım. Kimi zaten virajı almaya başlamışken bu herif geç frenle içeri girmeye çalışıyor, yol verilmesini bekliyor tekerinin zor sığdığı yere girip Kimi'ye çarpıyor. Sola sıkıştırma gibi bir durumu nereden çıkardın anlamadım. 0.5 sn geiden geç frenlemeyle içeri dalıyor, yan yana değiller ki sola sıkıştırsın.

  41. Tüm pilotlar aynı taktiği deneyemeyecek kadar ***** mıydı peki? Bir akıllı bu Perez mi de geç frenajla rakibi köşeye sıkıştırıp yer vermeye zorluyor? Herkes aynı şeyi yapsaydı yarış ne hale gelirdi düşünebiliyor musunuz?? Bu çaylağın yarım aklıyla yaptığı şark kurnazlığı olduğu için herkes bu kadar sinirleniyor. Şikanı düz geçmekle bu herifin yaptığı arasında bir fark yok. Bir tarafından kural açığı uydurup faydalanmak gibi bir durum bu.

  42. sınan matias avatarı
    sınan matias

    her şeye ragmen tebrikler iceman ! lotus bence güçlü bir yarış çıkardı. gelecek yarışlar için umut verici bir durum.

  43. 10 numara yorum yapmışsın seni tebrik ederim

  44. perez o hızla gelip rainin solundan geçip virajı dönebilirmiydi acaba

  45. Perezi savunanlarla F1 konuşmam bile.Perez kendi hayal aleminde delice arabasını kullanmaya devam etsin.

  46. Bence… en olası geçiş Raikonen e yaptığıydı.Raikonen sola sıkıştırmasa bu sorun yaşanmazdı.Raikonen sağ şeritteyken Perz soldan girmişdi ve Raikonen sola girince kazınılmaz sorun oluşdu.

    Button u bilmem ama ALonso ya yaptığı atakda diğer şeyi hatırlamak gerekir.Şikan yerinde bir duvar olsaydı ALonso fren yapsaydı dahi kaza geçireceğine göre kazaya zorlayan bir Perez mi vardı? Perez gerçek bir geçiş yapmış olsaydı sol tarafda kalarak bir geçiş yapardı ama o adeta ben geçti herşeyi yapabilirim hesabıyla ALonso yu viraj çıkışına itmişdir.Çeliş sorunu olan araca arkadan geç frenle yanaşınca ya başa başş mücale için kendi çizginde kalırsın yada kolaylık adına gerçek yarış çizsini kapmaya uğraşıp önündekini faule zorlayarak geçersin.Şu DRS itirazcılarının asul itiraz etmeleri gereken pozisyonun hakenlerin bçyle bir duruma geçiş vermelerini eleştirmeleriyle değiştirmelerini isterim.

    Şampiyonluk yolunda geride kaldığınız puanlar ve rakiplerinzin öndeliği yanında birde size çarpmaları ve sıfıor çekme ihtimaliniz olduğunda önünüzdeki aracın kayıplarından da faydalanıyor olmanız da bir gerçekdir.

  47. osman erener avatarı

    agresif pilot demek önündeki pilotu yarış dışı bırakma tehditiyle geçmeye çalışmak demek değildir.. belki perez "bi hata yaptı" denilebilir ama sırf bu yarış içindeki tutumu bile maalesef bu tür pilotlar içine sokuyor kendisini..klas pilot olmak atağı yerinde yapmaktır, başkasının yarışını çöpe atmak uğruna gözünü karartıp içeri dalmak da neyin nesi ? açıklaması zaten olaydan daha berbat, eğer düşüncesi buysa kendisinden çekinmeyen pilotlara daha çok ceza keser kendisi..

  48. kamui ftw dawn avatarı
    kamui ftw dawn

    Perez etkileyici bir agresif pilot olma kumaşına sahip bana kalırsa. Ama baskı onu anlamsız ataklar yapmaya zorluyormuş gibi geliyor bazen. Alonso ve Button'a olan ataklar son derece temizdi. Ama Raikkonen'e gelip vurdu resmen. Yanlış anlaşılmasın Raikkonen taraftarı değilim, ama hatalı atağa hatalı atak demek lazım. Hatta ataktan çok "hadi lan bi şansımı deneyeyim Kimi kayar belki kenara" beklentisiydi. Psikolojik olarak toplanırsa çok iyi olabilir Button'ı pistten silebilecek derecede iyi olabilir ondan bence.

  49. Birincisi Kimi adam gibi çıkıp sutilden özür dilemişti.
    ikincisi : acaba Kimi formula 1 tarihinde kaç yıldır yarışıyor ,bu şekilde bodozlama daldıgı kaç yarış var.Kamikaze Perezin kaç yıldır formula 1 de ve kaç vukuatı var.
    dostum aşk gözünü kör etmesin mclaren aşkı..

  50. Son yıllarda ilk defa bir kaza sonrası böyle hakaretler küfürler havada uçuşuyor. Adamlar öyle bir sahiplenmişler ki birisi de neymiş öndeki pilotun stratejisini durumunu bilmeli ona göre atak yapmalı adamın puan durumu bla blaa blaa. Ohaa!! Yarışacaklar mı puan mı hesaplayacaklar. Zihniyete bak.

    Hem küfür edeceksin hemde zeytin yağı gibi üste çıkacaksın. Sıktı artık bu durum. Hem eski yarışlar yok diyorlar hemde birisi agresif olunca ortalığı yıkıyorlar. Bugün Raikkonen tek bir atak bile denemedi ama yarışta temas olmadan bitseydi mükemmel yarıştı derdi yine bunlar. Hem artık eski yarışlar yok tam gaz giden gözünü karartan pilot yok derler birisi bunu yapınca adama demediklerini bırakmazlar. Merak ediyorum Raikkonen bu yıl birisinin yarışını mahvederse ve o pilotun taraftarı Raikkonen'e küfürler hakaretler vs bir şey derse bunlar ne tepki verecekler.

  51. Bende bir McLarenciyim Fakat bugün Perezin pekte savunulur bir tarafi yok Arabanin burnunu soktum diye sana kimse buyur gec demez Hatta Komiserlerin Alonsoyu perezin arkasina neden düsürdüler anlamadim yanyanaydilar Perez 1 santim bile öne gecemedi Alonso o dar yerde kacmasaydi kaza kacinilmazdi Yani o dar yerde burnunu her sokan öne gecse herkes ayni seyi yapardi gercek bir atak yeri degildi birakin Raikonenle temasini Alonsoya karsi bile haksiz bir gecis oldu. Cok gereksiz yersiz ataklar yapiyor Buda bugün Raikonenin cok degerli puanlar kaybetmesine neden oldu. Insallah seneye perez mclarenden giderde Adam gibi bir Pilot gelir sacmaliklariyla takima bile puan aldiramiyor. Bazen kendi takim arkadasina bile bela olabiliyor ama Yaris sonu hep hüsran yaptigi hic bir atak sonuc vermedi daha.

  52. Tolga Toraman avatarı
    Tolga Toraman

    savun ama objektif savun. yada sen perezi savunmaya devam et. birisi pereze bodoslama daldıktan ve o olayın ardından perezin sarfettiği cümlelerden sonra seni bu sayfanın altındaki yorumlarda bekliyor olacam. iyi geceler arkladaşım sana…

  53. Tamam arkadaşım Perez hatalı diyelim. Bu size ona hakaret etme hakkını verir mi? Ortalığı ayağa kaldırdınız. 70 tur bir 1 tek atak girişiminden bile bulunamamış adamı sanki galibiyete gidiyor da yarış dışı bırakılmış gibi bir hava estiriyorsunuz. Formula 1'de ilk defa kaza olmuyor Monaco'da kimler ne kazalar yaptılar. O yarışta Raikkonen kontrolü kaybetti ama Sutil'i yarış dışı bıraktı sonuçta. Ama kim gelip sizin gibi nefret kustu, kin kustu. Sabahtan beri siteyi ayağa kaldırınız. Yavuz hırsız kim açıkça belli. 2008i savunuyorsunuz ama buraya gelip hakaretler yağdırmaktan da geri durmuyorsunuz. Fanatik Alonso'culara rahmet okuttunuz be.

  54. Perez i severim ama yaptığı ataklar çok cömertti. Ön lastiğim arka lastiğini geçti diye birilerini sıkıştırarak geçiyorum diyebilirsin ama bu yaptığı Alonso ya okutturulur yada Button da izin verebilir ama Raikonen gibisi yer vermenin yanına adamı metal bariyerlere patlatır.Alonso puanlarından endişelenmeseydi o şikanı kesme yerine çizgisinde devam edip Perez i duvara sürüklerdi.belki kendiside bir zarar görebilirdi ama buna sebep olduğu için Perez inde ceza alması söz konusu olacakdı.

    Önündeki aracın yanına geç fren ile ulaşabilirsin ama viraja tam girerseniz o fren ve tam dönmek zorunda olduğun viraj ve çekiş kaybıyla oldukça bir yer kaybı söz konusu olur.O şikan geçişinde ben olsam Perez e yer vermezdim… Perez in ALonso yu geçişinde ve sonrasında önündeki Raikonen i geçiş düşünülmesinde kaza bekliyordum ki ALonso o pozisyonla kurtuldu ve Raikonen ise kaza ile karşı karşıya kaldı.Ferrari nin çekiş sorunu tabiiki sebep olmuşdur ama Raikonen in yanına gelen ALonso sert ve son an freni ve sıkıştırma ile geçiş yapmamışdır.Perez i savunmak isteyenler onun hala bir kamikaze olduğunu unutmamaları gerekir.

    Yaşınız ilerledikçe yada kaybedeceklerinizi hatırladıkça böyle hareketlerden uzak kalmaya başlarsınız ki bunun yakın zaman gösterimi Hamilton dur.Daha sakin ve olumlu davranışlar gösteren kişi Hamilton dur.Perez in hareketlerini önündeki Webber e yapacak bir aracı ve yüreği olduğunu hepimiz biliyoruz. Bazen ya sakin olmak gerek yada ortalığın ateşlenmesini kendisine dezavantaj olmasını önlemek gerek.

  55. Sitede seviye yerlerde zaten Perez hatalı bile olsa (ki bence değil ) eleştiriler de F1 fanına yakışır türden olmalı. Tabii bu bilgiyle alakalı bilgisiz bir fanın fikrini geçtim üslubu ancak bu kadar olabiliyor. Büyümelerini bekle

  56. Siz ağzınıza geleni söylerseniz tabii ki savunurum.

  57. Arkadasim Sap la Samani ayiracak kadar akilli olmalisin, birisi kurumaya baslayan islak pistte tunel cikisi aracin kontrolunu kaybederek HIC istemeden carpiyor, digeri birinci denemesinde sikani bile donemeyecek kadar aptalca daldigini 2 dk da unutup ikinci denemesini daha aptalca yapiyor, farki anlarsin umarim..

    Not: 2008 de de Sutil`in yarisi mahvoldu ne farki var YEEAA serzenisin icinde sunu soyleyeyim, Yaris sonrasi Raikkonen "Tunel cikisi islak zemin nedeniyle aracimin kontrolunu kaybettim, carpmamak icin elimden geleni yaptim ama araci tutamadim, Sutil ve takimi icin uzgunum, benimde sampiyonluk icin o puanlara ihtiyacim vardi" demistir. Perez sampiyonlukmu kovaliyor? YOK, kaybedecegi ne var? HIC.. Birde kalkmis yavuz hirsiz ev sahibini bastiracak..

  58. Hakaretin bini bin para .

    ne nefret varmis arkadas sizde cikin disari hava alin beyninize oksijen gitsin biraz. kimi bile bu kadar sinirlenmedi bu olaya.

    soylenilen kadar sacma bir kaza olsaydi emin olun yaris hakemleri 10dakika sonra cezayi vermisti zaten..

    15 yil oldu neredeyse bu sporu seyretmeye baslayali yeni ergenlere seyrettirilmesin su spor yada yorum yapmasinlar. biri fernandoyu gectigi icin moron der digeri gerizekali der. site yonetimi uyur bu hakaret dolu yorumlari kaldirmaz..

  59. küfür hakaret konusunda katılıyorum sana.demek istediğim rai alo vet ham gibi pilotlara çaylak denilebilicek pilotlar çarptıgında insanlar sinirle bişeyler söyleyebiliyo.

  60. İlk defa kaza olmasına gerek yok artık bu adamın yarıştığı her yarışta olay var birileri kulağını çekmeli ki bu fia oluyor ama fia ne zaman adam gibi işini yaptı.Temas olayı 1 kere bile incelenmedi.

  61. Ama kimse hakaret etmedi değil mi? Ben gelip orada Raikkonen'e ağza alınmayacak küfürler etsem ne düşünürdün? Diğer kazalar pilotlar şampiyonluğa oynamıyor diye mi sadece Perez'i konuşalım. Üstelik Perez'in kazası gerçek bir yarış kazasıydı. Bugün Lotus taraftarlar Perez'i konuşaklarına dönüp 2.pilotlarına bir bakmalı. Bugün Perez'e küfür edenler ne hikmetse Grosjean'ın adını ağızlarına almıyorlar.

  62. Ne bu yetenek yok , çapsız mapsız ? F1 den anlamayanlar gibi konuşmuşsun resmen . Perez'in yetenekli olduğu ap açık ortadayken bi anlık sinirle böyle şeyler söylemen çok abes kaçmış . Hatalı olduğunu herkes biliyor , diğerleri iyiydi ama bu atak aşırı iyimserdi . Fazlaca ve boş yere tip tip laflar etmeye lüzum yok .

  63. Tolga Toraman avatarı
    Tolga Toraman

    arkadaşım madem sen bu kadar perez savunucusun ben sana geçen seneki monaco yarışını ve bu seneki Çin yarışını hatırlatayım anladım sen onu. adam aracın kontrolünü kaybetti diyoruz hala ne diyorsun ya. madem öyle çindeki olaydan sonra rai bişi dedi mi. sen bir pilot olarak önündeki pilotun stratejisini bileceksin. senin geçmeye çalıştığın pilot liderle arasında 4 puan fark olan pilot sana yolmu verir alonsoya vermemişte gerizekalımı bu adam. alonsonun aracı iyi değildi buttonı ise hazırlıksız yakaladı. ne güzel çift arabayla puan alacaktı mclaren taki perez aptalca bodoslama dalmasaydı. 6. cılık şu an sana yeter sen ne diye şampiyonadaki pilotların arasına girmeye çalışıyorsun sanki sana adam buyur geç diyecekti. Çin ve Monacoda rainin refleksleri olmasaydı görürdüm ben perezi. dua etsin rainin puan ve yarış serileri bozulmadı.

  64. 2008 deki olayda burda bi çok kişi kimiye yüklendi.hiç bişey söylenmedi diye bişey yok.chilton nın yaptıgı kazayla şampiyonluga oynayan ve milyonlarca fanı olan bi pilot kaza yaptıgında ve kazanın daha fazla konusulması da gayet normal

  65. Bekir Abdullah avatarı
    Bekir Abdullah

    Arkadaşım bu ne bağnaz bir şekilde takım tutmakdır , yorum yapmaktır , anlamak mümkün değil. Futbol maçlarında ister haklı olsun ister haksız olsun kendi takımını tutan fanatikler , at gözlüklü mahlukatlar gibisin.
    Rai nin 2008 de yapıtığı kaza , evet bal gibi kazadır , Sutil in yarışının da içine etmiştir , ama Perez gibi zeytinyağı gibi üste çıkmamıştır veya yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış gibi hareket etmemiştir , kendi yakışnaı yapmış özür dilemiştir.Olay da kapanmıştır. Şimdi bir de Perez in verdiği demeç bir bak bakalım , ne demeye çalışıyor ? Takım patronları hani demiştiye daha agresif ol diye , bokunu çıkartana kadar yapmaya devam edecektir , çünkü akıl ve beden senkron çalışamıyor . Bakalım daha kaç kişinin yarışının içine sıçaçak bu mübarek Perez.

  66. Benim kızdığım nokta o zaten. İlk defa olmuyor kaza sporda. Hayır Hatalı Perez yada değil ama burada 2008 Monaco'yu hatırlattım çünkü orada böyle bir tepki olmamıştı. Ama bugün bazı Raikkonen'ciler ağza alınmayacak hakaretlere başvurdular. Bu ilk değil sonra olmayacak. Sürekli böyle ortalık ayağa mı kalkacak. O zaman ne diye izliyoruz bu sporu. Bugün kaç tane kaza oldu. Grosjean'ın yaptığı ne. Chilton resmen cinayete teşebbüs etti. Bunlara kimse birşey demezken Perez'in yarışlarda özellikle Monaco gibi bir pistte olabilecek bir temasta ortalık ayağa neden kalkıyor?

  67. arkadaşım sen madem perezi savunuyorsun bu kadar ben sana geçen sene monaco yarışını ve bu seneki çin yarışını hatırlatayım anladın sen onu. hala 2008 diyorsun adam aracın kontrolünü kaybetti diyoruz neyin kafasındasın anlamadım. Çindeki olayda ses çıktımı. Senin geçmeye çalıştığın pilot liderle arasında 4 puan fark olan pilot sana yolmu verir alonsomu bu button mu. sen ne diye giriyorsun şampiyona pilotları arasına ne güzel iki araçla puan alacaktın gerizekalıca atladı. savunduğun adamın vukaatlarına bak önce

  68. Doğukan Yıldız avatarı
    Doğukan Yıldız

    Kazanın oluş şekli aynı mı acaba 2008 kazasında arabanın kontrolunu yitiren bir raikkonen var spin atarak vuruyor. Burada viraja pollyannacılıkla giren bir perez.

  69. hakaret kısmıyla ilgili dediklerine katılıyorum hiç itirazım yok.bu iki kaza arasındaki farkı anlayamıyosan senin dediğin gibi olsun deyip uzatmadım.tartışmanın da bi anlamı yok açıkcası

  70. Yine iyidir haa. Zira sizin soluğunuzu Perez ve Sutil yarışta kesti zaten!!!!

  71. Formula 1'de ilk kaza bu değil. İlk yarış mahveden adam(size göre tabii) Perez değil. Sanki 3 günlük F1 izleyicisiymiş gibi ortalığı ayağa kaldırdınız. Ağza alınmayacak hakaretler ettiniz. Bravo size. Sonra gelip dediğin gibi oldun diyorsun. Gerçekten bravo

  72. tamam dediğin gibi olsun

  73. Raikkonen'ciler hala 2008'i savunuyor. Ne fark var sonuçta. Sutil'in yarışı mahvolmadı mı? Orada kim Raikkonen'e bu kazma herifin yarışmaya hakkı yok. Lisansı elinden alısın kamyon şoförü dedi. Burada Raikkonen'ciler gelip ağzına geleni söylüyor sonra biz Monaco 2008 deyince ama orada şu oldu bu oldu yeeaa. Başka yerde demiştim 2008 Monaco'yu savunacaklar diye. Bugün Perez Raikkonen'in yarışını mahvettiyse Raikkonen'de Sutil'in yarışını mahvetmiştir. Ama kimse Raikkonen'e birşey dememiştir.

  74. Yarışını mahvetti mi mahvetmedi mi. Ben buna bakarım. Raikkonen'ciler gelip Perez'e bilmen ne herif şu herif bu herif adamın yarışını mahvettin. Raikkonen mahvedince ama arabanın kontrolünü kaybettiydi. Kimse kaybetmedi Niye sadece Raikkonen kaybetti. Çünkü oda kontrolsüz geliyordu. Üstelik o kazayı yaptığında Şampiyon apoleti taşıyordu. Perez ise henüz 3.sezonunda.

  75. Button'ı gafil avladı, ki F1'de görmek istediğimiz türden geçişlerdendi. Gayet temiz bir geçiş.

    Alonso'yu geçmeyi başarmıştı, Alonso da fren yapıp geride kalmak yerine şikanı kesti ve muhtemelen fazla vakit kaybetmeden yer verebileceği anı kolladı. SC sayesinde bedavadan da yer verdi. Burada da sorun yok.

    Raikkonen'e ilk denemesinde istediği frenlemeyi sağlayamayınca dönemedi, Raikkonen'in tecrübe ve/veya refleksleriyle şikanı kesmesiyle çarpışmaktan kurtuldular.

    İkinci denemesinde ise Perez tam içeri girerken Raikkonen zaten içerideyken birden içeriyi kapattı ki bu doğal bir savunma manevrası. Perez de girmiş bulundu ve çarpıştılar. Need for speed işi gibi görünse de temiz bir yarış kazası. Perez, grosjean gibi çok daha kötü patlayabilirdi.

  76. kardeş rai orda atak yapmamıştı araba kontrolden çıkmıştı

  77. Benim bildiğim Raikkönen yumruk da atar, kafada şişe de kırar. Bence Perez sağlığını düşünüyorsa uzak dursun Raikkönen'den.

  78. orda kimi hatalıydı ve sonra sutilden özür dilemişti.birbiriyle hiç alakası olmayan iki kaza

  79. 2008 Monaco'da şikana girerken kaybedilen bir hakimiyet var.Burda ne var şuursuzca virajın iç kısmına kendini bırakma var

  80. Raikkonen ve taraftarları 2008 Monaco'yu çok çabuk unutmuşa benziyor.!!! Ben yapınca iyi başkası bana yapınca dünyayı ayağa kaldır. Ne güzel İstabul bee

  81. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    http://www.youtube.com/watch?v=EgB3JASe9x8

    bu video yüzlerceden bir örnek sadece

  82. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    eee kızmış adam haklı ,olaylarında farkında ,yol ver geçsin delidir ,böyle mantık varmı,alonsoda aynı koruma modundaydı yoksa bu pilotlar alasını, bilir ,yılların çakalı olmuşlar ama saygılı ve dikkatli geçiş yapıyorlar ,shumi kimi kapışmalarına bakın adeta lastik lastiğe sanat eseri gibi ama bu yeniler veya aşırı agresifler bodosloma hayal alemindeler ,akşam bende yatınca arabamla f 16 ları geçiyorum :Dmanyamış birde kimi hatalı diyor , böyle üst üste acemice hatalar yapıp, yarışını mahvettiler adamın,zaten zor bir sezon wettel ,alonso bile araçları güçlü olsada 1 puan için bile uğraşıyor, kaldıki kimi nin aracı zaten zayıf, adaam istikrar ile geldi 2 sezondur ,gel sen bir atak yap virajı ,kes olmadı gene, bodoslama dal, yuh artık, ceza nerede onu bekliyoruz fia nerede acaba ?

    perez ve destekçileri bunun gibi videoları izlesinde nesıl geçiş yapılır öğrensin sabırla beklenilir,öndekinin yavaş olduğu yerler incelenir,ve lastik lastiğe fazla dokundurmadan geçilir bunlar böyle şampiyon oluyor 😀

  83. off perez bu şekilde geçemeyeceğin tek pilota tosladın ona sen hatalısın diyorsun hakkaten avelsin

  84. RIDVANRAİKKONEN ridvann61 avatarı
    RIDVANRAİKKONEN ridvann61

    pereze bak utanma yok ki adamda geri zekalı rainin yarışını mafetti

  85. Muhabir: Perez ile konuşacak mısın olayı? RAI: Bu bir işe yaramaz. Belki birisi onun suratına yumruk atmalı // RAI röportajların 1 numarası
    SERHAN ACAR :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir